Grekland

Zakyntos, ö i Grekland
 

Resor till Grekland - Kultur och härliga öar

Vita hus med blå dörrar och städer som slutar på - os! Välkommen till Grekland! Okej, det är kanske inte helt okänt att Grekland är ett välbesökt land för alla charterturister, men du behöver inte gå på grisfest bara för att du åker till Grekland, det antika mytomspunna landet vid Medelhavet erbjuder så mycket mer. Boka din resa till Grekland hos KILROY!

Grekland

Det är svårt att känna sig helt ensam i Grekland -  8 miljoner turister besöker landet varje år. Grekland består till huvuddelen av ett mycket bergigt fastland och en enorm skärgård med tusentals större och mindre öar. KILROY rekommenderar att du köper ett öluffarpass och tar dig runt mellan öarna för att hinna se så mycket som möjligt.

Huvudstaden Aten

Aten är ett resmål med självklar historisk pondus, ett besök uppe på den imponerande borgklippan Akropolis är ett måste. Men Aten bjuder på mer än så! Den charmiga gamla staden Plaka, billig shopping, svängiga bouzouki-klubbar och inte minst den grekiska maten!   

Öluffa i Grekland

Du känner säkert en och annan som vairt på någon av Greklands 1400 öar. Vi förstår varför det är populärt att resa hit och rekommenderar dig att öluffa i Grekland! Ett ypperligt sätt att utforska flera av dessa otroligt vackra öar är att segla i Grekland! Du känner kanske igen flera av öarnas namn, men vet du vad som utmärker dem? Här har du en sammanfattning:

Rhodos är ön som ger dig det allra bästa av Grekland. Från gröna berg och fantastiska stränder till shopping, nöjesliv, krämig tzatziki och magnifika solnedgångar. Det är den perfekta sol- och badön med långa fina naturstränder och flest soldagar av alla de grekiska öarna. Dessutom bjuder Rhodos på ett intensivt nöjesliv och en fascinerande historia. De flesta besökare bor på den norra delen av ön, där huvudstaden Rhodos stad ligger. Resten av ön är så gott som helt orörd med många små fina byar och badvikar, vi rekommenderar dig att bo på den här sidan.

Kreta, Greklands mest mångsidiga ö bjuder på stränder, mysiga byar och antik kultur. Kreta har naturlig luftkonditionering. Det är den svala vinden från norr, meltemin, som gör också de hetaste sommardagarna friskare än på många andra ställen.  

Kos är en charmig ö, som gjord för sol och bad och fina cykelturer. Här finns allt från fina sandstränder till intressanta arkeologiska utgrävningar. Kos är en av Greklands mest populära semesteröar med fina stränder, ett rikt nöjesliv och mängder av sevärdheter.  

Samos är en av de grönaste, vackraste och mest mångskiftande öar i Grekland. Med 240 små och stora badstränder hittar du garanterat just din favorit.  

Du kan vara landkrabba i Grekland med

Vill du stanna kvar på land är det näst bästa sättet att upptäcka Grekland på en moped eller med bil! De nordiska körkorten är giltiga i Grekland men vägarna har inte samma kvalitét som vi är vana vid och trafikreglerna ses snarare som rekommendationer än regler för Grekerna. 

Maten

Grekland är känt för sin egna tolkning av medelhavsmaten. Eftersom det är land med många öar och lång kust är fisk i olika varianter mycket vanligt. Moussakan, en potatis- och auberginegratäng och grekiska grillspett, souvlaki är verkligen smaskigt.  Även metze, en blandning av olika smårätter där de flesta kan hitta något de tycker om, är en uppskattad del av det grekiska köket. Till maten kan du dricka antingen, retsina, ett traditionellt grekiskt vin med en karaktäristisk smak av tallkåda och självklart måste du även smaka en shot av ouzo, greklands variant av anisbrännvin.  

Kulturella sevärdheter

Stora delar av Greklands rika historiska arv finns bevarade och representerade på det Nationala Arkeologiska Muséet i Aten, som är väl värt ett besök. Halvön Peloponnesos har flera historiska attraktioner som Korinth och Mystras. Stadens trappor och slingrande stigar leder till flera olika kyrkor som du också kan besöka. På Akropolisklippan ligger ruinerna efter Parthenontemplet till gudinnan Athenas ära. Ett av de vanligast motiven på grekiska vykort och en fantastisk syn! 

Den antika Dionysosteatern ligger också vid Akropolis. Här spelades flera av de klassiska grekiska tragedierna för första gången. Än idag anordnas under somrarna olika sevärda arrangemang på de gamla scenerna. Nordgreklands bästa badstränder vid Kassandra och Sithonia är ett måste, men här är du tyvärr inte ensam... Ett imponerande palats utanför Kretas största stad Iraklio är Knossospalatset. Palatset grävdes ut i början av 1900-talet och är en av Kretas mest fascinerande platser.

Klimat

Bergen som delar av landet gör att klimatet kan skifta mycket på korta sträckor.Grekland har milda, fuktiga vintrar och varma torra somrar.  Boka flyg, billiga hotell och hyrbil online, eller kontakta någon av våra reseexperter! Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på telefon 0771-545 769 eller titta in till någon av våra butiker.

Klassresa till Grekland 

Är ni en grupp på 10 personer eller fler som vill resa till Grekland? KILROY är även experter på att att skräddarsy grupp-, studie- & klassresor till Grekland som kan hjälpa er med allt från flygbiljetter till boende och upplevelser.

Kontakt