Kroatien

Dubrovnik, Kroatien
 

Resor till Kroatien
- En europeisk pärla!

Kroatien är ett underbart land, i sydöstra Europa, som gränsar till Italien i väster. Landet har tillgång till det mycket frestande Adriatiska havet och här finns mycket att uppleva! Njut av massor av sol, stränder och välbevarade kulturella höjdpunkter - och dessutom är det billigare här än i de flesta andra europeiska länder. Boka din resa till Kroatien hos KILROY travels!

En trevlig överraskning! 

En resa till Kroatien blir ofta en mycket trevlig överraskning för de flesta. Här får du de bästa av Medelhavet - och till billigare priser än vad du hittar i de mer välkända Medelhavsländerna som Italien, Grekland och Spanien! Njut av oemotståndliga stränder med turkost och klart vatten, vacker natur, en avslappnad livsstil, massor av god mat och inte minst nästan 100 procent solgaranti och blå himmel under sommarmånaderna! Landet har betydligt färre besökare än de flesta andra länder i Medelhavsområdet, men det håller långsamt på att ändras - så varför inte resa till Kroatien nu, innan alla andra gör det? Du kommer inte att ångra dig!

Ett pärlband av vackra öar 

Kroatien har Adriatiska havet till vänster och Italien på den andra sidan. Den här vackra delen av Medelhavet erbjuder ett kristallklart varmt vatten för sol och bad och har dessutom ett fantastiskt pärlband av öar. Res inte till Kroatien utan att besöka alla de underbara öarna!

Ö-luffa

För dig som vill hänga på stranden i några veckor eller ö-luffa är Kroatien ett perfekt resmål! Ja, Kroatien är precis lika perfekt för ö-luffning som Grekland. Besök ön Vis om du vill njuta av lokalt mat och vin, åk till Brac för att testa alla äventyrliga vattensporter, eller ta dig till den vackra ön Mljet som har fantastisk orörd natur. Vill du festa ska du istället bege dig till ön Pag som har de bästa strandpartyna och nattklubbar, som tex Kalypso, Papaya och Aquarius. Den lilla ön Palagruza erbjuder den totala motsatsen. Här får du lugn och ro och total isolering! En av de mest fascinerande sakerna med den här ön är att den bara har en byggnad - en fyr som innehar två dubbelrum, där du kan bo för 100 euro per natt (minimum per vistelse är 1 vecka). Men glöm inte att ta med dig mat, hit går nämligen inga båtar som levererar någon mat och förnödenheter. Så här får du njuta av en unik och stressfri semester!

Dubrovnik

I södra Kroatien hittar du Dubrovnik, en vacker stad med välbevarad arkitektur i världsklass. Denna fantastiska stad ligger precis intill havet och har massor av gamla vackra hus och gator belägna i Gamla Stan, som välförtjänt finns med på UNESCOs World Heritage List. Det är heller ingen överraskning att den här staden årligen översvämmas av turister från hela Europa,  med tanke på de fina stränderna och den underbara naturen. 

Vi rekommenderar också att du besöker staden Split längre upp längs den kroatiska kusten. Se till att göra ett stopp i de trevliga städerna Makarska och Podgora på vägen! Du kan också åka på våran tur  Croatia Highlights!

Plitvice Lakes Nationalpark

Längre norrut, i den centrala delen av Kroatien, finns landets största nationalpark, Plitvice Lakes National Park. En helt fantastisk plats som även den finns med på UNESCOs World Heritage List. Parken är särskilt känd för sina karaktäristiska turkosa spegelblanka sjöar. Ett annat spektakulärt inslag med dessa sjöar är att de ligger i ett bergsområde med dramatiska kalkstensklippor. När det regnat kan du ibland se små vattenfall som bildas från klipporna och får du uppleva detta är det nästan som att se en bit av paradiset! Nationalpark är verkligen ett måste när du reser till Kroatien, och om du tar dig tid att vandra runt här du kommer förmodligen också märka att sjöarna ibland ändra färg beroende på solens spegling och alla mineraler och organismer som finns i vattnet!

Zagreb

Om du reser vidare åt nordost kommer du till huvudstaden Zagreb. Här möts det gamla med det moderna Kroatien. Staden har både skyskrapor, historiska monument och typiska Östeuropeiska förorter. Du får inte heller glömma att se den katolska katedralen och den imponerande Zagreb National Theatre.

Solnedgångar och skaldjur

Vår gissning är att du kommer att älska den kroatiska kusten, och att du kommer vilja åka tillbaka hit innan du ens hinner lämna landet. Så varför inte avsluta en perfekt resa längs den norra kusten, på ön med det konstiga namnet Krk. Liksom resten av landets öar, är Krk lyckligt lottad med sina fantastiska solnedgångar och sina utsökta fisk och skaldjur, till mycket lägre priser än i grannland i Italien. Så njut av det härliga livet i Kroatien medan du planera in nästa besök!

Kontakt