Burma

Vackrare tempel än de i Burma är svårt att hitta
 

Resor till Burma (Myanmar) - En dold pärla i Asien

Vackra tempel, en vacker och speciell natur, smakfullt inredda hotell och milda och gästvänliga människor är vad du som möter dig som reser till Burma!

Burma ligger i den sydöstra delen av Asien och delar gräns med Thailand, Kina, Laos, Indien och Bangladesh. Landet har en utrustad med en lång och vacker kustlinje, bergsområden och frodiga fält. Under många år har Burma i princip varit stängt för turism och det är först de senaste åren som man öppnat upp gränserna mer och mer. Nu vill man satsa på turismen, och du som vill se det oexploaterade Burma bör åka dit så snart som möjligt!

Äta i Burma

Det finns gott om god mat i det burmesiska köket. De flesta rätterna innehåller ris, men de äter också bröd och nudlar. Rätterna är ofta baserade på räkor, fisk, fläsk eller fårkött. "Mohinga" benämns ofta som Burmas nationella rätt. Det är en soppa baserad på havskatt som serveras med nudlar.

Aung San Suu Kyi - central i Burmas historia

Burma är en före detta brittisk koloni och blev självständigt 1947. År 1991 fick Aung San Suu Kyi Nobels fredspris efter en överväldigande seger i landets parlamentsval. Men segern erkändes inte av den militära regeringen och Aung San Suu Kyi sattes i husarrest. Under alla år fram till maj 2012 satt hon mer eller mindre ständigt i husarrest. Nu är hon invald i det burmesiska parlamentet igen, men det återstår att se om hon kommer att kunna påverka politiken i någon större utsträckning.

När ska man besöka Burma?

Vädret i Burma är varmt och fuktigt med en genomsnittlig årstemperatur på över 30 grader. Det regnar större delen av perioden från juni till augusti. Den bästa tiden att besöka Burma är under torrperioden som börjar i oktober och varar till slutet av februari. Direkt efter regnperioden i oktober är landet extra frodigt och landets många risfält ser ut som gröna mattor.

Kontakt