Roadtrip i norra Kalifornien

Roadtrip i norra Kalifornien
För dig som vill uppleva det allra bästa av norra och mindre besökta delar av Kalifornien! På denna roadtrip får du uppleva allt från magiska vingårdar och nationalparker till häftiga storstäder. Ta vägarna med mindre folk på denna rutt mellan San Francisco och Los Angeles och se amazing grejer!

Rek. längd: minst 2 veckor

Roadtrip från San Fran till LA i Norra Kalifornien

San Francisco
Börja i San Francisco och se till att ha ett par dagar i härliga fantastiska stad innan du hämtar ut din Alamo hyrbil och kör vidare. Även om de är typiska turistattraktioner så är platser som Golden Gate Bridge, Alcatraz, Haight Asbury, Pier 39 och Chinatown väl värda ett besök.

Tips: Hämta ut bilen direkt på flygplatsen i San Francisco för att spara både tid och pengar. Med KILROY och Alamo kan du checka in på förhand, så kommer det att gå smidigare att få ut din bil. Som en bonus när du gör detta får du välja bil inom den kategori som du har förbokat. Du slipper även många av stadskärnans enkelriktade gator.  

San FrancisoVi rekommenderar: Åk de ikoniska och charmiga kabelspårvägarna med slumpmässiga stopp, vem vet var du kommer att hamna och få uppleva genom att vara lite spontan? 

Santa Rosa (Sonoma County)
Dags att byta miljö efter lite urbana äventyr. Kör till Santa Rosa i vinprovinsen Sonoma County. Det finns mer än 400 vinproducenter i regionen, det är lätt värt att besöka minst en av dem. Även om du inte är vinälskare är området värt ett besök.

Zinplining i Sonoma, KalifornienVi rekommenderar: Testa ziplining genom vackra mahognyträd i Sonoma Forests. Boka och läs mer på: Sonoma Canopy Tours.

Mendocino
På väg till Mendocino kommer du att passera vackra Navarro River Redwoods State Park längs kusten. Var redo med kameran här och föreviga de vackra landskapen.

Glass Beach: en strand av glas i alla möjliga olika kulörer i KalifornienVi rekommenderar: Inte långt från Mendocino ligger den unika stranden Glass Beach. En före detta dumpningsplats som nu har blivit en otroligt vacker strand av glas i alla möjliga olika kulörer.  

Eureka
Utforska den gamla staden Eureka, den administrativa huvudorten i Humboldt County och den största kuststaden mellan San Francisco och Portland, Oregon. 

College Cove Beach KalifornienVi rekommenderar: Vackra stranden College Cove 38 km from Eureka. 

Redding
När du kör vidare mot Redding passerar du den vackra bergskedjan Trinity Alps och kör längs Trinity River. Gör ett stopp ungefär halvvägs vid Big Bar för forsränning på Trinity River, kan bli en av de ballaste aktiviteter du gör på denna resa!  

Paddla kajak i Whiskeytown lakeVi rekommenderar: Gör ett stopp strax innan Redding vid Whiskeytown Lake. Sjön har inte bara ett coolt namn, den är även en idyllisk plats där du kan paddla kajak på eller ta ett uppfriskande dopp på.  

Lassen Volcanic National Park
Du har mer än 240 km vandringsleder i Lassen Volcanic National Park, längs fascinerande ängar, vulkaner och vackra bergsjöar. Denna vulkaniska nationalpark har hydrotermisk aktivitet som fumarol och varma källor. 

Lassen National Park - vulkanlandskap Vi rekommenderar: Den 15 km långa vandringsleden Almanor Recreation Trail och du har en fantastisk utsikt över sjön Almanir, Dyer Moutain och Lassen Volcanic National Park. 

Mammoth Lakes
Mammoth Lakes är ett mekka för dig som älskar att vara aktiv i fantastisk natur. Varje säsong har sina fördelar, på vintern kan du njuta av skidåkning och snowboard i bergen som afterski, och på sommaren njuta av aktiviteter som att vandra, SUP, paddla kajak, fiska och cykla mountainbike. 

Utsikt Mammoth Lakes - KalifornienVi rekommenderar: Kör till Mammoth Lake via Highway 395, längs denna rutt har du de vackraste landskapen och stanna på vägen vid Lake Tahoe och det övergivna gruvsamhället samt spökstaden Bodie.

Yosemite National Park
Yosemite National Park är en av Kaliforniens och bergskedjan Sierra Nevadas största pärlor. Den här nationalparken upphör inte att häpna med sina storslagna vyer. Nationalparken är i fösta hand känt för sina massiva vertikala granitklippor – några är upp till 1000 meter höga – och har imponerande vattenfall. I nationalparken finns även spektakulära landskap med fridfulla sjöar, dalar, ängar och gigantiska samt uråldriga mammutträd.  

Glaciärer i Yosemite National ParkVi rekommenderar: Kör upp till Glacier Point för att få en fantastisk utsikt över Yosemitedalen, granitväggen Half Dome, Yosemite Falls och nationalparkens högland. Observera att du endast kan köra upp till Glacier Point mellan ca april/maj-oktober/november, så kolla upp aktuell information innan du kör dit.

Kings Canyon & Sequoia National Park
Dessa två nationalparker ligger jämte varandra i södra delarna av Sierra Nevada. Det är inte konstigt att de båda drar mycket folk, med sina enorma kanjoner och gigantiska mammutträd samt vildvuxna kullar, höga berg, starka floder och djupa grottor. Att det dessutom finns ett brett utbud av aktiviteter gör det inte tråkigare, du lär inte bli besviken. 

Utsikt från Moro Rock Sequoia National ParkVi rekommenderar: Klättra upp för Moro Rock. Det är 350 meter upp, ganska brant och en fantastisk belöning i form av den vackra utsikten över Sequoia National Park.

Solvang
Sovang är en starkt danskinfluerad liten stad och är en av kommunerna som utgör Santa Ynez Valley. Staden har inte bara sin egen kopia av statyn den lilla sjöjungfrun och en H.C. Andersen-park, utan även en festival dedikerad till sitt danska arv, oftast i mitten av september. 

Danska rötter i SolvangVi rekommenderar: Gör ett besök på Solvangs charmiga Farmer’s Market och smaka på de lokala råvarorna. Den tar plats varje onsdag mellan kl. 14.00 och 18:30. 

Los Angeles
Även om det är sorgligt att detta är slutdestinationen har du fortfarande ett gäng roliga saker att se fram emot! Du kommer fort att märka hur enormt mycket det finns att göra i den stora staden Los Angeles. Missa till exempel inte Universal Studios, Chinatown, Venice Beach, Malibu, Hollywood och Rodeo Drive. 

Surfing i soluppgången - KalifornienVi rekommenderar: Att ta en störtskön och rolig avslutning på din roadtrip i norra Kalifornien: 8 dagars surfcamp i Los Angeles!

Under 25 – slipp extra avgifter i USA och Kanada

Under 25 – slipp extra avgifter i USA och Kanada
Slipp avgiften för ”young driver” och alla försäkringar ingår. KILROY har tillsammans med Alamo ett unikt erbjudande för dig som är under 25 och vill hyra bil i USA och Kanada.
Mejla oss för mer info Sök och boka bil
California Dreamin’ – Vill du göra denna roadtrip?
Snacka med oss!
Kontakt