England

Stonehedge, England
 

Resor till England - kungligheter, fotboll och öl!

Man kan inte åka till England utan att smittas av alla vänliga människor! Landet har mycket mer än bara London att se. Res runt och du möts överallt av "Have a nice day"! Boka din resa till England hos KILROY travels!

Sevärdheter

Englands huvudstad London har många kända landmärken som Big Ben och Towern i högsätet. För de mer äventyrslystna kan en tur i det enorma pariserhjulet London Eye eller en upptäcktsfärd i Madam Tussauds vaxkabinett vara spännande!

De mest populära sevärdheterna utanför London är Shakespears födelsestad Stratford-upon-Avon, universiteten Cambridge och Oxford, den vackra naturen i Lake district och det sägenomspunna Stonehenge. Storstäder som Manchester och Liverpool erbjuder varierad shopping, fotboll och massor av party!

Ta dig runt

Att resa i England med tåg eller hyrbil är en harmonisk upplevelse. Det är lätt att ta sig runt, alla är vänliga och språket medför inga problem. Stora delar av landskapet i England är flackt med ett vackert åkerlandskap med stora mossområden insprängda lite här och var. I den norra och västra delen finns det kullar och berg. Förboka gärna några stopp och hotell eller hostel hemifrån.

I norra England finner man storslagen natur med sjöar och berg, slott och dramatiska kustlinjer. Många nationalparker och bevarad medeltida charm, t ex i staden York. Här finns och fotbollsmetropolerna Blackpool och Manchester. 

När man reser söderut möts man av ett mera rofyllt landskap med fridfulla landsvägar och vattenvägar inåt landet, skimrande myrmarker på östkusten samt Stratford, Shakespeares födelseort, och universitetsstaden Cambridge.

Sydkusten har förvånansvärt bra stränder och badorter. Här lever man ett laid-back semsterliv á la sekelskiftet på något av de många charmiga pensionaten. I söder finns också historiska marknadsstäder samt de pittoreska städerna Winchester och Salisbury med sina katedraler i närheten av Stonehenge.

Sydväst om London, i västra England, hittar man härliga surfstränder längs Cornwalls klippiga kust, pittoreska byar med halmtakstäckta stugor i Cotswolds, cider från Somerset och läckra eftermiddagsteer från Devon, prova "Devon cream teas"

Nattliv och mat

Pubar, klubbar, barer - det ena stället mer spektakulärt än det andra! Och det är inte bara Londons nattliv som pulserar. I England är det party lite varstans. I minsta lilla by med självaktning centreras det sociala livet runt puben!

I alla de större städerna kan du räkna med ett nattliv med grymt drag. Manchester, Liverpool, Newcastle för att nämna några. Engelsk mat beskrivs oftast som det som blir kvar när man låter grönsaker och kött koka i timtal. Det är faktiskt ganska orättvist för idag kan man hitta några av världens bästa restauranger här, spridda över hela landet. Inte minst indiska restauranger är av absolut högsta kvalitet i England. Och så får man ju inte glömma nationalrätten fish n´chips!

Engelsmännen är stolta över sin öl och särskilt de lite avslagna sorterna som ale och stout får den lite äldre generationen att vifta med Union Jack.

Utlandsstudier eller klassresa till England

KILROY är även experter på att hjälpa dig att hitta relevanta universitet & studier i England, samt på att skräddarsy klassresor till England för grupper på minst 10 personer.

Kontakt