Venedig

Kanalerna i Venedig
 

Resor till Venedig - romantikens huvudstad

Venedig i norra Italien är med all rätt en världsberömd stad. Här är lika speciellt och romantiskt som du tror. Staden är den perfekta platsen för en romantisk semester och som en del av en längre resa runt i Italien eller Europa. Boka din resa till Venedig hos KILROY travels

Här finns båtar och gondoler i alla dess former. Venedig består av distinkta gamla hus, trånga gränder och är världsberömd för sina vattenvägar.Venedig grundades så tidigt som på 500 talet och är belägen i en lagun i Adriatiska havet, fördelad på 118 öar. Staden är byggd på träpålar, och på många ställen är husen placerade högst en meter över vattnet, vilket gör den gamla staden är mycket känslig för månsken och tidvatten.
Det har flera gånger förutspåtts att Venedig håller på att sjunka ner i havet, men än så länge har staden överlevt. Och kanske är det just denna sårbarhet som bidrar till att göra staden extra mystisk och lockande.

Venedig - känd från filmer

Venedig är en stad för drömmare och romantiker, känd för sin mystik och historia. År 1987 upptogs staden på UNESCO: s världsarvslista. Bara att vandra runt på de labyrintiska gatorna och se staden, som har porträtterats på film otaliga gånger, är en upplevelse i sig. Och lyckligtvis, kostar denna del av resan inte ett öre.

Grande Canal

Är du trött på att vandra runt i Venedig, kan du hoppa på en gondol och vila benen, medan du glider förbi de gamla husen. I den S-formade Grand Canal, stadens mest trafikerade farled, vimlar det av transportalternativ. Om du börjar resan här och åker mot Piazza San Marco, kommer du att se både Scalzi Bridge, College Bridge, och Rialtobron: En vacker vit byggnad från slutet av 1500-talet, som ligger centralt och är en av stadens mest berömda broar. 

Marknad vid soluppgången

Inte långt borta ligger stadens största matmarknad där man kan köpa frukt, grönsaker och färsk fisk. Flera av stadens restauranger går även hit och handlar deras råvaror. Men gå upp tidigt. Marknaden startar vid soluppgången och framåt åtta-tiden är det full kommers och de flesta stänger igen redan mitt på dagen.

Kontakt