Milano

vespa- ett vanligt sätt att ta sig runt i Milano
 

Resor till Milano - shoppingens förlovade land

Res till Milano, Italiens nästa största stad och modemeckat numero uno, och låt dig förföras av gränslös shopping, njutbara restauranger, den pampiga domkyrkan och kulturella klassiker som Leonardo da Vincis "Nattvarden". Boka din resa till Milano hos KILROY travels!

Mode och shopping

Milano är utan tvekan modemeckat numero uno och trots att man vet det innan man åker slås man ändå av att trendfaktorn ligger nära bristningsgränsen. Milano är Italiens finansiella centrum och shoppingens förlovade land, med en uppsjö av trendsäkra butiker. Stråken via Monte Napoleone och via della Spiga och gatorna där i krokarna är klassiska vattenhål och oavsett om man är intresserad av mode och kläder eller inte så är det en upplevelse man inte vill missa. Tungviktare som Prada, Gucci, Versace och Dolce & Gabbana, för att bara nämna några, huserar i dessa trakter och man kan egentligen avvara hur mycket tid som helst flanerandes på dessa gator. Cavalli e Nastri är ett annat tips, där hittar man både klassiker och nya modetalanger. Han man en lite mindre plånbok är Dmagazine ett hett tips. Där kan man fynda förra modesäsongens kläder till riktigt trevliga priser.  

Kultur 

I Milano kan man se en av konstvärldens verkliga klassiker; Leonardo da Vincis "Nattvarden". Det är någonting man absolut inte vill missa och det är till Santa Maria delle Grazie man skall ta sig för att så inte göra. Förutom den fantastiska muralmålningen är själva upplevelsen i sig värd besväret. Det känns väldigt speciellt att passera allt ifrån de minutiösa säkerhetskontrollerna till de fuktneutraliserande slussarna för att ta sig till Jesus sista måltid. Är man konstintresserad måste man också passa på att besöka Pinacoteca di Brera, ett av Italiens främsta museum med verk av bland andra Raffaello, Caravaggio och Mantegna. Teatro alla Scala hör också till upplevelse-måstena.  

Andra höjdpunkter

Är man fotbollsintresserad är en visit på San Siro-stadion ett givet kort. Se de passionerade italienska spelarna ge allt för en målchans eller fascineras och uppslukas bara av den allmänna yran. Att strosa runt i kvarteren vid kanalerna i Navigli är en annan fin upplevelse. Det är ett mysigt alternativ efter en intensiv shoppingdag eller stort kulturintag. Den makalösa katedralen el Doumo är också något man måste se om man reser till Milano. Tänk gotik, pamp och gigant. Den går inte att missa.

Nattliv och tacksamma smaklökar

Åker man till Milano kan man se fram emot förstklassigt uteliv, både om man gillar flashiga dansställen och mer "folkliga" lokaler. I Corso Como, med ett enormt utbud av klubbar, kan man dansa loss till sent in på småtimmarna och i Brera och Navigli besöka många gemytliga barer. Galna danstips är la Banque (via Porrone 6) och Magazzini Genirali (via Pietrasanta 14), och le Trottoir (Corso Garibaldi 1) är ett skönt, mer relaxat alternativ med livemusik.    

Äta gott gör man garanterat i Milano och några typiska rätter att prova på är Risotto alla Milanese och Fritto misto alla Milanese. Två fantastiskt mysiga och genuina ställen är Trattoria da Pino (via Cerva 14) al Matarel Signora Elide (via Mantegazza 2). Är man i Italien kan man inte heller missa att äta pizza och det gör man riktigt bra på Fabbrica Pizzeria con Cucina (viale Pasubio 2).

Tips på resan

Som i många andra sydeuropeiska länder så stänger många affärer i Milano för lunch mellan 13-15. Det kan vara bra att tänka på när man ger sig för en dag ute i vimlet.

Hoppa gärna på Milanos spårvagn för att se dig om i staden. Ett perfekt sightseeingalternativ! Linje 1 är en rekommendation. Turistbyrå hittar man exempelvis på via Marconi Guglielmo 2, om man vill ha dagsaktuella tips eller sno åt sig en karta.

Kontakt