Egypten

Missa inte Sphinx när du besöker Egypten
 

Resor till Egypten - Mer än man tror!

Tänker man på Egypten börjar nog de flesta att fantisera om öknar, faraoner, pyramider och kanske till och med filmen Mumien. Men Egypten är så mycket mer än så! Här finns det vackra Röda havet, fantastisk dykning, Nilen floden, Siwa-festivalen, shopping och härliga marknader. Boka din resa till Egypten hos KILROY travels!

Pyramider, kameltur & Sphinx!

När du åker till Egypten kan du ändå inte undgå att göra ett besök i Giza. Här gäller det att ha kameran i högsta hugg och posa framför pyramiderna. Men i Giza är du inte ensam, här finns det gott om turistgrupper med väl använda kameror! Har du lite tur kanske du till och med får besöka en av begravningskamrarna! När du kollat in pyramiderna i Giza tycker vi att du ska ta en kameltur och se den historiska Sphinx eller åka till konungarnas dal och se Tutanchamon! Vill du se fler storslagna pyramider kan du också besöka Memphis och Luxo! Eller passa på att boka en guidad tur och få dig ett spännande äventyr med det lilla extra! 

Sand och aktiviteter

I Egypten finns det gott om sand och mycket att göra! Prova på sandsurfing på en av de många sanddyner eller hyr en fyrhjuling och svischa fram. Eller varför inte åka på safari, sova under stjärnorna, ta en ridtur och titta ut över vyerna och upptäcka fantastiska platser. 

Trött på sand?

Gör ett besök vid kusten i moderna Alexandria eller res tvärs genom Sinai öken till Sharm el-Sheikh. Om du gillar att dyka eller snorkla är Egypten helt rätt!! Röda havet är en av de vackraste platser för dykning och snorkling i hela världen, så tveka inte och hoppa i det varma vattnet! Föredrar du att hålla huvudet ovanför vattnet? Inga problem...en kryssning på floden Nilen är också en upplevelse. Och du kommer att bli förvånad över hur mycket liv det finns runt omkring denna enorma flod.

Shopping i Egypten

Även shoppingfantaster kommer att älska Egypten och särskilt Kairo. Kairo är Afrikas största stad och här hittar du den berömda marknaden Khan el-Khalili, där miljontals turister samlas för att fynda bland vackra orientaliska prydnadssaker. 

Efter all shopping kan du ta dig till Dahab, en tidigare hippie-stad där tiden har stått stilla. Här kan du visa dina färdigheter i magdans framför lägerelden för att senare spendera natten i en hydda eller i ett Bedouin-tält.

Att ta sig runt 

Att resa runt i Egypten är i allmänhet säkert, enkelt och billigt. Men i vissa områden bör man inte resa runt i på natten. I övrigt är det relativt enkelt att ta sig mellan städer antingen med buss eller med tåg. I Kairo tar du dig enklast runt med tunnelbanan. Men kom ihåg att vara ute i god tid då tidtabeller för buss och tåg oftast inte är att räkna med. Ett annat alternativ är att hyra en bil eller åka taxi. Du kan även hyra taxi för en hel dag till rimliga priser, men då bör ni kommit överens med taxichauffören om ett pris och betala det direkt. 

Om du vill hyra bil erbjuder KILROY travels olika möjligheterna till hyrbil i Egypten. Vi har massor av erfarenhet av att hitta billigast möjliga alternativ - speciellt till bra priser och villkor för dig som är ungdom och student! Vi hjälper dig gärna! 

Festligheter

Varje år firas slutet på den muslimska högtiden Ramadan med massa festligheter runt om i Egypten. En annan stor händelse varje år är Siwa - festivalen i slutet av november då man firar med traditionell musik och kläder.

Kontakt