Österrike

Mountainbike i alperna, Österrike
 

Resor till Österrike - alper, opera & stadsliv

Österrike är ett mekka för resenärer som älskar utomhusaktiviteter. Landet erbjuder både skidåkning och otroliga vandringsspår. I Wien befinner du dig i hjärtat av Europas kulturliv. Upplev musikaliska och historiska underverk i detta lilla men spännande land! Boka din resa till Österrike hos KILROY travels!

Österrike är ett bergigt land som erbjuder mycket historia, har ett enormt musikaliskt arv och en mängd utomhusaktiviteter året om. Närvaron av de imponerande Alperna, som täcker mer än hälften av landets yta, skapar en speciell känsla som karaktäriserar Österrike. Urbana och lantliga områden skiljer sig mycket åt i atmosfär och kultur, så försök att uppleva båda under din resa till landet där Mozart, Wienervalsen och Apfelstrudeln kommer ifrån.

Det finns mycket att se och göra i Österrike; vandra omkring i de historiska städerna och byarna. Ta en buss från Zell am See och titta på det nära 400 meter höga Krimml Falls; miljön där är helt enkelt magnifik! Vandra i Tyrolen och njut av den friska luften och de vackra höjderna och ta ett dopp i sjön Bodensee.

Österrikes centrala läge gör det till en perfekt destination på europaresan och med utmärkta kommunikationer är det mycket lätt att ta sig runt i landet.

Staden Salzburg är full av charmiga torg, kyrkor i barock-stil och väldigt god choklad. Denna fantastiskt vackra stad är känd för att vara Mozarts hemstad. Huset där han tillbringade sina yngre år är öppet för besökare och ligger på  Altstadt Getreidegasse 9. Generellt sätt bjuder Altstadt på flera höjdpunkter, till exempel så ligger slottet Festung Hohensaltzburg i detta historiska område. Utsikten uppifrån de högsta delarna av slottet är lysande.

Salzburg har ett rikt kulturliv året om och under juli och augusti kan du njuta av flera musikfestivaler. Om du råkar befinna dig i staden runt jul, gå då till Domplatz för att komma i julstämning under den årliga julmarknaden.

Wien är Österrikes huvudstad och ligger intill Donau, som också delar staden. Fascinerande arkitektur i barock-stil, alla museum, kyrkor och konstgallerier är verkligen en glädje för de som gillar denna vackra stads kulturella arv. Wiens centrum finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv. Lugna gröna parker och trädgårdar är en bra utgångspunkt för att koppla av och mysa på en picknick. Och när du ändå är i staden, glöm inte palatset Schönbrun! Wien är inte bara känt för sina historiska höjdpunkter, utan också för att vara ett ha ett jättebra nattliv; utforska de trendiga klubbarna med bra DJ´s och ha en trevlig stund på vinbarerna.

Aktiviteter

Österrike är ett välordnat land när det gäller utomhusaktiviteter! Upplev till exempel Donau genom att cykla längs dess strand med start i Passau mot Wien, eller paddla längs med floden Inn. Du kan också göra en naturskön biltur till Europas största nationalpark Hohe Tauern, där det 3797 meter höga berget Glassglockner ligger.

Zell am See är verkligen en pärla med sitt kristallklara vatten och bergiga natur. Här finns flera fantastiska alpina vandringsspår under sommartid och vindsurfare kan njuta av den friska vinden. Fotvandrare kan också ta sig till den lilla byn Partenen som är belägen i dalen Montafon 1030 meter över havsnivån. Här finns 4000 trappsteg som är över 300 år gamla. Det är en väldigt brant väg i cirka 1,5 km, men förmodligen de vackraste trappstegen du någonsin kommer att gå på.

Att fotvandra i Alperna är i allmänhet säkert utan guide, eftersom lederna är väl utmärkta och man kan finna små stugor för övernattning lite varstans. Var bara noga med att kolla väderprognosen samt ledenns tillstånd innan du ger dig av.

Innsbruck och Kaprun/Zell am See bland flera andra ställen har fantastiska skidbackar och under vintern attraherar detta skidentusiaster från hela världen. St. Anton är bara en av alla legendariska alpina skidorter med en rolig after-ski kultur. Det är ingen tvekan om att Österrike är en av de allra bästa destinationerna för skidsemester i Europa!

Att ta sig runt

Bil kan vara ett mycket användbart transportmedel om du planerar att besöka lantliga eller bergiga områden, som kanske bara är tillgängliga med bil. Wien har omfattande tåg- och busskommunikationer till andra europeiska länder. Att ta tåget är också ett mycket snabbt och smidigt sätt att ta sig mellan städer i Österrike och närliggande länder. Transporterna i Österrike är i allmänhet mycket välfungerande och tidtabellerna är pålitliga.

När ska man åka?

Österrike har ett kontinentalt klimat. Välj restid efter vad du vill göra; under sommarmånaderna är det varmt och mer passande för att bada, vandra, cykla och paddla. Medan vintersäsongen är perfekt för skidåkning. Kom ihåg att i juli och augusti är det mest turister och då stiger priserna. Så överväg att åka under maj, juni eller september. Alpina orter är fullpackade under jul och påsk.

Kontakt