Rom

Rom by night
 

Resor till Rom - antinkens anor runt knuten

I Rom är det gångavstånd mellan alla häftiga upplevelser. Det ena mera storslagen än det andra! Här känner man verkligen närvaron av antikens vingslag, bara åsynen av Colosseum gör att fantasin drar igång! Boka din resa till Rom hos KILROY travels!

Sevärdheter

När det gäller Rom så måste man börja texten med alla sevärdheter som ligger på rad! En bra startpunkt för utforskandet är att besöka Colosseum så fort de öppnar på morgonen. Väl värt inträdet trots att man alltid får köa en stund. Härifrån fortsätter man gärna till Forum Romanum som ligger nästgårds. Räkna med att spendera några timmar, här finns massor att se. Att så mycket fortfarande finns bevarat är helt enkelt mirakulöst!

Rakt ovanför den norra delen av Forum Romanum finns torget Piazza di Campidoglio utformat av Michelangelo och ett måste för den som är intresserad av arkitektur. Några kvarter ännu längre norrut hittar du Patheon. Med en glasspaus på vägen orkar du hänföras över det vackra ljuset som silar ner genom takkupolen på det stenlagda golvet och väggnischerna.

Caféliv och folkvimmel

Efter Pantheon är det nog dags för en längre kaffepaus. Du tar dig lätt vidare till fots till någon av de livfulla piazzorna i närheten. Åt öster hittar du Piazza Navona med massor av uteserveringar på rad. Välkänt för sitt folkvimmel samt Berninis fontän i mitten. Åt väster kan du göra ett stopp antingen på Piazza Ignazio eller på Piazza Colonna på vägen mot Fontana di Trevi. För en landsman till Anita Ekberg är det naturligtvis ett måste att doppa tån i den från filmen "La Dolce Vita" berömda fontänen!

Shopping

Strax norr om Fontana di Trevi sprider de lite mer fashionabla shoppingkvarteren ut sig. Här har alla märken med självaktning sin butik. Runt Via Frattina och Via Condotti kan du drabbas av svåra köpattacker så håll hårt i plånboken! Lite billigare shopping kan du hitta på Via Nazionale och gillar du second hand så finner du skojiga butiker på Via del Governo Vecchio (nära Piazza Navona).

Ännu mera sevärdheter...

I slutet av Via Condotti ligger Roms mest kända mötesplats - Spanska trappan. På våren är färgprakten stor då trappan är full av blommor. Sitt och njut en stund i solen om du har tur att hitta en ledig plätt!

Under ett besök i Rom kan du också passa på att titta in till påven som bor i sitt egna lilla land på norra sidan om Taverefloden. I Vatikanstaten får man inte missa Kyrkan och Taket, dvs Peterskyrkan och Michelangelos takmålning i det Sixtinska kapellet.

Vad ska vi äta till middag?

När det gäller mat så finns det bara en sak att oroa sig över i Rom - hur sjutton ska man hinner med alla kulinariska upplevelser? Pastan, pizzan, risotton, frittatan, ciabattan, brushettan, cassatan, tiramisùn... mmm. Italienaren lägger sin själ i matlagningen. Restaurang Trattoria Gioia Mia på Via Avignonesi 34 är populär och risken finns för lite väntetid, men åh så gott när du väl fått ett bord!

Klassresa till Rom

Är ni en grupp på 10 personer eller fler som vill resa till Rom? KILROY är även experter på att att skräddarsy grupp-, studie- & klassresor till Rom som kan hjälpa er med allt från flygbiljetter till boende och upplevelser.

Kontakt