Moskva

St: Basil katedralen i Moskva
 

Resor till Moskva - päls, vodka & lyx

Upptäck den historiskt fascinerande och största europeiska staden - Moskva, som bubblar av kulturella händelser och vilt partyliv. Boka din resa till Moskva hos KILROY travels!

Gör en resa till Rysslands huvudstad Moskva, Europas största metropol. Här bor så många som 10 miljoner invånare. Staden är rik på historiska och kulturella sevärdheter. Moskva är landets kulturella, ekonomiska, politiska och religiösa center. Här finns även alla universitet och lärosäten.

Moskva ligger mellan floderna Oka och Volga, vid stränderna till den 500 kilometer långa Moskvafloden. Staden är uppkallad efter just floden som har hela 49 broar!

Starka kontraster

Moskva förmodas ha flest miljardärer i världen, men fattigdomen är stor ute på gatorna. Skarpa kontraster är något som signifierar denna världsmetropol. Det är verkligen ojämnheten, den snabba rytmen och den ibland kontroversiella krocken mellan high-tech utveckling och den forna historien som gör Moskva så spännande. Stadens ständigt moderniserande siluett i skymningen är mäkta imponerande, upptäck det bästa av den!

Sevärdheter

Kreml, stadens hjärta, här bor rysslands president och det kryllar av historiska byggnader. Österut ligger det berömda Röda torget, vilket betraktas som hela landets mitt, då flera av de största vägarna börjar härifrån. Längs med torget ligger Leninmausoleet och den magnifika vasilijkatedralen med sina nio kapell från 1500-talet. Den medeltida kyrkan ser ut som hämtad ur en saga och inuti ryms otroligt fina ikoner och konstverk från medeltiden. 

Moskvas museum har några av världens viktigaste konstsamlingar. Tretjakovgalleriet är ett av de allra kändaste med sina intressanta fotografi- och konstutställningar. Pushkinmuséet har en stor samling av sovjetiska konstverk. Det liknar Londons brittiska museum och här finns verk av Cézanne, Monet och Picasso. Sätt dig ner och koppla av på något av stadens mysiga caféer, efter en hel dags resa genom muséernas fantastiska värld.

Besök någon av alla trädgårdar, såsom Alexandrovsky trädgården eller Kolomenskoe kloster och parkområde, ha en picknick och relaxa i grönskan.

Moskvas zoo är också ett populärt turistmål, djurparken är hemvist för över tusen olika djurarter.

Shopping

Invid Röda torget hittar du shoppingcentret GUM. Är du ute efter lyxiga smycken? Gå till Tverskaya Ul och till affären Tiffany & Co. Längs med denna gata ligger många exklusiva modebutiker från populära designers i världsklass. Är du sugen på delikat, tjusig, fantasifull och dyr choklad? Gå till Confael Chocolates shop i Nikitsky bul 12, i stadsdelen Arbat.

Moskva by night

Nattlivet är väldigt livligt i denna partystad. Runt gatan Tverskaya Ul hittar du ett av de mest populära barområdena. Den södra delen av staden är känd för sina lyxiga bling-bling klubbar och restauranger, och i Moskva kan man verkligen äta gott. De bästa festerna hittar du genom att lära känna några Moskva-bor, de guidar dig till de coola ställena i Moskvas nattliv!

Kolla in Jazz town, som ligger i Taganskaya pl 12, Zayauzie, som är ett enormt och nybyggt casino, med både klubbar och live-jazzakter. Moskva är verkligen partyälskarens mekka med så många tjusiga, och mindre tjusiga barer och klubbar. Om du vill ha en lugn kväll kan du gå och se en film på originalspråk i Dome Cinema, som ligger i Olimpiisky Pr 18/1, Kitay Gorod. Annars är ett kvällsbesök på Cirkus Moskva ett måste.

Aktiviteter

Om du reser under sommaren och behöver fräscha upp dig, åk till den norra delen av staden och sandstranden Serebryaniu. På vintern kan du prova längdskidåkning i någon av stadens stora parker eller åka skridskor i Gorky Park. Det traditionella sättet att relaxa - förutom att dricka vodka - är att besöka banya, som är ett traditionellt badhus med varma basturum, bassänger och umgänge. 

För den som gillar kulturella aktiviteter, blomstrar performancekonsten i Moskva! Lyckas du få en biljett till baletten i Bolsjojteatern, kommer du få en fantastisk och minnesvärd kväll. Vill du uppleva lite bra musik är det Rysslands centrala konserthus du ska besöka, här hålls de stora popkonserterna.

Att ta sig runt

I Moskva tar du dig bäst fram med det 11-linjer stora tunnelbanenätet som har 170 stationer över hela staden. De äldsta stationerna är så gamla som från 1935 och tunnelbanan är känd för sin arkitektur och fina konstnärliga utsmyckningar. Åker du istället taxi, förhandla alltid om priset innan eller i början av färden, då flera bilar saknar taxameter. Tänk till en extra gång om du kör själv i Moskva, trafiken blir totalt crazy under rusningstid då 2,5 miljoner bilförare försöker samsas om utrymmet. Generellt sätt är landsvägarna i bra skick.

När ska man åka?

Moskva har ett kontinentalt klimat vilket betyder att vintrarna är långa och kalla och sommaren varm och fuktig. De varmaste månaderna är juni, juli och augusti, det regnar mest i juli. Sommarmånaderna är semestertider för den ryska befolkningen, så boka boendei tid om du vill vara säker på att inte behöva sova på en parkbänk.

 

Kontakt