Sydkorea

Res till Sydkorea - massor av historia, natur, vänliga människor och shoppping
 

Resor till Sydkorea - Ett land för alla smaker!

I Sydkorea finns det massor av roliga saker att se och göra. Oavsett om du vill uppleva den Sydkoreanska kulturen, se vackra tempel, häftiga museum, fantastisk natur och åka skidor i bergen på vintern eller ta ett bad i varma källor. Kan denna destination bli en av dina nya favoriter? KILROY kan hjälpa dig att sätta ihop en rundresa i Sydkorea, så att du får lära känna denna fantastiska oupptäckta del av Asien.

Sydkorea är ett strålade stopp på en jorden runt-resa. Häng några dagar i Seoul, gör ett besök vid gränsen mellan Syd- och Nordkorea och åk till några härliga stränder på öarna Cheongsando och Udo. 

Res till Sydkorea - vad du kan göra 

Vad kan jag göra i Sydkorea? Sydkorea är mer än bara YouTube-hysterin ”Gangnam Style” och ”Psy”. Landet har en lång och intressant historia och kultur, samtidigt som det är en av världens modernaste länder. Huvudstaden Seoul är en av världens största städer och har en blandning av modern arkitektur med forntida tempel. Välj bland en oändlig lista av subkulturer; danska till livlig K-pop eller utforska gamingvärlden – Tv-spel är oerhört stort i Sydkorea! Vill du komma närmre naturen efter några hektiska dagar är det lätt gjort!

Nationalparker, stränder och varma källor i Sydkorea

Utforska Sydkoreas storslagna natur! En stor del av fastlandet består av berg och flera nationalparker och utanför kusten finns det både större och små öar. Missa inte ön Jeju Island (Cheju-do) och gå genom världens längsta lavatunnel Manjanggul!

Se storslagna skogar, stora vattenfall,  forsande floder, vita stränder och storslagna tempel i Soraksan National Park, på östkusten. Här kan du beskåda Popchusa, ett av de största och mest fascinerande tempelområdena i landet! Vill du utforska fler nationalparker tycker vi att du ska besöka Hallyo Haesang National Park. Den sträcker sig över ett stort område med både land och hav, med en fantastisk vacker kustlinje och kristallklart vattnet som omger massa små öar. I parken finns också en stor variation djur och växter, så glöm inte kameran!

Mudeungsan Mountain i SydkoreaMudeungsan Mountain in South Korea.

Stränderna på nordostkusten runt Samch'ok är oerhört vackra. Några av dem består av klippformationer och sten, medan andra är täckta av vit sand. Skulle du bli hungrig finns det utmärkta fisk- och skaldjursrestauranger i området! Kring Tongnae och strandområdet Haeundae har du möjlighet att bada i varma källor, som sägs ha läkande effekt.

Mat mat mat i Sydkorea

Du kanske har hört om Kimchi, en grönsaksblandning(ofta kål) i en smakrik marinad av chili, vitlök och ingefära, som är fermenterad. Vi rekommenderar att du provar Kimchi när du är här - den är populär över hela världen av en anledning. I övrigt har du ett stort urval av spännande rätter i Sydkorea, varav flera har hundratals år av gammal tradition bakom sig.  

Prova Kimchi i Sydkorea

Ta sig runt i Sydkorea

Det är busenkelt att ta sig runt i Sydkorea. Transportportsystemet i är väl utvecklat. Man kan både flyga, åka buss eller ta tåget mellan de större städerna. Taxi är ett annat populärt alternativ. I huvudstaden Seoul är tunnelbanan det bekvämaste sättet att ta sig runt (som har utsetts till ett av världens bästa tunnelbanesystem av CNN).

Bästa tiden att resa hit

I Sydkorea råder det inlandsklimat. Vintrarna är långa, kalla och torra. Somrarna är fuktiga, varma och temperaturen kan då vara uppe i +40 grader. En bra tidpunkt att besöka Sydkorea är från september till november, då det är vår i landet. April till maj är också en bra tid, men då kommer det väldigt många japanska turister och det kan vara svårt att hitta någonstans att övernatta, så var ute i god tid när det gäller boende!

Sugen på att resa till Sydkorea?
Kontakta KILROY

Kontakt