London

Trafik i London
 

Resor till London - kultstaden med hett nattliv

London är en kulturell och historisk plats som har ett sprudlande nattliv, avslappnad atomsfär, gröna oaser och stor utbud av etnicitet! London är den självklara metropolen i Europa som konstant förändras, staden bjuder på något nytt vid varje tillfälle! Boka din resa till London hos KILROY travels!

Se, upplev och besök

Det finns oändligt mycket att se, uppleva och göra i London och man lever i något av en fantasivärld om man tror att man skall hinna göra ALLT under en och samma vistelse. Det är värt att ha det i åtanke när man "gör" Londons gator. Vad ska man då välja att göra när man väl satt sin fot i denna metropol? Vill man bejaka sin kulturhistoriska sida är ett besök på till exempel Tower of London, Buckingham Palace eller Houses of Paliament (med Big Ben) en bra start på dagen. Dessa är magnifika byggnader, alla med sin historiska prägel och sitt specifika syfte.

Tower of London ligger vid Themsen, har en 900 år på nacken och ruvar idag på de dyrbara kronjuvelerna. Buckingham Palace är hemvisten för drottning Elisabeth och Houses of Parliament är det högljudda parlamentets mötesplats.

Är man museisugen så är British Museum ett hett tips. Där hittar man föremål och information om de flesta av världens (kända) kulturer. Även tungviktaren Victoria and Albert Museum och Tate Modern med modern konst är väl värda ett besök.

Vill man vara kulturell-light kan man gott besöka Madame Tussauds; ett väldigt vaxkabinett med en uppsjö kända ansikten i vaxdocksformat, eller varför inte passa på att se en musikal?

Den som vill se Londons sevärdheter från ett fågelperspektiv får inte glömma att ta en tur i London Eye - ett jättelikt Pariserhjul som ger en bra överblick över staden. Kanske något att börja sin tripp med? En avslutande favorit är Hyde Park - grönt, skönt och picknick-vänligt.

Shoppingen...

Shoppingen i London får utbudet i Stockholm att blekna till en solblekt trasa, och det är på en resa som denna man skall passa på att rusta upp klädkammaren därhemma. Oxfordstreet är det klassiska stråket där det bokstavligen myllrar av affärer och boutiquer men tar man sig till marknaderna i exempelvis Camden (t-bana Camden Town) eller Portobello Road (t-bana Notting Hill Gate) kan man uppleva lite mer alternativ shopping och njuta av härlig atmosfär och vackra byggnader. Gillar man second-hand finns det grymma pärlor på båda marknaderna. Två alternativ till Oxfordstreet, om man tröttnat på marknaderna, är Kensington High Street (t-banestation High Street Kensington) och området från Covent Garden ner mot Oxford Street.

Är man ute efter skor är Neil Street i dessa trakter ett hett tips. Man shoppar med fördel loss en vardag hellre än under helgen då det är ofantligt mycket lugnare och man kan göra sina inköp i mer harmonisk miljö. 

… och utelivet

Är man väl i London MÅSTE man testa utelivet. Det vimlar av barer, pubar och klubbar så det är bara att välja efter dagsform. Vill man ha riktigt drag och dansa till rytmer mixade av proffsiga DJ:s är Fabric (Farrington) och The End (Holborn) två måsten.

Heaven (Charing Cross) och The Cross (Mornington Cresent) är även de populära och värda ett besök. Vill man ta en pint eller två är lilla puben Lamb and Flag (Covent Garden) och Black Friar (Queen Victoria Street) två mysiga alternativ, men pubar kryllar det av så det är ingen risk att lida brist på öl.

Tom mage

Att London är tätt på invandrade medborgare från jordens alla hörn är något som avspeglas tydligt i restaurang- och matutbudet. Den inhemska traditionella maten kan väl sägas vara något av en dietists värsta mardröm. Som exempel kan nämnas fish and chips, paj och korv med pommes eller chips och (har man tur) ackompanjerat av några bleka grönsaker...

För att återgå till de utombrittiska influenserna kan man i London hitta kök från alla jordens hörn, några som man ofta stöter på är de: japanska, thailändska, indiska, mexikanska, italienska och libanesiska…

Några favoriter är Bombay Brasseri (t-bana Gloucester Road), Chai Pani (t-bana Marble Arch) och Manna Vegetarian Restaurant (t-bana Gloucester Road). Vill man bara ha något enklare finns givetvis en uppsjö av mysiga caféer där man kan lugna en tom mage.  

Tips och råd

London kan man besöka året om, det finns alltid saker att göra och uppleva. Vill man njuta av stadens parker och uteserveringar och kunna strosa omkring ohämmat är det våren och sommaren som gäller.

Man transporterar sig smidigast med buss och tunnelbana. Enklast och mest ekonomiskt är att köpa ett Oystercard. Kortet laddas med valfritt belopp och sen är det bara att åka.

För att ta sig från flygplatsen åker man med fördel något av expresstågen som går från Heathrow och Gatwick. 

Slutligen. En sak får man inte glömma när man reser till London och det är att programmera in ordet PLEASE i talcentrat. Det anses väldigt ohyfsat om man inte använder detta lilla ord i varje mening (praktiskt taget) när man talar med exempelvis en servitris eller ett butiksbiträde. Icke att förglömma!

Utlandsstudier eller klassresa till England

KILROY är även experter på att hjälpa dig att hitta relevanta universitet & studier i England, samt på att skräddarsy klassresor till London för grupper på minst 10 personer.

Kontakt