Madrid

Palacio de com i Madrid
 

Resor till Madrid - staden som aldrig sover!

Madrid är ett paradis för shopping, kulturell variation och har ett helt galet nattliv. Det är inte konstigt att staden ofta kallas för "staden som aldrig sover". Ta med karta, bra skor och använd tunnelbanan och du är redo att möta det Madrid har att erbjuda! Boka din resa till Madrid hos KILROY travels!

Madrid är majestätisk och välkomnande. Staden har varit huvudstad i Spanien sedan 1562 och är den högsta belägna huvudstaden i Europa. Med sitt behagliga klimat är Madrid trevligt att besöka under hela året. I Madrid möter du storartad arkitektur, museer, parker och underbar mat. Dessutom finns här ett hektisk och spännande nattliv och bra shopping möjligheter att utforska! Observera att det kan bli mycket varmt i Madrid på sommar och att nätterna kan vara långa, stadens invånare tenderar att stanna uppe hela nätterna. Madrid är en fantastisk stad för alla typer av resenärer. Vare sig du reser med barn, har planerat en kulturell helg, en romantik helg eller bara vill släppa loss med polarna!

Shopping i Madrid 

Gillar du shopping finns det gott om bra alternativ, men om du bara har ett par dagar bör du fokusera på främst två områden. Velázquez  är en lång shoppinggata med massor av skobutiker och kaféer. Gatan ligger i ett trevligt område som kallas Salamanca. Princesa har många av samma butiker, men i ett mer avslappnat område. Om du är intresserad av dyra saker du bör besöka Serrano, Claudio Cuello, i samma område som Velázquez.

Tapas, Tapas, Tapas!

Det bästa sättet att uppleva Spanien och Madrid är genom dess mat och vin. De har ett fantastiskt kök och du kommer garanterat att äta Tapas, som finns överallt. Fråga någon som bor i Madrid om tips för även om det finns gott om bra mat i Madrid, finns det tyvärr också många "turist fällor", särskilt i populära områden som Santa Ana. 

La Latina

Party, party och lyckliga dagar, särskilt efter 19.00. Kom ihåg att man i Madrid ofta brukar äta middag sent. Vissa restauranger öppnar inte före klockan 21. Börja med ett par drinkar på Plaza de la Cebada och rör dig sedan mot gatan Cava Baja. Här finns några av de hetaste restaurangerna i Madrid.

Santa Ana &  Huertas

När du är i Santa Ana bör du prova Cervezería alemana i Plaza de Santa Ana. Här har de riktigt smaskig tapas och gott öl. Stället ser ut precis som när den först öppnades 1904 och är ett perfekt ställe att sitta och spana på folk. På gatan bakom som heter Huertas, nära gatan Principe, finns ett annat tapas-ställe som vi varmt rekommenderar att man tar en lunch på. Restaurangen kallas Alfredo / Alfonso och har en speciell charm. Det här stället är mer än 130 år gammalt och har den bästa tapasen i stan!!! Andra platser att besöka är Los Gabriel, Fino Bar (sherry) och Viva Madrid.

Sevärdheter

När du ska utforska staden ska du inte gå upp för tidigt. Kom ihåg att du är i Madrid, och att det kommer att bli en lång dag och natt. Staden är fylld med massa sevärdheter och du kommer lätt att se dem genom att bara röra dig runt den stora boulevarden. Ett måste är landets stolthet Pradomuseet, som är ett äventyr för konstälskare. Här hittar du den största gyllene Velazques målningar av bland annat El Greco och Goya, som är helt i linje med La Louvre i Paris. Du kommer säkert inte hinna se allt, men vi rekommenderar att man i alla fall ta sig tid i Goya delen. Om du behöver komma bort från bilar och buller, ta en promenad i Retiro Park. Köp en kaffe och något enkelt att äta och njut av livet. Låt parkens lugn och  skönhet ge dig nya krafter.

KILROYs tips 

El Rastro, som är den gamla delen av staden, omvandlas varje söndagsmorgon till en av världens största loppmarknader, där du hittar allt mellan himmel och jord.

Klassresa till Madrid

Är ni en grupp på 10 personer eller fler som vill resa till Madrid? KILROY är även experter på att att skräddarsy grupp-, studie- & klassresor till Madrid som kan hjälpa er med allt från flygbiljetter till boende och upplevelser.

Kontakt