Dublin

Pub i Dublin
 

Resor till Dublin - ungdomligt och pulserande

Den gröna och trendiga huvudstaden Dublin är en av Europas snabbast växande huvudstäder. Här bor många unga människor och det har satt sin speciella prägel på bland annat nöjeslivet. Pubarna är många och Dublin är partystaden nummer ett just nu! Här finns också bra shopping och ett rikt musik- och kulturarv! Boka din resa till Dublin hos KILROY travels!

Se och göra

Genom staden rinner floden Liffey och delar Dublin i två delar, norr och söder. Det bor många unga människor i stan och detta har satt sin speciella prägel på nöjeslivet. I söder hittar du det populära kultur- och nöjesområdet "Temple Bar". Här finns ett stort utbud av pubar där du kan beställa en "pint" av Irlands välkända öl Guinness. Du hittar även flera populära shoppingstråk, vackra Saint Stephens Park, Irlands främsta högskola Trinity College och landets parlament! Norr om Liffey ligger välkända O´ Connell Street med en blandning av varuhus och salutorg i charmig historisk miljö. Här kan du även njuta av en teaterföreställning på Abbey Theatre.
 
Är du en förstagångsbesökare finns det en busstur du kan ta runt centrala Dublin. Det är enkelt att hoppa av och på när du vill och du får en bra överblick av hur staden ser ut. Ett populärt stopp är tex Guinness Storehouse, som är stadens kända ölbryggeri med sin utställning och provsmakning i skybaren högt ovanför Dublins takåsar. Några stopp längre bort hittar du även Old Jamesons Whiskeydestilleri. Här kan du se hur de kända dropparna tillverkas och även få en lektion i hur en äkta "Irish coffee" ska blandas!

Pubar och nöjesliv

Puben är irländarnas självklara mötesplats där människor i alla åldrar samlas över en "pint" (helst en Guinness-öl) för att diskutera politik, religion eller den senaste sportnyheten! Så om du vill möta den sanna lokalbefolkningen är ett besök på en lokal pub ett måste! Räkna med att omges av irländsk musik och sjunga med i allsången, vi lovar att du kommer att älska det!

På väg ut i nattvimmlet...

Temple Bar är konst- och nöjesområdet med många av stans bästa  gallerier, barer och restauranger. En kul och underhållande promenad om du vill ha lite guidning i "pub-djungeln" är att följa med "The Dublin Literary Pub Crawl" som besöker fyra kända pubar. Annars är det bara att slinka in på första bästa ställe då staden kryllar av lokala pubar!

Shopping

Dublin har bra trendig shopping och affärsgatorna har nästan samma utbud som Oxford Street i London. På varsin sida av floden Liffey hittar du två mycket populära shoppingstråk. Grafton Street erbjuder lite exklusivare shopping och Henry Street och är lite vänligare mot plånboken. Dublin har också flera bra shoppingcenter som tex Dundrum Town Centre, ett av Europas största shoppingvaruhus, Illac Centre och Jervis Centre. Intill nöjesområdet Temple Bar ligger Powerscourt Townhouse som är ett annat välbesökt shoppingcenter. 

St. Patricks Day

Besöker du Dublin i mitten av mars har du chansen att få uppleva Festivalen St. Patricks Day. St. Patrick är Irlands skyddshelgon och till hans ära firas det rejält överallt där irländare befinner sig. Festivalen firas den 17 mars och den allra bästa och största festen är utan tvekan i Dublin. Här pågår festligheterna i fem dagar och börjar med en parad runt hela city där alla Dublinbor ger sig ut på stan för att delta i den årliga folkfesten och enligt tradition bär alla något grönt, som är ett kännetecken för just St. Patricks Day!!  Dessutom finns det musik, teater, fyrverkerier och en massa massa öl, som gärna ska vara färgad grön, och såklart glada irländare överallt!! Så packa väskan full med gröna kläder och åk till Dublin i mars ;-)

Ta dig runt

Funderar du på hur du ska ta dig runt? Lugn, det finns flera bra alternativ till att ta sig runt i Dublin. Ett av dem är lokaltågen som kallas "Dart". Med dem kan du köpa en heldagsbiljett och åka utmed hela Dublinbukten. Några andra alternativ är att åka den lokala spårvagnen "Luas" eller hoppas på en buss som är ett lite billigare alternativ. Hyra cykel är också en höjdare!
 
Vill du hyra bil? Irland är litet och det är lätt att ta sig runt med bil, även om det tidvis är gott om väldigt smala och kringelikorkiga vägar. Och så vimlar det av massa charmiga små byar. Bara en liten detalj, det är vänstertrafik!

Klassresa till Dublin

Är ni en grupp på 10 personer eller fler som vill resa till Dublin? KILROY är även experter på att att skräddarsy grupp-, studie- & klassresor till Dublin som kan hjälpa er med allt från flygbiljetter till boende och upplevelser.

Kontakt