Norge

Torkad fisk i Norge
 

Resor till Norge- mäktig natur!

Välkommen till ett land fyllt med en underbar natur, spännande storstäder och några i världsklass kulinariska läckerheter. Besök Norge på sommaren och vandra på förstklassiga vandringsleder, eller åk dit under vintermånaderna och utöva vinteraktiviteter. Boka din resa hos KILROY travels!

När du reser till Norge kommer du antagligen landa i Oslo - Norges huvudstad. Vi föreslår att du tillbringar några dagar här där det finns många historiska och kulturella platser att besöka, liksom utmärkta restauranger, shopping och fina parker. 

Huvudstaden Oslo  

Börja med en promenad runt Akershus fästning, en plats med en storslagen historia och en del intressanta lämningar från medeltiden. Fortsätt sedan med norska Folkemuseum och Vikingaskepps Museet. Efter detta kommer du att vara väl utbildad i norska traditioner och historia och kan fortsätta till Vigelandsparken för en picknick i gräset (sommartid), där du är omgiven av hundratals människoformade skulpturer. Om du besöker Oslo på vintern finns det gott om mysiga kaféer och barer där du kan slappna av med en varm dryck och en del lokala specialiteter. Kvällstid finns alltid mycket att göra, och du kan välja från scener och barer i många olika stilar. Många ställen arrangerar livespelningar från både lokala och utländska band, så kolla vad som händer under din vistelse. 

Vintertid och skidåkning i Norge 

Under vintern kan Norge erbjuda ett brett utbud av vintersport, och de flesta vinterorterna är omgivna av ren vildmark. Trysil, Hafjell, Hemsedal och Kvitfjell är bland de mest populära ställen att åka till och ligger inte alltför långt från Oslo. I norr är både Tromsö och Narvik bra för skidåkning och snowboard, plus att detta område kan erbjuda dig en lockande bonus - det berömda norrskenet. Boka boende i god tid, särskilt kring jul och påsk då det är högsäsong. 

Kusten och utomhusaktiviteter 

Norges vackra och mäktiga kust är enastående, och det bästa sättet att se detta är att resa med den populära Hurtigruten ,ett passagerarfartyg som seglar mellan Bergen i söder och Kirkenes i norr och ger dig en helt unik upplevelse! En populär plats för att uppleva den äkta kustkulturen och stämningen är på Lofoten i norr, där kan man spendera natten i ett " rorbuen" (båthus i trä omgjorda till boende) och fiska torsk i en gammaldags roddbåt. Njut av några av landets bästa skaldjur efter en dag på havet, och somna till ljudet av vågor. Under sommarmånaderna spenderar norrmännen det mesta av sin tid ute i naturen, även om vädret kan vara ganska oförutsägbart. En solig dag är det fullt i parkerna. Alla har med sig sin bärbara grill, några kalla öl och musik, det är en av favoritaktiviteterna under sommaren. Det finns en del fina sandstränder utspridda längs Norges kust som är mycket populära bland lokalbefolkningen. 

Vandringar

Norges inland består till stor del av berg och skogar som är perfekta för vandring, och vi kan lova er en häpnadsväckande natur och vackra vyer. Landet har inga farliga djur så man kan känna sig helt trygg med att tälta. Din största rädsla kommer sannolikt att vara blodtörstiga myggor, men de är å andra sidan mycket aggressiva så glöm inte myggmedel! Se till att alltid uppdatera dig med information om lokaltrakten innan du ger dig ut. Norge är väl anpassad till vandrare och på de populäraste vandringslederna finns det stugor som man kan bo i längs vägen. Några av de bästa vandringslederna i Norge är Jotunheimen, Rondane, Sunnmørsalpene, Lyngsalpene, Finnmarksvidda, Dovrefjell og Hardangervidda. Norge kan uppfattas som lite dyrare för de flesta besökarna men det är väl värt pengarna.

Kontakt