Vilda västern

Är du redo för en road trip genom USAs vilda väst? Upptäck några av landets mer okända stater och få cowboy feeling när du kör genom öde landskap, klippiga berg och historiska platser. Ta dig tiden att upptäcka alla små samhällen och upplev vad vi skulle vilja kalla det gamla riktiga Amerika!

Om natur och äventyr är din grej så är denna roadtrip ett måste! Känn frihetskänslan när du sätter dig i bilen och kör genom några av USAs fantastiska nationalparker. Oförglömliga upplevelser som besök i indianreservat och klassika western-städer kommer på köpet. Dra på dig cowboybootsen, hyr en grym bil och ge dig ut på vägarna!

Förslag på hur du kan köra

Denver - Cheyenne - Wind Cave National Park - Mount Rushmore/Crazy Horse Memorial - Devils Tower - Cody - Yellowstone National Park - Grand Teton National Park - Wind River Indian Reservation - Fort Collins - Denver. 

Rekommenderad reslängd är 2 till 3 veckor. Mer detaljerad beskrivning om vad som finns att se i the wild wild west hittar du 2 skroll ned! 

 

Vill du sätta ihop ditt eget förslag?

Vill du sätta ihop ditt eget förslag?
Självklart kan du göra det! Det är du som är Cowboyen över din resa och vi är här för att se till så att den blir precis som du vill. Hör av dig så sätter vi ihop din resa, alltid gratis såklart!
Snacka öga mot öga Oh yes, jag mejlar!

 

Denver Colorado
Denver, Colorado

Starta livets roadtrip i Denver, Colorado! Staden är belägen på östra sidan av de berömda Klippiga Bergen. Njut av vackra vyer, grym sightseeing och mer än 200 stadsparker (!).

Cheyenne, Wyoming

Första stoppet blir i den något mindre staden Cheyenne i angränsande delstaten Wyoming. Här får du uppleva den autentiska västern med countrymusik, rancher och hästridning. Här hittar du museum som berättar Nordamerikas spännande historia och tro det eller ej, men utplacerade över staden finns flera monument i form av gigantiska cowboyboots. Sa vi inte att du hade kommit till "The Wild Wild West"?

Wind Cave National Park, South Dakota 

I nästa delstat, South Dakota, hittar ni den första grottan i världen som klassats som nationalpark - Wind Cave National Park. Året var 1907 och grottan är framför allt känd för det stora antalet mineralformationer (kallas också boxwork pga deras geometriska form) som under århundraden har växt fram. Be there, or be square!

Fyra presidenter i sten
Mount Rushmore och Crazy Horse Memorial, South Dakota

Back on the road! Det är dags för en av de mest välkända attraktionerna på din roadtrip - nämligen Mount Rushmore. Här hittar du fyra av USAs före detta presidenter som skulpturer i berget; Washington, Jefferson, Roosevelt och Lincoln. Kom ihåg att svänga förbi Crazy Horse Memorial, ett gigantiskt monument som honorerar den amerikanska urbefolkningen.

Devils Tower, Wyoming

Vänd tillbaka till Wyoming och upplev Devils Tower Monument - vi skulle vilja påstå att det är ett av naturens underverk. Denna vulkaniska formation är omgiven av fantastiska vandringsleder, djurliv och här finns guidade turer som är väl värda att ta. Om du har klättringsskills är det faktiskt möjligt att klättra upp för Devils Tower Monument!Upplev Devils Tower i skymningen eller soluppgång?

Cody, Wyoming

Detta lilla cowboysamhälle grundades 1896 av den berömda bisonjägaren Colonel “Buffalo Bill” Cody. Citykärnan erbjuder bra restauranger, konstgallerier och grym shopping. I omgivningarna kring Cody kan du leva äventyrsdrömmen och prova på aktiviteter som klättring, mountain biking, kajakpaddling, flugfiske, ridning och forsränning.

Yellowstone National Park, Wyoming

Upplev naturens MAGI i världens första nationalpark - Yellowstone! Vulkaner, färgstarka källor och geysrar bjuder denna fantastiska park bland annat på. Yellowstone har en stor naturrikedom och du hittar här berg, skogar, älvar och ett imponerande djurliv. Har du tur kanske du får se en björn, en varg eller en bisonoxe i sin naturliga miljö!

Grand Teton National Park, Wyoming

Njut av den friska luften och doften från barrträden när du anländer denna ororöda nationalpark! Upptäck hundratals kilometer av vandringsleder, den oändliga Snake River och bara njut av den stillhet och lugn som naturen inger...Njut av de äkta vilda västern landskapen

Cowboys, hästar, tjurar och cowboyboots. Som en resa i tiden till vilda västernWind River Indian Reservation, Wyoming

Lev vildmarkslife i det fantastiska Wind River-reservatet - hem åt indianstammarna Eastern Shoshone and Northern Arapaho. Det slående landskapet varierar från vida slätter till majestätiska bergskedjor.

Fort Collins, Colorado

Din roadtrip närmar sig sitt slut men det finns mycket att se innan dess! Vi rekommenderar Fort Collins - en anrik stad med fantastiska bokaffärer, gallerier, museum och lokala matställen. Staden är hem till Colorados största bryggerier och några av dem har kostnadsfria rundvisningar och smakprovningar om du svänger förbi.

Denver, Colorado

Sträck på benen efter många kilometer på vägarna! Denver välkomnar dig tillbaka med sin mat, sin konstscen och sina äventyr. Den som vill kan cykla, vandra och forsränna! Men det kan ju faktiska vara så att det du behöver är lite avslappnat häng efter en magisk roadtrip...

Total sträcka: 2500 km 

Bilhyra om du är under 25?

Bilhyra om du är under 25?
För resenärer upp till 25 år erbjuder KILROY special deals genom Alamo. Hyresvillkor för unga förare är vanligtvis strikta - men inte med KILROY. När du hyr din bil med oss i USA slipper du betala den extra avgiften för “young drivers”!
Kontakta en reseexpert Sök hyrbil och boka

 

Karta: Din roadtrip genom Vilda Västern 

 

Kontakt