Paris

Floden Seine, Paris
 

Resor till Paris - staden som förför dig!

Motsatsernas stad Paris erbjuder dig kullerstensgränder och kilometerlånga avenyer, småbutiker och gigantiska varuhus och artiga parisare som ena stunden öppnar dörren åt dig för att sedan gå före dig i kön. Låt dig förföras av Paris, staden som tillhör alla som älskar den! Boka din resa till Paris med KILROY travels!

Shopping, shopping, shopping

Att åka till Paris, modets metropol utan att shoppa är inte att tänka på. Här finns något för alla plånböcker, men lämna dina gamla bekväma kläder hemma - här är det stil som gäller. Vill du smälta in i mängden och inte se ut som en turist så måste du ha de obligatoriska ballerinaskorna på fötterna och en scarf runt halsen.

Louis Vuittons flaggskepp måste ses oavsett om du har möjlighet att shoppa där eller inte. Med sina sju våningar på 101 Avenue des Champs -Élysées konkurrerar den nu med självaste Eiffeltornet vad gäller antalet besökare! Här finns allt från blusarna till mallarna och reselitteraturen.

Du som har en fet plånbok bör definitivt ta dig till området Triangle d'Or där du kan hitta haute couture från alla franska modeskapare. För att hitta de stora lyxmärkena Dior, Hermés, Prada och Yves Saint Laurent går du till Avenue Montaigne och rue du Fauborg Saint-Honoré. 

På Bouleverd Haussmann ligger båda de anrika varuhusen Galeries Lafayette och Printemps som har allt man kan önska sig. På rue des Francs-Bourgeois (4:e arr 9) hittar du lite mer jordnära shopping som Bensimon, Muji och Tati, Frankrikes svar på HM.

Några "måsten"

Om du nu har tagit dig till Paris så finns det några "måsten". Okej, Eiffeltornet kanske är lite uttjatat, men vi lovar att du kommer att bli betagen när du väl ser det i verkligheten. Och orkar du inte stå i den milslånga kön tillsammans med alla japaner på bussresa så är ett hett tips att gå till toppen av "Tour Mont Parnasse" (en gigantisk kontorsbyggnad) och låt dig imponeras av den svindlande utsikten.

Har du precis som alla andra läst boken "Da Vinci koden" så måste du besöka det maffiga muséet Louvren. Men förvänta dig inte att se allt för mycket av Mona Lisa, om du nu inte redan gjord dig bekant med de japanska turisterna som blockerar utsikten med sina blixtrande kameror.

Även Triumphbågen (Place Charles de Gaulle), Notre Dame (6, Place du Parvis Notre-Dame) och Sacré Coeur (Parvis du Sacré Coeur), som för övrigt betyder heliga hjärtat, är alla värda att bockas av från måste-ses-listan. KILROY kan även rekommendera Quarter Latin (Métro Cluny La Sorbonne) som erbjuder fantastiska byggnader, restauranger och små affärer. Tröttnar du på trängseln i stan så hyr en bil och kör ut på landsbygden, men var beredd på att fransmännen kör som biltjuvar, det finns inte en bil i Paris utan bucklor.  Passa på att besöka en vingård och någon lokal liten fransk bistro och bara njut av atmosfären, du kommer att älska det, vi lovar!

Mat och dryck

Är det bra väder rekommenderar vi att du tar en baugette med Brie ost och ett gott rödvin i någon av Paris sköna parker. KILROY rekommenderar verkligen en av parkerna runt Sacré Coeur. God mat är absolut inte svårt att hitta i Paris, staden är känd som gastronomins huvudstad. Fransmännen har ett passionerat förhållningssätt till mat, och det genomsyrar allt från de tre-stjärniga restaurangerna till den lilla familjeägda bistron på hörnet. Är du ute efter en snabblunch så är Cojean på 6 rue de Séze, 9:e arr perfekt med smaksiga sallader och matiga smörgåsar. Bistrot Des Dames på rue de Dames, 17:e arr är en riktig kvartetskrog med en mysig terass på innegården. Mitt i turiststråket vid Triumfbågen ligger pärlan La Brasserie du Drugstore med allt från hamburgare till avancerad mat. Restaurangen som du hittar på 133 avenue de Champs-Élysées. 8:e arr, passar alla nattugglor perfekt eftersom de har köket öppet till 02.00 varje dag.

Klassresa till Paris

Är ni en grupp på 10 personer eller fler som vill resa till Paris? KILROY är även experter på att att skräddarsy grupp-, studie- & klassresor till Paris som kan hjälpa er med allt från flygbiljetter till boende och upplevelser.

Kontakt