USAs södra stater

En grym musikscen, fantastisk mat, rik historia, cowboys och Elvis! De södra staterna är inte likt något annat du har besökt och är nog definitivt den galnaste delen av USA. Vi kan nästan ge en "Cowboy Guarantee" när du roadtripar dig genom Georgia, Alabama, Louisiana and Tennessee.

Om du är en musik- och/eller historieälskare finns allt du kan drömma om i de södra staterna! Här har ikoner som Elvis Presley, Hank Williams, Robert Johnson, Dolly Parton och Otis Redding fostrats. Det är också omöjligt att resa genom denna region utan att stöta på minnen från både inbördeskriget och medborgarrättsrörelsens kamp.

Förslag på resrutt

Atlanta - Montgomery - Mobile - New Orleans - Jackson - Memphis - Grat Smoky Mountains National Park - Atlanta

Rekommenderad reslängd är 2 till 3 veckor.

Vill du sätta ihop ditt eget förslag?

Vill du sätta ihop ditt eget förslag?
Självklart kan du göra det! Det är du som är bossen över din resa i USA och vi är här för att se till så att den blir precis som du vill. Hör av dig så sätter vi ihop din resa, alltid gratis såklart!
Snacka öga mot öga Oh yes, jag mejlar!

 

 

Atlanta, Georgia

Hämta upp din hyrbil i färgstarka staden Atlanta i delstaten Georgia. Här är det populäraste gatunamnet (?) Peachtree - närmare bestämt 71 av stadens gator heter så. Atlanta är hem till världskända CNN och Coca Cola.

Montgomery, Alabama

Välkommen till sweet home Alabama! Montgomery är en plats där historien har satt djupa spår. Staden har haft en viktig roll i medborgarrättsrörelsen, med händelser som arresteringen av Rosa Parks och den efterföljande bojkotten av bussarna samt otaliga fredliga protester ledda av Dr. Martin Luther King.

Mobile, Alabama

Här grundades Mardi Gras redan 1703! Det är få städer i USA vars historia är lika rika som Mobiles. Staden kommer ta dig med storm - njut av fantastiska museum, modern arkitektur och grym seafood.

New Orleans Louisiana Swamp

New Orleans, Louisiana

New Orleans är all about blues, jazz, voodoo och alla galenskaper som hör Mardi Gras till! Kör en pubrunda i de charmiga franska kvarteren, gå all in på Bourbon Street och frossa i all fantastisk mat som staden erbjuder.

Jackson, Mississippi

Om du har sett filmen "The Help" kanske du kommer ihåg staden Jackson! Eller så har du kanske hört talas om deras progressiva musikscen som inkluderar allt från Heavy Metal och Indie Rock till Blue Grass? Hur som helst får du inte glömma bort att sätta dig på en lokal diner och prova på av en "peach cobbler".Upplev pulsen när du sjunger  "Walking in Memphis"

Memphis, Tennessee

Elvis Presley och Graceland - behöver vi säga mer än då? Memphis är också the city of Barbecue - missa inte! Sould food och rock n' roll är en oslagbar kombination...

Nashville, Tennessee

Här finns livemusik över hela stan 24/7. Njut av honky-tonk bands som jammar på Tootsie’s Orchid Lounge, låtskrivare som gör sina första framträdanden på Bluebird Cafe och countrylegender som spelar på Grand Ole Opry. Du vet aldrig vem som är nästa upp på scen!

Great Smokey Mountains National Park i USA
Great Smoky Mountains National Park

Saving the best for last! Smoky Mountain National Park är välkänd för sin artrikedom, sitt djurliv samt de fantastiska bergskedjorna och de otroliga lämningarna från Appalach-kulturen. Upplev den rogivande naturen och det rika kulturarvet bland dessa uråldriga berg!

Total sträcka: 2600 km

 

Bilhyra om du är under 25?

Bilhyra om du är under 25?
För resenärer upp till 25 år erbjuder KILROY special deals genom Alamo. Hyresvillkor för unga förare är vanligtvis strikta - men inte med KILROY. När du hyr din bil med oss i USA slipper du betala den extra avgiften för “young drivers”!
Kontakta en reseexpert Sök hyrbil och boka

 

Karta: Din roadtrip genom USAs södra stater 

 

 

Kontakt