Afrika

Njut av vacker soluppgång under resan till Afrika.
 

Res till Afrika - kontinenten som är full av kontraster!

Afrika är verkligen en upplevelse du inte får missa! Det är en kontinent full av kontraster. Under en resa till Afrika kan du uppleva djungel med massor av djur och se nomader som vallar sina kreatur och ökenområden med sand, sand, sand och åter sand. Afrika är också ett perfekt resmål för dykning, strandliv och att åka på valsafari. Du kan dessutom alltid hitta snö på Kilmanjaros topp. Boka din resa till Afrika hos KILROY!

Djur och safari i Afrika 

Afrika är för många lika med safari och vilda djur. Safari erbjuds i många länder och kan se mycket olika ut. Det finns safariturer på 3 dagar där du flyger till nationalparken och sedan åker ut på morgon- och eftermiddagsturer i en jeep med en erfaren guide. Du kan också åka med en lite större jeep och resa runt till flera olika nationalparker med olika typer av djur. I Kenya och Tanzania finns de stora nationalparkerna Serengeti och Masai Mara och de bör du inte missa om du ska resa i dessa länder. Se till att boka din safaritur innan du anländer då det finns en hel del oseriösa aktörer på plats.

Innan du bokar ditt safari ska fundera lite på hur du vill bo. Det finns safaris med lyxiga boenden med pool, men även de som erbjuder enkla tält där man får bo mitt i parkerna. Det kanske kan låta lite med 3-4 dagar i en nationalpark, men man hinner ofta se en hel del djur och är man inte extremt djurintresserad så räcker det ofta med några dagar.

I Sydafrika kan du resa på egen hand med bil i Krugerparken. Du kan dock bara åka på de större vägarna och kommer inte lika nära djuren som när du reser med jeep och en guide. I Uganda finns också möjligheter att komma nära den ständigt utrotningshotade bergsgorillan.

För dig som även vill utforska livet under havsytan finns det gott om dykmöjligheter i Afrika. Du har möjlighet att dyka i Egypten, Sydafrika och sist men inte minst i Zanzibar.

Kilimanjaro

Är du sugen på att göra något mer extremt på din Afrikaresa så varför inte bestiga Kilimanjaro? Berget kallas även "Afrikas tak" och det är en fantastisk syn när man ser den vita toppen samtidigt som man befinner sig på stäppen där det är riktigt varmt. Ska du bestiga Kilimanjaro behöver du ha en guide och tillstånd.

Historia och monument

Om du är mer intresserad av historia och fantastiska byggnader borde du starta i Egypten för att besöka pyramiderna i Giza och Luxor. I Egypten finns massor av makalösa byggnader som vi fortfarande idag har svårt att förklara hur de byggdes.

I Marrakesh hittar man exotiska dofter och tidlös shopping på dess färgsprakande marknader. I Marocko kan du också vandra i de vackra Atlasbergen.

Resa runt och backpacka i Afrika

Afrika är spännande att backpacka i, men det är ingen lek att ta sig runt på egen hand här. Många länder har en näst intill obefintlig infrastruktur. För att få ut mesta möjliga av resan rekommenderar vi en skräddarsydd safari- eller äventyrstur. Det finns mängder med roliga äventyr i Afrika beroende på vad du är intresserad av.

I Sydafrika, Botswana, Namibia och Egypten kan du hyra en bil och köra runt på egen hand. Du bestämmer vart och när du kör. I Sydafrika finns även ett "Hop-on-Hop-off" busspass om man vill ta sig runt på egen hand. Du har även möjlighet att volontärarbeta i Afrika, ett perfekt sätt att blanda nytta med nöje och lära känna landet på djupet.

Volontärarbeta i Afrika

Det blir mer och mer populärt att volontärarbeta och i Afrika samarbetar vi med olika organisationer som driver volontärprojekt. Framförallt i Sydafrika finns stora möjligheter att volontärarbeta under en kort eller lite längre tid och med mycket varierande typer av projekt. Ta chansen och gör något annorlunda på din resa.

Prisnivå

Att äta ute och besöka lokala barer i Afrika är för det mesta billigt i jämförelse med andra kontinenter. Om du åker med en liten budget kan du leva för 15 USD per dag i de billigast länderna.

Kontakt