Kuala Lumpur

Skyline, Kuala Lumpur
 

Resor till Kuala Lumpur - En asiatisk metropol

För de flesta resenärerna blir ett besök i Kuala Lumpur kärlek vid första ögonkastet! Denna asiatiska metropol erbjuder allt du behöver för en lyckosam semester - från historiska tempel, exotiska marknader och kulturella sevärdheter till moderna shoppinggallerior, effektivt transportsystem och bra kommunikationer till andra malaysiska destinationer. Boka din resa till Kuala Lumpur hos KILROY travels!

Upplev Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, som också kallas Kulan eller bara KL, är Malaysias huvudstad och den har vuxit snabbt under de senaste 150 åren - från en liten by till en hektisk asiatisk metropol med en befolkning på över 6,9 miljoner! En av de mest kända kulturmärkena är Petronas Twin Towers, som absolut är värt ett besök. De skimrande tornen är majestätiskt belägna i mitten av staden. Upplyst under nattetid och ser de ändå mer häpnadsväckande ut. Ta hissen halvvägs upp i tornet där du kommer att se otroliga vyer över staden. Det finns även en flervåningsgalleria där med massor av olika butiker - om du skulle ha några extra pengar att göra av med. Staden är indelad i olika områden, där de mest intressanta för turister är:

Centrum - Här kan du hitta Merdeka Square, Sultan Abdul Samad Building och Selangor Club, men även Chinatown där du kan hitta bra mat och marknader.

Golden Triangle - Ett flashigt område där du kan hitta de flesta av stadens lyxhotell, skimrande shoppinggallerior, uteställen och Petronas Twin Towers.

Tuanku Abdul Rahman - Golden Triangle's grannförort och det billigare området med massor av hostels men även färggranna shoppingområden. 

Shopping

Kuala Lampurs shopping är helt fantastisk, oavsett om man tar sig till en marknad eller en shopping galleria. Galleriorna erbjuder massor av exklusiva märken i skor, väskor, kläder och smycken - men prislappen kommer att förvåna dig! På marknaderna kan man hitta Gucci och Dior, och även här till riktigt låga priser. Du kan även hitta fina hantverk, konst, DVD:s, klockor etc. Det enda som kan stoppa dig från att shoppa loss totalt är flygbolagens baggagerestriktioner. Var försiktig så att ditt baggage inte väger för mycket och du måste betala höga avgifter för övervikten.

Nattliv

Nattlivet i Kuala Lampurs är enastående. Du kan känna dig säker när du reser som ensam tjej. Drinkarna är goda och billiga och DJ:n spelar gärna dina favoritlåtar! Om du har lite pengar över kan du ta dig till Shangri-La lobby och njuta av goda strawberry daiquirys! Generellt är prisnivån väldigt låg!

Att ta sig dit och runt i staden

Kuala Lumpur har en internationell flygplats med anslutande flyg över hela världen och det är lätt att inkludera Kulan som ett stopp i din resa. Ett tips är då att stanna i några dagar. De lokala transporterna är bra i Kuala Lumpur, välj mellan buss, taxi och tunnelbana.

Contact