Zimbabwe

Missa inte Victoriafallen i Zimbabwe
 

Resor till Zimbabwe - natur och djur mitt i Afrika!

Zimbabwe är ett enastående land, ett hem till otroligt vänliga människor och Zimbabwe har ett fantastiskt djur- och naturliv. Zimbabwe är ett land utan kust i södra Afrika, som gränsar till länder som exempelvis Zambia, Botswana, Mozambique och Sydafrika. Boka din resa till Zimbabwe hos KILROY travels!

Landet har 13,3 miljoner invånare, och den större delen bor kring den största staden Bulawayo och huvudstaden Harare. Idag är Zimbabwe mest känt för sina ökända politiska och interna konflikter, men landet har även fantastiska sevärdheter och safari.

Victoriafallen

Victoriafallen är det största vattenfallet i världen. Zambezi River skapar en naturlig gräns mellan Zambia och Zimbabwe. I den övre delen av Zambezi lever flodhästar och krokodiler. Man kan även se elefanter, bufflar och olika typer av antiloper som dricker ifrån vattnet. Fallet i sig är en spektakulär sevärdhet. Vattenfallets bredd uppgår till 1.7 kilometer och höjden 108 meter. Under regnperioden kan man se ångorna flera mil ifrån fallet och de stiger mer än 400 meter över markytan. Att gå vid fallen då är som att gå genom ett störtfall av regn. Du kommer att bli dyngsur!

Nationalparker i Zimbabwe

Victoria Falls National Park är en av de åtta national parkerna i Zimbabwe, men den största är Hwange National Park. Parken har 105 olika däggdjursarter och är det enda skyddade området för antiloparten gemsbock och den bruna hyenan. Elefanter har klarat sig bra i Hwange och chansen att se en är stor. Hwange är mycket mindre besökt än Victoria Falls national park, men den är klart värt ett besök och ligger inte långt ifrån Victoria fallen.

Befolkningen

Även fast Zimbabwes befolkning har varit med om fler katastrofala händelser, är befolkningen otroligt positiv och vänlig. En resa genom landet kommer att ge dig fler leenden än du någonsin har fått. Landets hemska konflikter lämnar däremot sina spår och befolkningen blir mer desperata i sin ansträngning för att sälja deras lokala hantverk. Zimbabwes trähantverk är världskänd, och oavsett var du än åker I Afrika så kommer du aldrig att hitta finare handarbetad hantverk än de som görs där. De byter till och med ut en stor trä-flodhäst mot dina tofflor!

Befolkningen har och går fortfarande igenom väldigt jobbiga tider. Så pruta inte för mycket! Du borde egentligen inte bry dig om du behöver betala 5 eller 6 dollar för den varan du vill köpa, medan de betyder hela världen för dem. Ebenholts används ofta, men vi uppmanar till att inte köpa produkter gjorda av ebenholts eller elfenben.

Klimat

Även fast landet är beläget i tropikerna, så ändras klimatet under året beroende på höjdnivån och landets läge. Den varma och torra perioden är under augusti - oktober och regnsäsongen från november - mars. Den bästa tiden att besöka landet är under april - maj och augusti - september. Vissa nätter sjunker temperaturen under noll.

Att ta sig runt

Det snabbaste och enklaste sättet att ta sig runt i landet är att åka med på en tur. Det är inte enkelt att resa runt själv i Zimbabwe idag. Så håll dig till organiserade turer. 

KILROYs tips!

Använd aldrig ditt bankkort i Zimbabwe. Med tanke på den hyperinflation som 2008 nådde oroliga nivåer, så rekommenderar vi dig att ta med pengar för hela vistelsen.

Kontakt