Barcelona

Sagrada, Barcelona
 

Resor till Barcelona - kombinera stadsliv med sol

Härliga Barcelona erbjuder underbara tapasbarer, stränder och flamenco. Staden har välförtjänt hållit sig i toppen av trendlistan för resmål i Europa, mycket på grund av sitt varierade utbud - här finns ju allt! Boka din resa till Barcelona hos KILROY travels!

Det första du kommer att slås av när du hoppat av taxin som tagit dig från flygplatsen i utkanten av Barcelona till kärnan av staden är allt LIV - VIDA. Det kryllar av aktivitet (även fast det inte är flitiga Lisa aktivitet) och liv. Tanter som tar sig ett glas i eftermiddagssolen, ungdomar som åker vespa eller spelar gitarr i gräset, uteserveringar som sorlar av människoröster, folk som far och fläktar och bilar som tutar småförbannat. Det finns otroligt mycket som man vill se och uppleva när man är i Barcelona men tips nummer 1 är att ta det som det kommer, för det sista du vill göra när du är i denna härliga stad är kuta omkring som ett stresso och missa den sköna stämningen i Spanien.

Sevärdheter

Picasso- och Mirómuseerna, den ännu ofullbordade katedralen - Barcelonariktmärket numero uno: la Sagrada Familia (räkna med att få årets träningsverk i rumpan, det är inte få trappor som måste bestigas om du vill upp till toppen) och den skönt urflippade Güellparken är några VARMA rekommendationer när du besöker staden. Att strosa omkring och kolla in den intressanta och omtalade arkitekturen (bitvis ärrad från inbördeskriget) och sedan droppa in på ett av alla tapasställen och beställa in en cervezita och tapita är andra angenäma måsten. Stranden (Barceloneta eller Sitges), shoppingen och la Rambla (älska eller avsky, men besöka måste man) är andra saker du inte vill missa och är du sedan sugen på lite flamenco (andalusisk men ändå..) är en sväng till Soniquete:s högkvarter på calle Milans 5 en fantastisk avslutning på dagen.

Mat & Dryck

Barcelona har mycket, men mat och dryck står högt upp på listan. Frukost här, liksom i övriga Spanien, verkar de inte lägga så mycket krut på, men lunchen däremot, den är helig. Ofta flera rätter, ofta vin till maten, ofta flera timmar. Två favoriter är: Mercè Vins (C/Amargos 1, t-bana: Urquinaona) och la Casa de la Rioja (C/Peu de la Creu, t-bana: Catalunya). Middagen sen äts ganska sent, så ramlar man in redan vid sju, åtta får man förmodligen sitta själv i lokalen. Cafe del Academia (C/Ledo 1) och Quimet y Quimet (C/Poeta Cabanyes 25) är två finfina alternativ.

Salir de fiesta!

Barcelonas uteliv är allt ifrån softa tapasbarer, jazzhak och livescener till inopererade micro-chip (det senaste påhittet från stadens clubliv och något som skall underlätta för trogna stammisar) och clubbande till tidig morgon. Några tips är sköna Pipa Club (C/Plaça Real 3) och Gimlet (C/Rec 24), coola Luz de Gaz (C/Muntaner 246) och Danzatoria (Av.Tibidabo 61). En sak att ha i åtanke när man skall göra Barcelonas nattliv är att man går ut typ fyra timmar senare än hemma i Sverige - så det är bara att ta en extra shot espresso och sen stänga av väckarklockan.   

Hur tar man sig runt?

Till Barcelona flyger du snabbt och smidigt. Väl i staden: gå, strosa och knata skall man göra - bästa sättet att lära känna staden. Får du skavsår har du tillåtelse att ta tunnelbana eller buss - enkelt och billigt. Taxi är också ett alternativ - billigare än hemma. För att ta dig runt till alla sevärdheter - La Sagrada Familia, Park Guell, houses of Gaudi etc - kan du också använda  hop-on-hop-off bussen som går från Placa Catalunya. Det finns två rutter, den norra och den södra, läs mer om stoppen och priset här (link to http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/tour/barcelona-bus-tour.html)

Tänk på att…

Till Barcelona kan, vill och bör man åka året om. Inga restriktioner. Som i alla större städer är det bra att hålla i plånboken, har du otur kan den som bekant försvinna. Siesta känns kanske inte som någonting urtypiskt för Barcelona, men vissa mindre affärer osv kan bomma igen några timmar vid lunch. Kan vara bra att ha i åtanke.

Klassresa till Barcelona

Är ni en grupp på 10 personer eller fler som vill resa till Barcelona? KILROY är även experter på att att skräddarsy grupp-, studie- & klassresor till Barcelona som kan hjälpa er med allt från flygbiljetter till boende och upplevelser.

Kontakt