Antarktis

Bøylepingviner treffer du på reiser til Antarktis
 

Resor till Antarktis

En resa till Antarktis är något som måste upplevas på plats! Du kommer att få med dig så många otroligt spektakulära minnen och bilder, en destination som av vår erfarenhet kommer rekommenderas till alla du känner. Hos oss hittar du fantastiska resor till Antarktis!

Antarktis består av hela 98% is och har en genomsnittsyta på 1,6 km. I kontinenten ingår bland annat Sydgeorgien, Falklandsöarna, Bouvetön och Kerguelen. Antarktis är jordens sydligaste kontinent som sträcker sig hela 14,4 km².

Klimatet är bland det kallaste, torraste och mest blåsigaste på jorden, men det är också ett av de mest spektakulära platserna när det kommer till naturupplevelser.  

Resor till Antarktis

Resor till Antarktis

Det dyker upp mer och mer resor till Antarktis. Resorna är dyra men stort sett ingår full kost och logi på expeditionerna. De allra flesta expeditioner till Antarktis börjar i Ushuaia i Argentina.

Vissa expeditioner går direkt ner till kontinenten Antarktis, medan andra passerar  Falklandsöarna och Sydgeorgien på vägen. Om du har bestämt dig för att resa till Antarktis rekommenderar vi att du tar med dessa två platser. På Sydgeorgien har du spektakulär natur och historia, enorma kolonier med kungspingviner, pälssälar och elefantsälar. Även Falklandsöarna har unika upplevelser och historia.

Resan ner till Antarktis passerar den ökända Drakes sund, sundet som skiljer Sydamerika och Kap Horn från Antarktiska halvön. Båtresan är en utmaning för många så glöm inte sjösjuketabletter om du är i riskzonen.

Ta ett chill dopp? Resor till Antarktis - KILROY

När du först komma ner till Antarktis kommer isförhållanden i stort sett styra var ni kan ta er i land och var båten får gå. Klassiska stopp är Neko harbour, Port Lockroy, Deception Island, King Edwards Island och du har tur kommer ni att passera Lemaire Channel. Här kan du förvänta dig att få se stora kolonier av adéliepingvin, åsnepingvin, hakremspingvin och du har riktig tur kanske några kejsarpingviner.

Upplevelser i Antarktis

Resor till Antarktis - Säl - KILROY

Vi erbjuder en mängd olika äventyrsresor och expeditioner till Antarktis. Under båtresan ser du sälar lata sig på isflak och stora kolonier av pingviner och är omgiven av höga glaciärer. Fartyget får ofta sällskap av valar, albatrosser och andra sjöfåglar. Expeditionens kunniga guider berättar om och ger en god förståelse av hur naturen i regionen fungerar och om dess intressanta historia.

Tveka inte att kontakta våra reseexperter om du är intresserad av att resa till Antarktis. 

Kontakt