Island

Att uppleva en vattensprutande geysr är en av Islands attraktioner
 

Island

Island är ett fantastiskt resmål för den som gillar annorlunda naturupplevelser!! Besök platser som vattenfallet Gullfoss, gejsern Geysir och glaciärsjön Jökulsárlón. Upplev norrsken, se de geotermiska poolerna vid den Blå lagunen, testa forsränning, glaciärvandring eller isklättring. Boka din resa till Island med KILROY travels!

Reykjavik är Islands huvudstad och med knappt 200,000 invånare, bor här 60% av landets totala befolkning. Reykjavik är en fascinerande stad med ett rikt kulturliv och en hög modegrad, som också är den gemensamma nämnaren för stadens charm. Det finns massor av trevliga caféer och restauranger nere i centrum och kring shoppingstråken, Laugavegurinn och Skólavörðustígur.

Populära attraktioner

Island är verkligen ett land med stora kontraster. Här finns varma källor och glaciärer, stora lavaområden, områden med höga berg, svarta stränder, extrema glaciärer, fantastiska vattenfall och spektakulära gejsrar. Det bästa av allt är att Island ligger relativt nära!

Glaciärsjön Jökulsárlón

Jökulsárlón ligger i södra änden av glaciären Vatnajökull. Det är den största av Islands alla glaciärsjöar och den är helt häpnadsväckande vacker! Jökulsárlón ligger bara ett stenkast från havet och det är definitivt värt att vandra dit. Efter att ha passerat ringleden så är du helt plötsligt på stranden. Här möts du av svart sand och massor av issplitter. Det är nämligen isberg och mindre isblock som flyter omkring ute till havs som spolas upp på stranden. En minst sagt häftig och udda upplevelse

Gullfoss och Geysir

Europas vackraste vattenfall Gullfoss, med en fallhöjd på 32m fördelat i två steg, är verkligen värt att uppleva. Föreställ dig att du står vid kanten av vattenfallet, solen skiner och vinden blåser i ditt ansikte, samtidigt ser du ett dussintals regnbågar som fullkomligt exploderar av färger och förgyller det vackra vattenfallet - du lär bli förbluffad av dess storslagenhet! När man är på Island måste man också se och uppleva gejsrar. Inte så långt bortanför Gullfoss hittar du det magiska gejserområdet. För den som aldrig har sett en gejser så är synen överväldigande Den varma källan Geysir påstods vara den största gejsern i världen och när den var som mest aktiv nådde dess vattenkaskader en höjd av minst 80m. Runt omkring Geysir finns flera varma källor, såsom den livliga Strokkur, som med några minuters mellanrum skjuter upp ett torn av vatten och ånga 30m upp i luften. 

Islands hälsobad - Blå Lagunen

Mitt ute i det isländska månliknande landskapet hittar du den Blå Lagunen, som är ett så kallat Thermal Spa. Här kan du koppla av i det varma geotermiska havsvattnet och njuta av att andas den rena, friska isländska luften. Vattentemperaturen är 37-39 grader varmt och rymmer sex miljoner liter geotermisk havsvatten, som förnyas var 40:e timme!!! 

Aktiviteter på Island

Island erbjuder utmärkta alternativ för forsränning, isklättring och glaciärvandringar. Testa forsränning i den isländska floden Hvítá. Välj mellan de olika nivåerna från 2-4, som är väl lämpade för både våghalsar som nybörjare. Om du vill ha en mer unik upplevelse ska du prova isklättring som kan utövas året runt på Island.

Här finns också dykning på ett annorlunda sätt, här finns dykning i sötvattenssjöar med en otroligt sikt och du kan även prova på att dyka i sprickor som skapats av rörelser mellan kontinentalplattorna som har fyllts av sötvatten. Glaciärvandringar är ett utmärkt sätt att upptäcka underverken i de stora isskulpturerna, åsarna och de djupa sprickorna. Vill du ta det lite lugnare finns det också möjlighet att testa att åka skoter och åka på tur med fyrhjuling!

Nattliv

Reykjavik är välkänt för sitt vilda och livliga nattliv. Här kan du t.ex. välja mellan att gå på en finare kosmopolitisk klubb, en annorlunda och konstnärlig bar, en het dansklubb eller en hederlig gammaldags bar. Reykjavik har allt! Gå på en barrunda och upplev en sommarkväll där solen aldrig går ner, eller upplev de mörka vintermånaderna när ingen natt är den andra lik och himlen är täckt av stjärnor. Har du tur kan du få uppleva Norrskenet där ett ljusspel fluorescerande lyser upp natthimlen - magiskt! Glöm inte att äta gott, här finns mycket bra restauranger som är specialiserade på fisk och lamm.

Resa runt

Det finns inga tåg på Island så om du vill resa runt i landet är det egen bil som gäller eller genom bussar. Det finns många biluthyrningar på Island, vi på KILROY hjälper dig gärna med dina bokningar för att få de bästa priserna.

Boende

Hotell och vandrarhem på Island har i allmänhet hög standard. Vi har skapat en hel del weekendpaket där det ingår boende och turer för mycket bra priser! Vill du ha hjälp och tips med val av boende kan någon av våra duktiga reseexperter vägleda dig till de billigaste och bästa vandrarhemmen och hotellen. Kontakta oss så hjälper vi dig med ditt boende!

Klassresa till Island

Är ni en grupp på 10 personer eller fler som vill resa till Island? KILROY är även experter på att att skräddarsy grupp-, skol- & klassresor till Island som kan hjälpa er med allt från flygbiljetter till boende och upplevelser.

Kontakt