Florida - Roadtrip i USA

Hur lockande låter det inte med en roadtrip genom soliga Florida?
Hur lockande låter det inte med en roadtrip genom soliga Florida?

Roadtrip i Florida - It is going to be legendary!  

USA:s Sunshine State, Florida,bjuder på kritvita stränder, nöjesparker, vackra nationalparker och spännande städer som Miami och Orlando. Packa ner solkräm, badkläder och körkort och kasta dig ut på vägarna på en roadtrip i Florida!

Resrutt:

Miami – Key West - Everglades National Park – Napels – Tampa/Clearwater – Orlando – Fort Lauderdale - Miami

Rekommenderad längd på roadtrip: 1-3 veckor

 

1. Miami

Denna roadtrip i Florida börjar i Miami!Här finns det massor av spännande saker att utforska, så hyr en cykel och trampa loss. Bland höjdpunkterna har du bl.a. gatukonsten i Wynwood och South Beach.När du känner dig redo att lämna Miami bakom dig plockar du upp din campervan eller hyrbil och bara kör!

2. Key West

Nu är det dags att utforska Floridas öar. Visste du att det är hela 42 broar som sammanlänkar Florida Keys med en oslagbar utsikt över Atlanten och den Mexikanska golfen. Det är verkligen en fantastisk att köra här! Mot slutet av Highway 1 ligger Key West, platsen med vackra solnedgångar, långa dagar på stranden och fest varevig kväll.

3. Everglades National Park

Everglades National Park är den största nationalparken med subtropiskt klimat i USA. Naturen och djurlivet här är unikt; det finns allt från små färgglada grodor till flamingos, krokodiler och stora alligatorer. Utforska Everglades till fots, eller ännu bättre, ta en träskbåtstur.

4. Naples

Naples är även känt som miljonärsstaden, har en av USAs högsta täthet med miljonärer. Med andra ord finns det massvis av lyxiga bilar och hus att spana in. Denna stad är även en hot-spot för beach-älskare. I den gamla delen av Naples finns konstgallerier och charmiga pittoreska butiker att besöka.

5. Tampa och Clearwater

Tampa i Tampa Bay är en hamnstad som har mycket historia. I Tampa har du även ett spännande nattliv och en hel del kulturella upplevelser. Passa på att köra via Clearwater och besök någon av de många festivalerna som arrangeras här, t.ex. Strawberry Festival eller The Hispanic Heritage Festival.

6. Orlando

Orlando, nöjesparkernas stad! Disney World, Universal Studios och Kennedy Space Centre är alla värda ett besök. Om du även är sugen på en lite annorlunda upplevelse kan du ta en tur till den udda nöjesparken Holy Land Experience.

7. Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är känt för sina stränder, kosten, kultur, kryssningar och stora event. Ta en shoppingrunda på Las Olas Boulevard, gör en båttur eller ta en promenad längs hamnen och spana på de uppradade yachterna.

8. Miami

Rutten avslutas i samma stad där den började och ni kan passa på att ta igen den sightseeing i Miami ni missade. Spana in det vackra Art Deco-distriktet vid South Beach och gör ett besök på The Venetian Pool, en mist sagt spektakulär pool som har vattenfall, koraller och undervattensgrottor.

Är du under 25 år?

Är du under 25 år?
Vanligtvis är åldersgränsen för att hyra bil i USA 25 år men med KILROY kan du som är mellan 20-25 år hyra bil i USA med särskilt förmånliga villkor.
Läs mer
Vill du göra en roadtrip i USA?
Hör av dig
Kontakt