Roadtrips i USA & Kanada

Roadtrip i USA & Kanada - vänta dig en mäktig upplevelse
En roadtrip i USA & Kanada kan bli en mäktig upplevelse och borde upplevas minst en gång i livet. Det finns mycket att se så det gäller att planera sin road trip noga. Och återvända och göra flera såklart.

Vill du slå på stort och har mycket tid till att resa runt och upptäcka kan en road trip runt de nordöstra staterna i USA och till de Kanadensiska staterna i öst vara en god idé. I flikarna ovanför bilden ser du förslag på olika rutter du skulle kunna göra och längre ned på sidan ser du förslag påen rutt som tar dig genom USA & Kanada. Men kom ihåg att det fina med road trips är friheten och att du har makten att lägga upp din resa precis som du vill ha den. 

Great Smokey Mountains National Park i USA

Att tänka på

Det är bra att ha koll på vilken ungefärlig rutt du ska åka innan du sätter dig på planet. Det kommer du att spara flera tusen på. Dels sparar du väldigt mycket pengar på att boka din hyrbil i förväg, något som många struntar i, men vi varnar dig - don't. Ha också koll på vart du kan ställa bilen när du ska övernatta. På många ställen måste du betala och har du inte räknat med den kostnaden innan du åker iväg kan din road trip tvingas bli kortare än du önskade från början.

Men häng inte läpp, det är därför du kan höra av dig till oss för att få hjälp med hur du planerar din resa, tips på vart du kan ställa bilen för att spara pengar och få förslag och tips på de bästa sevärdheterna, nationalparkerna och godaste mathaken längs vägen. Hör av dig så planerar vi in din resa tillsammans med dig, helt gratis. 

Oh yes, jag mejlar! Gratis reserådgivning


Roadtrip i USA & Kanada - förslag på rutt

 • New York 
 • Long Island 
 • Cape Cod 
 • Boston
 • Salem (shopping och historia)
 • Bar Habor
 • Quebec (gamla kvarter, historiska byggnader)
 • Tremblant (varmvattenssjö, friluftsaktiviteter) 
 • Montebello (tpaddla kanot, vandra m.m)
 • Ottawa (kryssning, marknad)
 • Algonquin Park (guidade turer, paddla kanot, vadnra)
 • Toronto (CN tower)
 • Niagara FallsRockport (1000 öars kryssning)
 • Montreal (underjordiska marknader, festivaler, restauranger)
 • Albany - (bondens marknad)
 • Catshill Park - (vandring)
 • New York

 

USAs södra stater

USAs södra stater
2-3 veckor
En grym musikscen, fantastisk mat, rik historia, cowboys och Elvis! De södra staterna är inte likt något annat du har besökt och är nog definitivt den galnaste delen av USA. Vi kan nästan ge en "Cowboy Guarantee" när du roadtripar dig genom Georgia, Alabama, Louisiana and Tennessee.
Läs mer

Kanadas västkust

Kanadas västkust
2-3 veckor
Om du älskar att vara utomhus och uppskattar en aktiv livsstil är det här något för dig! Denna roadtrip tar dig genom västra Kanadas oslagbara vildmarker och ger dig möjlighet till vandring, mountain biking, forsränning, kanotpaddling och andra fartfyllda äventyr. Ta med ett par bra vandringsskor och förbered dig på magiska omgivingar och en galet kul roadtrip!
Läs mer

USA: Vilda Västern

USA: Vilda Västern
2-3 veckor
Är du redo för en road trip genom USAs vilda väst? Upptäck några av landets mer okända stater och få cowboy feeling när du kör genom öde landskap, klippiga berg och historiska platser. Ta dig tiden att upptäcka alla små samhällen och upplev vad vi skulle vilja kalla det gamla riktiga Amerika!
Läs mer

Kanadas östkust

Kanadas östkust
2-3 veckor
Östra Kanada och framför allt Nova Scotia erbjuder magiska omgivningar, massor av utomhusaktiviteter, unika getaways och ett superbt kök. Upptäck denna orörda kustlinje, berömda fyrtorn och välkomnande lokalbefolkning. Kanadas östkust har allt!
Läs mer

Road trip på Hawaii

Road trip på Hawaii
1 vecka
Aloha! En drömmig roadtrip på tropiska Oahu, Hawaii, finns inom räckhåll. Njut av perfekta förhållanden för surf, slående utsiktsplatser, lokala små samhällen, enastående natur, hawaiianska delikatesser (var det nån som sa Poké Bowl?) och historiska monument. Buckle up och gör dig redo för denna veckolånga roadtrip! Vi ser till att du prickar av allt.
Läs mer

Highway 1

Highway 1
800 km packat med fantastiska städer längs en otroligt vacker kust. Åk på en roadtrip längs U.S. Highway 1 längs Kaliforniens kust och besök San Francisco, Santa Cruz, Big Sur och Los Angeles.
Läs mer

Route 101

Route 101
Från Kalifornien i söder sträcker sig väg 101 hela 2500 kilometer norrut utmed Stillahavskusten till den Kanadensiska gränsen. Dess ursprung kommer från den gamla spanska vägen "el Camino" som länkade samman de olika spanska bosättningarna utmed kaliforniens kust. Idag kallar man oftast vägen "101:an" och den används dagligen av tusentals lokala pedlare och turister, m.a.o. klassiskt att göra en roadtrip på!
Läs mer

Florida

Florida
It is going to be legendary! USAs Sunshine State Florida, bjuder på kritvita stränder, nöjesparker, vackra nationalparker och spännande städer som Miami och Orlando. Packa ner solkräm, badkläder och körkort och kasta dig ut på vägarna på en roadtrip i Florida!
Läs mer

 

Hyra bil i USA om du är under 25 år?

Hyra bil i USA om du är under 25 år?
KILROY erbjuder bra erbjudanden för alla upptill 25 år med Alamo. När du hyr bil i USA och Kanada genom KILROY så behöver du inte betala den extra avgiften som tillkommer om du är under 25 år. Kontakta oss så får du veta mer!
Läs mer! Om du är sugen på en campervan

 

Planera din road trip idag!

Sätt ihop din egen road trip eller få hjälp med att bestämma vilken resa som passar dig bäst

Sätt ihop din egen road trip eller få hjälp med att bestämma vilken resa som passar dig bäst
Kom ihåg att det alltid är bra att vara ute i god tid med att boka. Vet du vilken resa du vill göra finns det ingen anledning att vänta på att priserna ska stiga. Om du är osäker på vilken road trip som skulle passa dina önskemål bäst eller om du vill sätta ihop din egen road trip kan du höra av dig till oss så vägleder vi dig i road trip djungeln!
Gratis reserådgivning Oh yes, jag mejlar!

 

Kontakt