Nice

Strand i Nice
 

Resor till Nice - glamour på rivieran!

Nice kan erbjuda något för alla oavsett om du letar efter glitter och glamour eller djupa, kulturella upplevelser. Staden har ett fantastiskt utbud av allt från sevärdheter, konserter och gallerier till butiker, marknader och parker. Ett besök i Nice kan knappast bli annat än kul! Boka din resa till Nice hos KILROY travels!

Rivierans pärla

Nice är en av Rivierans pärlor, en levande och stolt stad som kan erbjuda allt det där lilla extra både när det gäller mat och attraktioner. Det är här de rika och förmögna samlas på lyxiga hotell, spenderar tusentals euro på kasinon och diskuterar mode eller politik över en fantastisk champagne & kaviar lunch. Backpackers bor på vandrarhem, strosar längs den populära blomster-marknaden och söker vackra souvenirer följt av en hemgjord picknick på Pebble Beach, bestående av billiga franska viner och lokala produkter från deli.

Sightseeing

Utbudet av sevärdheter, kultur och underhållning är stor - se till att du har med sig en bra guidebok till Nice så att du kan filtrera ut vad som passar för dig. Men det finns några sevärdheter du inte bör gå miste om. Colline du Chateau är en gammal borg belägen 90 meter ovanför staden med en fantastisk utsikt. Även om det inte finns mycket kvar av slottet självt, är den frodiga omgivningen och den fantastiska utsikten väl värt den korta resan dit. Nice Observatorium är designad av Charles Garnier (som också ritade Eiffeltornet) och byggdes 1885. Diametern på kupolen är 24 meter vilket gör det till den största i Europa, och här kan du titta på stjärnorna genom teleskop. Blomster-marknaden i den gamla staden bör inte missas, se till att du besöker den under dagtid eller tidig kväll innan restaurangerna tar över. Urvalet av souvenirer är stort, och om du vill göra en del shopping ska du göra det här. Nice erbjuder också en rad historiska byggnader såsom kyrkor och katedraler. Många byggnader är från 1800-talet som t.ex. Cathédrale de Sainte Rèparate och klostret Notre Dame de Cimiez. Det finns som sagt många sevärdheter, men de flesta människor har en sak i åtanke när de anländer till Nice; en promenad längs den berömda Promenade des Anglais

Mat och dryck 

Nice är utan tvekan ett gastronomiskt mekka för personer som uppskattar god mat och vin! Frankrike är välkänt för eleganta rätter baserade på klassiska beståndsdelar, och varje region i landet förbereder sina rätter annorlunda. I Nice är olivolja, örter och grönsaker viktiga ingredienser i de flesta rätter.  Ett tips från oss, fixa maten själv en eller två gånger! Gå till den lokala slaktaren, bageriet eller delin och köp färska baguetter, läckra franska ostar, lokalt producerade köttprodukter och andra franska specialiteter! Ta en flaska Bordeaux vin, packa allt i en korg och gå till en närbelägen park eller ännu bättre; stranden. Enkelt och billigt utan att riskera kvaliteten - njut av en picknick! Trots detta kan restaurangerna i Nice definitivt erbjuda bra exempel på det franska köket, särskilt fisk och skaldjur är bra här, pga. det nära läget till havet. Restauranger finns överallt, men i vissa områden är menyerna och maten lite påverkad av turismen, liksom längs strandpromenaden. Blomstermarknaden i gamla stan erbjuder ett brett utbud av matställen, och kvaliteten är i regel bra. En hel del av restaurangerna erbjuder en meny för 10-20 euro per person, men se till att du undviker dessa. Portionerna är mindre och maten massproduced, du får mycket bättre mat om du beställer direkt från à la carte-menyn. Vinerna är oftast bra, och det är ofta ok att ta in husets vin om du är osäker på vad du vill.

Boende och transport

Nice erbjuder allt från billiga vandrarhem till dyra lyxhotell, och priset är beroende på vart i Nice hotellet ligger. Prisnivån längs strandpromenaden är hög, men standarden och kvaliteten på hotell är också bra. Billigare hotell och vandrarhem finns runt centralstationen och gamla stan, eller ett par kilometer utanför staden (vilket innebär mer kvalitet för samma summa pengar). Observera att standarden är medelmåttig och - du får vad du betalar för. Detta innebär att ett 3-stjärnigt hotell dubbelrum för 75 euro per natt fortfarande innebär gångavstånd till det mesta av stadens centrum.

Det är lätt att ta sig runt i staden till fots, och utöver detta finns det ett väl fungerande nät av spårvagnar och bussar. Taxi är dyrt och bör undvikas om det inte är nödvändigt. Det finns även transport från flygplatsen till stadens centrum som är billigt och enkelt. Fråga vid informationsdisken i ankomsthallen om du behöver hjälp när det gäller detta.

Säsong

Stadens läge vid Medelhavet gör klimatet milt och behagligt året om. Juli och augusti är definitivt de varmaste månaderna, vilket också innebär högsäsong för turister, så om du vill ha det fint och lugnt omkring dig, undvik den här tiden på året. Vi rekommenderar våren eller början av hösten som den bästa tiden att åka.

KILROY tipsar

Nice är omgivet av flera små, charmiga och romantiska byar, liksom Eze Village, ca ½ -1 timmes bilfärd upp i bergen. Den lilla grann-staden Villefranche-sur-Mer är också väl värt ett besök om inte bara för att vara en dag på stranden. Lätt att bara ta tåget, ca 30 minuter. 

Kontakt