Roadtrip på Hawaii

Aloha! En drömmig roadtrip på tropiska Oahu, Hawaii, finns inom räckhåll. Njut av perfekta förhållanden för surf, slående utsiktsplatser, lokala små samhällen, enastående natur, hawaiianska delikatesser (var det nån som sa Poké Bowl?) och historiska monument. Buckle up och gör dig redo för denna veckolånga roadtrip! Vi ser till att du prickar av allt.

Du vill uppleva det bästa av Hawaii? We got you covered! Kolla in denna veckolånga roadtrip som inkluderar det bästa av Hawaii. Roadtripen är inte jättelång, faktiskt bara 175 kilometers körning. Oahu är en liten ö och om du vill uppleva den "Hawaiian Style", det vill säga utan att stressa, så är 1 vecka perfekt. 

Förslag på resrutt

Honolulu - Koko Head - Waimanalo Bay - Kailua - Valley of the Temples - Windward Coastline of Oahu - Waimea Bay and Valley - Haleiwa - Plains of Oahu - Honolulu

Rekommenderad reslängd är 1 vecka.

Vill du sätta ihop ditt eget förslag?

Vill du sätta ihop ditt eget förslag?
Självklart kan du göra det! Det är du som är bossen över din Hawaiiresa och vi är här för att se till så att den blir precis som du vill. Hör av dig så sätter vi ihop din resa, alltid gratis såklart!
Snacka öga mot öga Oh yes, jag mejlar!

 

 

Honolulu

Du startar din drömvistelse i den hawaiianska "huvudstaden" - Honolulu. Ta en surfbräda under armen och fånga den perfekta vågen vid Waikiki Beach eller ta en promenad i Ala Moana Park! Museum & Planetarium och Iolani Palace är båda väl värda ett besök. Och kanske viktigast av allt; missa för guds skull inte vulkanen Diamond Head.

Koko Head

En kort körtur österut hittar vi Koko Head. Utmana dig själv med att bestiga de fler än 1000 trappstegen upp till toppen av Koko Head-kratern. Belöningen? En utsikt så magisk att värkande ben omedelbart är ett minne blott!

Waimanalo Bay

Är du redo för strandhäng på hög nivå? Waimanalo Bay är out of this world! Kristallklart vatten och sand lika vit som snö. Förbered dig på P-A-R-A-D-I-S-E!

Kailua

Förutom härliga stränder så är Kailua välkänd för sin populära Kailua Farmers' Market där du kan köpa lokala delikatesser. Om du är den aktiva typen rekommenderar vi dig att vandra Maunawili Falls Trail. Kom ihåg att ta ett par bra skor då det kan bli lerigt!

Valley of the Temples

I en grönskande dal vid foten av Ko’olau Mountains hittar du denna vackra minneslund. Omgivningarna är häpnadsväckande och växtlivet är rikt! Här finns också en replika på det japanska buddisttemplet Byodo-In.

Windwardkustens vandringsleder

Stanna längs Windwardkusten som erbjuder massor av härliga vandringsleder. Vi rekommenderar speciellt Nuuano Pali Lookout som bjuder på oslagbara vyer! Nakoa Trail i Kahana Valley State Park och Makua Ridge Trail är också väl värda sin vandring.

Waimea Bay och Valley

På norra Oahu är ett stopp i Waimea Bay ett måste. Det är en av Hawaiis mest kända surfspots under vintern och under sommaren rekommenderas ett besök i den botaniska trädgården Waimea Valley starkt.

Haleiwa

När din roadtrip ändå tar dig till Haleiwa så är det - återigen - obligatoriskt att surfa. Närliggande Ehukai Beach är en del av världens längsta sammanhängande surfområde. Om vågorna inte är din grej kan du paddla under berömda Haleiwa Bridge eller njuta av solnedgången vid Alii Beach Park.

Oahu-slätten

I hjärtat av Oahu finns ett stort utbud av aktiviteter. Besök de lummiga gårdarna, gör ett besök (eller inte) på ökända Doles bananplantage, go crazy i något av alla shopping malls eller strosa runt i någon av alla små hawaiianska samhällen.

Honolulu

Du är nu tillbaka där allt började! På vägen tillbaka från inlandet MÅSTE du stanna vid legendariska Pearl Harbor. Efter en vecka på vägarna förtjänar du att luta dig tillbaka och njuta av strandlivet, en Blue Hawaiian och bara uppskatta hur tiden står still på magiska Hawaii. Sen är du redo för surfen igen...

Total sträcka: 175 km

 

Bilhyra om du är under 25?

Bilhyra om du är under 25?
För resenärer upp till 25 år erbjuder KILROY special deals genom Alamo. Hyresvillkor för unga förare är vanligtvis strikta - men inte med KILROY. När du hyr din bil med oss i USA slipper du betala den extra avgiften för “young drivers”!
Kontakta en reseexpert Sök hyrbil och boka

 

Karta: Din roadtrip på Hawaii 

Kontakt