Italien

Toscana, Italien
 

Resor till Italien - pasta, pizza & fotboll

Italien har i massor av år legat i superligan, när svenskarna ska iväg på semester. Inte konstigt, eftersom Italien har en fascinerande kombination av kultur, natur, mat, shopping och folkliv. Boka din resa till Italien hos KILROY travels!

Kulturlandet i kvadrat!

Pasta, pizza och fotboll är kanske det första många tänker på när man pratar om Italien. Men Italien är så mycket mer än så. Framförallt är det ett kulturland av stora mått. Italiens huvudstad Rom bjuder på fantastiska spår av historien, Colosseum, Forum Romanum och Vatikanstaten är bara början.

Längre ner i landet hittar du staden Pompeji och den fortfarande aktiva vulkanen Vesuvius. I Pompeji, som begravdes av vulkanutbrottet i augusti år 79, har tiden stannat. Här får man en unik möjlighet att återuppleva antikens liv.

Det är även svårt att motstå den massiva italienska charmen i städer som Firenze, Siena, Pisa med flera. Det konstanta bombardemanget av kulturpärlor och upplevelser står närmast i kö, så det är bara att välja och vraka!

La Dolce Vita

Det är nog ingen slump att filmen La Dolce Vita (det ljuva livet) med Anita Ekberg och Marcello Mastroianni spelades in i Italien. Redan de gamla romarna frossade i god mat och vin. Och italienaren har inte blivit sämre på detta med tiden! Här kan du njuta med alla sinnen!

Städerna

Italien är också storstadssemester och Rom är naturligtvis den evigt populära klassikern med alla sina stora världsberömda monument. Vill du prova annat än Rom, så välj Milano istället, Italiens ekonomiska dynamo och det italienska modets mecka. Ska det åter vara klassiskt är Firenze och Bologna ett bra bud, och om du ska på den stora romantiska resan kan svaret bara bli Venedig.

De stora öarna

Sicilien är ett av de mest spännande resmålen i Italien just nu. Runt ön finns fantastiska stränder och städerna, t ex Palermo, har allt du kan önska dig. Och ärligt talat - vore det inte lite spännande att spana in en äkta maffioso?  På Sardinien är det poppis att dyka. Vattnet är kristallklart och fullt av historiska vrak. Sardinien är berömd för sin natur med långa vita sandstränderna och karga branta kalkstensklipporna som kastar sig hundratals meter ner i havet.

Ta en roadtrip… eller en fotvandring

Italien har många områden som liksom är gjorda för att utforska med bil eller till fots. Toscana norr om Rom med Florens som självklart centrum är en säker hit med sitt landskap som hämtat från en renässansmålning. Här är det små avstånd mellan städer och byar och landskapet lämpar sig för vandring. Det finns ett väl utbyggt nät av vandringsleder. Ett annat område som absolut utforskas bäst med bil är den undersköna Amalfikusten. Kusten mellan Sorrento och Salerno har blivit berömd för sin naturskönhet och sina charmiga småstäder som fullkomligen klänger sig fast utmed bergsväggen ner mot havet. Sen finns ju också Alperna att vandra eller åka skidor i förstås…

Gateway till fler upptäcktsfärder

Har du planer på den helt stora turen runt i Europa, så kom ihåg att Italien är en bra utgångspunkt för vidare upptäcktsfärder. Det går flera färjor från Bari och Brindisi till Grekland, men det är också lätt att bara kryssa direkt över Adriatiska havet till t ex Kroatien. Italien är en fin startpunkt för en liten tur runt om Adriatiska havet!

Klassresa till Italien

Är ni en grupp på 10 personer eller fler som vill resa till Italien? KILROY är även experter på att att skräddarsy grupp-, studie- & klassresor till Italien som kan hjälpa er med allt från flygbiljetter till boende och upplevelser.

Kontakt