Irland

Klippor på Irland
 

Resor till Irland - den gröna ön!

Irland är hemlandet för många gamla myter och legender. Och det moderna Dublin med Guinessbryggeriet, de charmiga små kuststäderna, den muntra pubkulturen och den livfulla musikscenen kommer helt klart att vinna ditt hjärta! Boka din resa till Irland med KILROY travels!

Den shoppinggalne kan stilla sitt begär ibland den stora variationen av trendiga småbutiker, antik- och designmarknader, affärer som säljer handgjort smink, keltiska smyckesaffärer och skivaffärer som säljer sällsynta vinylskivor. Guinessbryggeriet är ett måste under ditt Irlandsbesök! Landets stolta och viktiga arbetsgivare öppnar dörrar till en hel värld av öltillverkning. Avnjut en sipp av den mörka smakrika Guiness-ölen till en underbar utsikt högt upp på Gravity Barin!

Städer värda att besöka

Dublin är fantastiskt men det finns så mycket mer att utforska på landsbygden! Idylliska småstäder, fästningar och vandringsplatser utanför städerna. Ett bra sätt att få se bergssluttningar, branta klippor små kuststäder och historiska fästningar är att antingen hyra en bil eller hoppa på en buss! Andra intressanta städer på Irland är Belfast, Cork, Galway, Kilkenny och Knock vilka alla har sina speciella särdrag och egna atmosfärer. I Kilkenny känner man vibbar från medeltiden, medan Belfast erbjuder massor av intressanta festivaler under året. Cork, som är beläget mellan de två kanalerna, är ett populärt turistresmål. Bohemiska Galway organiserar den berömda oktoberjazzfestivalen såväl som andra kulturella händelser varje år. I Knock kan du utforska de västra delarna av landet.

Dinglehalvön erbjuder förtjusande småstäder, romantiska slott daterade 500 år tillbaka i tiden och skrovliga landskap. Den färggranna staden Dingle är känd för den berömda delfinen som lever i Dinglebukten. Det finns till och med båtturer som tar dig med ut för möte genom snorkling i det iskalla vattnet. Hursomhelst, det enda du kanske får syn på kan vara sjärtfenan… På den västra kusten hitter du halvöarna Tralee och Kerry. Kom ihåg att även besöka Cork!

Kilkennyslottet, byggt 1192, är en av de mest spännande fästningarna på Irland! Här hittar du ett utomordentligt fint konstgalleri. Kilkennys nationalpark är perfekt för vandring och cykling i vackra omgivningar. Vandrare hittar även fina stråk på Aranöarna. I Cork county finner du det imponerande Blarney slottetfrån 1446. Landets högsta topp är Carrauntoohil, som sträcker sig 1041 m ö h. Mt Brandon, beläget i Kerry-countyt, är speciellt populärt bland vandrare eftersom du kan klättra upp till toppen. Den svettiga klättringen belönar dig med fantastiska sjö- och dalutsikter! Se till att ha ungefär sju timmar över för nerfärden, det kommer att behövas…

När ska man åka?

Det bästa tipset är att packa med både regnjacka och varm tröja oavsett när du åker. Här regnar det ofta och kan bli ganska rått. Men det fina i kråksången är att du aldrig har långt till en pub där du både kan ta skydd och njuta av trevlig stämning. Juni är en bra tid att besöka Irland; inte så mycket turister och överkomligt väder. Juli och augusti är varmare, dagarna är längre och de flesta festivalerna hålls under den här tiden. Vintern kan vara ganska ogästvänlig om man ser till vädret.

Att ta sig runt

De allmänna kommunikationsmedlen fungerar mycket bra på Irland. Att köra bil i Dublin kan lätt ge dig en släng av huvudvärk på grund av den galna trafiken. Hyrbil på landet, liksom cykling, är ett suveränt sätt att ta sig fram på. Cykelkartorna är mycket bra och tillgängliga överallt, likaså cykelvägarna. Använd DART-bussarna och snabbtågen i Dublin och du kan med lätthet åka till andra städer. Och för dig som vill ta det lite med ro hyr kanalbåt. Det finns många fina kanaler, sjöar och floder att ta sig fram på. Vanligast är att flyga in till Dublin men det är även möjligt att ta sig dit via London med tåg och buss. Resan tar ungefär 12 timmar från London.

KILROYs resetips

Det finns enormt många intressanta musik- och filmfestivaler på Irland under året. Se till att kolla upp dem på nätet när du planerar din resa!

Klassresa till Irland

Är ni en grupp på 10 personer eller fler som vill resa till Irland? KILROY är även experter på att att skräddarsy grupp-, studie- & klassresor till Irland som kan hjälpa er med allt från flygbiljetter till boende och upplevelser.

Kontakt