Kanadas östkust

Östra Kanada och framför allt Nova Scotia erbjuder magiska omgivningar, massor av utomhusaktiviteter, unika getaways och ett superbt kök. Upptäck denna orörda kustlinje, berömda fyrtorn och välkomnande lokalbefolkning. Kanadas östkust har allt!

För bästa upplevelse rekommenderar vi att du gör denna oslagbara roadtrip under sommarsäsongen (maj till september). Halifax blir det naturliga valet för både start och avslut på resan, men Saint John i Brunswick kan vara ett annat bra alternativ. I den här delen av Kanada är camping den bästa boendeformen under sommaren och ger dig den mest genuina upplevelsen! Mindre hotell, B&Bs eller hostels finns mer eller mindre tillgängliga längs vägen men blir snabbt fullbokade under högsäsongen.

Förslag på resrutt

Halifax - Peggy's Cove - Lunenburg - Kejimakujik - Annapolis Royal - Saint John - Hopewell Cape - Charlottetown - Cape Breton - Baddeck - Louisebourg - Halifax

Rekommenderad reslängd är 2 till 3 veckor. 

Vill du sätta ihop ditt eget förslag?

Vill du sätta ihop ditt eget förslag?
Självklart kan du göra det! Det är du som är bossen över din resa i Kanada och vi är här för att se till så att den blir precis som du vill. Hör av dig så sätter vi ihop din resa, alltid gratis såklart!
Snacka öga mot öga Oh yes, jag mejlar!

 

Halifax, Nova Scotia

Anländ Halifax och förbered dig för ditt äventyr! Hyrbilen kan du plocka upp på flygplatsen och sedan njuta av några dagar i och runt staden. Martime Museum rekommenderas men också Halifax sköna nattliv! Kom ihåg att utnyttja närheten till naturen med vandrings- och kajakleder i världsklass.

Peggy's Cove, Nova Scotia

Kör vidare ner längs kusten till fiskesamhället Peggy's Cove, välkänt för sitt ikoniska fyrtorn i fantastiska omgivningar.

Lunenburg, Nova Scotia

Lunenburg har en lång sjöfartshistoria och är erkända för sin anrika skeppsbyggartradition. Staden är liten och väldigt promenadvänlig med små butiker, konstgallerier och restauranger. Sätt upp Waterfront och Bluenose Museum Sailing Ship på din to do-list!

Kejimkujik National Park, Nova Scotia

Upptäck Kejimkujik från kanoten och färdas därmed precis som Mi'kmaq-indianerna en gång gjorde. Vandringslederna i denna nationalpark är superpopulära och öppna året runt. Hyr en stuga vid någon av alla sjöar eller slå upp ditt tält på en campingplats!

OBS: Enligt Parks Canada kommer alla inträden till kanadensiska nationalparker och historiska platser vara gratis under 2017 för att fira 150-årsjubileumet av Canadian Confederation.

Annapolis Royal, Nova Scotia

Annapolis Royal är idylliskt beläget mellan berg och hav, med en fantastisk strandpromenad kantad av små butiker. Staden har en unik plats i Nova Scotias historia då området är väldigt speciellt för de Mi’kmaq-indianer som bosatte sig där tusentals år innan europeerna anlände.

Saint John, New Brunswick

Efter att ha korsat The Bay of Fundy med färja anländer du Saint John i New Brunswick. Strosa genom charmiga gränder där gammalt möter nytt! Innan du kör vidare norrut kan du unna dig en valsafari vid Grand Manan Island. Bästa tiden för det är augusti!

Kanada hopewell
Hopewell Cape, New Brunswick

Ett av de mest imponerande fenomenen i Kanada är det extrema tidvattnet som två gånger om dagen kan upplevas i Bay of Fundy och framför allt vid Hopewell Rocks Tidal Exploration Site. Där kan du uppleva den helt sjuka skillnaden mellan hög- och lågvatten - do not miss!

Charlottetown and Prince Edward Island

Nästa stopp är i Kanadas minsta provins, Prince Edward Island. Du kan spendera dagar här för att uppleva Charlottetown och den autentiska ö-vajben som så tydlig präglar Prince Edward Island. Njut av böljande gröna kullar, idylliska samhällen och sevärdheter innan Caribou Ferry tar dig tillbaka till fastlandet och Nova Scotia.

Cape Breton Highlands National Park, Nova Scotia

Nova Scotias norra kust är ett imponerande område med picture-perfect körvägar som slingrar sig längs havet. Under sommaren händer mycket här men det känns aldrig som att det blir för mycket folk! Sydney är den största staden och på flygplatsen har många vilsna australienresenärer påträffats...

OBS: Enligt Parks Canada kommer alla inträden till kanadensiska nationalparker och historiska platser vara gratis under 2017 för att fira 150-årsjubileumet av Canadian Confederation.

Baddeck, Nova Scotia

Småstaden Baddeck markerar början och slutet på den natursköna Cabot Trail. Det är ett populärt stopp både för bilister och seglare med sina perfekta förutsättningar för avslappning. Avsätt lite extra tid och njut av omgivningarna!

Louisbourg, Nova Scotia

Fortress of Louisbourg tar dig tillbaka till en av Nordamerikas mest livliga hamnar under 1900-talet. Se till att spendera en heldag vid detta historiska fort innan du kör tillbaka till Halifax.

OBS: Enligt Parks Canada kommer alla inträden till kanadensiska nationalparker och historiska platser vara gratis under 2017 för att fira 150-årsjubileumet av Canadian Confederation.

Halifax, Nova Scotia

Tiibaka där du en gång började! Det är dags att lämna tillbaka bilen, kanske spendera några dagar extra i Halifax för att smälta roadtripens intryck innan du åker hemåt eller så reser du vidare till din nästa destination.

Total sträcka: 1900 km

 

Bilhyra om du är under 25?

Bilhyra om du är under 25?
För resenärer upp till 25 år erbjuder KILROY special deals genom Alamo. Hyresvillkor för unga förare är vanligtvis strikta - men inte med KILROY. När du hyr din bil med oss i Kanada slipper du betala den extra avgiften för “young drivers”!
Kontakta en reseexpert Sök hyrbil och boka

 

Karta: Din roadtrip på Kanadas östkust

 

 

 

Kontakt