Kanadas västkust

Om du älskar att vara utomhus och uppskattar en aktiv livsstil är det här något för dig! Denna roadtrip tar dig genom västra Kanadas oslagbara vildmarker och ger dig möjlighet till vandring, mountain biking, forsränning, kanotpaddling och andra fartfyllda äventyr. Ta med ett par bra vandringsskor och förbered dig på magiska omgivingar och en galet kul roadtrip!

Det finns inte många roadtrips som kan mäta sig med denna när det kommer till landskapet och naturupplevelserna. Börja resan i Seattle eller Vancouver och låt körningen ta dig genom några av Kanadas absolut bästa nationalparker. Här kan du paddla kanot i turkosa glaciärsjöar, njuta av galna vyer över Klippiga Bergen men också av big city life i Vancouver och Calgary. 

Förslag på resrutt

Seattle och/eller Vancouver - Whistler - Kamloops - Jasper - Banff - Calgary - Radium Hot Springs - Revelstoke - Nakusp - Okanagan Valley - Vancouver/Seattle

Rekommenderad reslängd är 2 till 3 veckor. 

Vill du sätta ihop ditt eget förslag?

Vill du sätta ihop ditt eget förslag?
Självklart kan du göra det! Det är du som är bossen över din resa genom Kanada och vi är här för att se till så att den blir precis som du vill. Hör av dig så sätter vi ihop din resa, alltid gratis såklart!
Snacka öga mot öga Oh yes, jag mejlar!

 

 

Seattle / Vancouver

Inled roadtripen i någon av dessa storstäder! Om du börjar i Seattle kan du dessutom hinna med både två. I Vancouver rekommenderar vi ett besök på Granville Island Publics internationella foodcourt - bästa stället för en sjukt god och billig lunch!

Whistler, British Columbia

Nästa stopp är Kanadas aktivitetshuvudstad Whistler. Om du besöker området under skidsäsongen (november till maj) kan du inte åka därifrån utan att ha provåkt de magiska backarna - Whistler är Nordamerikas största skidanläggning. Du kan också följa med på björnsafari (om du vågar!), vandra Whistler Valley Trail eller höja adrenalinet med forsränning.

Kamloops, British Columbia

I Kamloops finns ALLTID något att göra! Curling, BMX, vandring, segway-turer och ziplining är bara ett urval av alla aktiviteter du kan prova på här. Vill göra något annorlunda? Kör en runda fotbollsgolf! Skjut en fotboll runt en bana på 18 hål och gör upp om vem som kan kombinera fotbolls- och golfskillsen bäst.

Jasper, Alberta

Nästa stopp - Jasper - är en mysig stad belägen mellan delstaten Albertas bergstoppar. Ta Jasper Sky Tram för en outstanding panoramavy över Klippiga Bergen! Efter en lång dag av spännande aktiviteter rekommenderar vi ett besök på populära Jasper Brewing Company för bra öl och skönt häng med de gästvänliga Jasper-borna.

Lake Louise i Kanada
Jasper och Banff National Parks

Roadtripen fortsätter genom både Jaspers och Banffs fantastiska nationalparker. Ett perfekt sätt att uppleva Banff National Park är från hästryggen tillsammans med en local. Ridturen går längs magiska Lake Louise och du kan välja mellan en hel- eller halvdagstur. Om du inte är kompis med fyrbenta djur kan vi lova att en kanottur ute på sjön är precis lika drömmig!

OBS: Enligt Parks Canada kommer alla inträden till kanadensiska nationalparker och historiska platser vara gratis under 2017 för att fira 150-årsjubileumet av Canadian Confederation.

Calgary, Alberta

Tillbaka till storstadslivet! Som de flesta storstäder erbjuder Calgary grym shopping, stort restaurangutbud, en schysst kulturscen och ett pulserande nattliv. Besök Heritage Park Historical Village för att uppleva staden i 1800-talstappning. Om du besöker Calgary under juli får du inte missa den rodeofestivalen Calgary Stampede - det är årest största happening!

Radium Hot Springs och Revelstoke, British Columbia

På vägen till Revelstoke kan du stanna till i det lilla samhället vid Radium Hot Springs i Kootenay National Park. Här kan du unna dig ett dopp i en av Kanadas bästa termalpooler! Dyk i och njut av lugnet och de hälsosamma mineralerna. Väl framme i Revelstoke kan du testa dina skills i backen, på skidor eller mountain bike beroende på säsong.
Revelstoke i Kanada

Nakusp, British Columbia

Staden Nakusp är en väl bevarad hemlighet i West Kootenay. Denna lugna lilla stad ligger alldeles intill vackra Arrow Lake och vi rekommenderar därför starkt en promenad längs Nakusp Waterfront Walk till Japanese Garden. Att vandra Cedar Grove Trail för att se de magnifika cederträden är också väl värt det! Strax norr om Nakusp finns även fler varma källor.

Okanagan Valley, British Columbia

Okanagan Valley är ett av Kanadas varmaste och soligaste områden. Här kan du hänga på stranden och njuta av solens varma strålar vid Okangan Lake. Om du gillar vin har du kommit rätt - Okangan Valley är Kanadas näststörsta vinregion.

Seattle / Vancouver

Roadtripen avslutas i Seattle eller Vancouver! Vi rekommenderar att du väljer att börja i den ena staden och avsluta i den andra, för att få ut så mycket som möjligt av denna magiska roadtrip. 

Total sträcka: 2700 km

 

Bilhyra om du är under 25?

Bilhyra om du är under 25?
För resenärer upp till 25 år erbjuder KILROY special deals genom Alamo. Hyresvillkor för unga förare är vanligtvis strikta - men inte med KILROY. När du hyr din bil med oss i Kanada slipper du betala den extra avgiften för “young drivers”!
Kontakta en reseexpert Sök hyrbil och boka

 

Karta: Din roadtrip på Kanadas västkust

 

Kontakt