Tyskland

Trekking i Tyska alperna
 

Resor till Tyskland - wurst, slott & trendigt cityliv

I hjärtat av Europa ligger Tyskland, landet som erbjuder tusentals medeltida slott, ett landskap som sträcker sig från landsbygd till storstadspuls, likväl som till den eleganta vin- och ölkulturen. Upptäck landet som är fullt av kontraster och roliga festivaler! Boka din resa till Tyskland hos KILROY travels!

Tyskland är ett stort centraleuropeiskt land där det bor 82 miljoner invånare. I detta land av historisk och kulturell charm finns många pittoreska små byar och stora städer att upptäcka. Tyskarna är ett festande folk och det finns mängder av festivaler med vin- och ölprovning, för att inte tala om den stora musikscenen som gör att man verkligen vill dansa loss.

Städer att besöka

Det finns många intressanta storstäder och mindre städer i Tyskland som alla har sin unika atmosfär. Här följer några av de större städerna som är fascinerande att besöka.

Berlin är Tysklands huvudstad och en av de coolaste metropolerna i Europa. Det är känt för sin blandning av subkulturer och olika smaker. Det är verkligen en grön stad med flera trädgårdar och parker där man kan koppla av. Berlin är känt för sin livliga musikkultur som florerar året om. Du som gillar elektronisk musik hittar många klubbar att besöka. Förutom att besöka de många intressanta gallerierna och muséerna bör du även kolla in utsikten över staden från DDRs gamla TV-torn. Du kommer att märka att arkitekturen i Berlin är mycket varierad, med moderna byggnader som samexisterar med de historiska. Du kan lätt tillbringa veckor med att bara upptäcka Berlin!

Frankfurt är västra Tysklands finansiella center och vilar på floden Main. Staden är känd för sina moderna skyskrapor liksom dess flygplats som fungerar som är en stor europeisk knytpunkt. Frankfurt är verkligen en stad av variationer; här existerar skyskrapor och medeltida byggnader likväl som rika bankirer och studenter sida vid sida. Välkända museum och Römertorget drar miljoner turister varje år. Se den gamla domen från år 852 och Goethes födelseplats samt universitetet byggt 1914.

München är Tysklands tredje största stad och är mycket betydande för landsmännen. Bilden av staden må vara mer konservativ i jämförelse med Berlin, men dess Barock- och Rokoko-arkitektur likväl som den lugna landsbygden gör staden bedårande. Se der Frauenkirche som är belägen mitt i staden och tillbringa en kväll med opera på Nationalteatern som sägs vara en av de bästa i världen. Den årliga Octoberfest är legendarisk för ölälskare, men gör ett besök i veckan för att undkomma den största trängseln. Kolla också in den årliga festivalmarknaden Auer Dult. Och vill du uppleva alperna kan du lätt köra dit från München.

Andra städer värda att besöka är Köln, vackra Dresden med kvalitativa jazz- och filmfestivaler, modestaden Düsseldorf, liberala Hamburg och historiskt fascinerande Bremen.

Äta och dricka

Det tyska köket är influerat av det italienska och det franska, men du kommer också hitta mat från hela världen. Något du bara måste prova är den tyska korven kallad Wurst, den finns i flera intressanta smaker såsom tex. Curry Wurst. Förmodligen finns det inget annat land som har så många olika varianter av korv som Tyskland. Besök ett familjedrivet Gasthaus, de serverar ofta traditionellt hemlagade måltider. Letar du efter tyskt snabbmat, titta efter ordet Schnellimbiss, som oftast  betyder korv eller Döner kebab.

Åk till Bayern för att smaka på ett riktigt gott öl. Och när du är i Düsseldorf, prova den mörka Alen. Totalt finns det över 1200 olika ölmärken ( ! ) så det finns verkligen många smaker att upptäcka. Regionala olikheter är igenkännbara och oftast får du de lokala bryggeriernas specialiteter på den lokala pubarna, kallat Kneipes. För de som gillar cider, är Frankfurt the place to be.

Om du känner för vinprovning - Wineprobe - åk då söderut, där de flesta producenterna finns. Vita viner producerade i områden som Riesling och Kerner är av toppkvalitet! Förutom på vinodlingarna, kan man prova vin i små barer eller trädgårdar kallade Straußenwirtschaft eller Besenwirtschaft.

Att ta sig runt

Det finns många sätt att upptäcka detta enorma land på. Om du föredrar ett miljövänligt sätt att resa på, hyr en cykel eller ta med dig din egen. På grund av det väl utvecklade tåg- och bussnätverket liksom landsvägarna som tar dig överallt, är i allmänhet inte flyg det vanligaste sättet att ta sig mellan städer i Tyskland. Motorvägarna - Autobahns uppfanns faktiskt här först, liksom bilen, så biltransporter har en lång tradition här. Vägsystemet är väldigt kompakt och att köra här är en upplevelse i sig eftersom det inte finns några hastighetsbegränsningar, så bilar åker i full fart på motorvägarna. Det är inga tullar eller avgifter på motorvägarna heller. Det är lätt att hitta biluthyrningsställen, även sådana som hyr ut i en riktning. KILROY hjälper dig att hitta bra priser på bilhyra!

Deutsche Bahn är den stora tågoperatören, som till exempel har hand om InterCityExpress höghastighetståg. Med dessa kan du lätt resa till närliggande städer som Amsterdam, Bryssel, Liège, Wien och Zürich. Järnvägssystemet är väldigt utvidgat i Tyskland och i alla större städer finns välfungerande spårvägs- tunnelbane- och bussystem. När du tar tåg, se till att ha din reservation till hands, speciellt på helger, annars kanske du får ståplats i gången. Fråga efter det tyska tågpasset med olimiterat resande, de är väldigt användbara.

De flesta långdistansbussarna går till och från Berlin, ett mycket användbart och prisvärt bolag heter Neun-Euro Bus.

KILROYs tips

Besök ett av Europas mest kända slott kallat Neuschanstein och upptäck närliggande länder som Österrike, Belgien, tjeckien, Frankrike, Danmark, Luxenburg, Holland, Polen eller Schweiz.

Klassresa till Tyskland

Är ni en grupp på 10 personer eller fler som vill resa till Tyskland? KILROY är även experter på att att skräddarsy grupp-, studie- & klassresor till Tyskland som kan hjälpa er med allt från flygbiljetter till boende och upplevelser.

Kontakt