Berlin

Klättring i Berlin
 

Resor till Berlin - Europas coolaste stad

Om du är ute efter en facinerande storstadsresa, behöver du inte leta längre. Med sina ståtliga byggnader, sofistikerade restauranger och sitt pulserande nattliv kommer du garanterat tycka att Berlin är en förtrollande Europeisk stad. Det är onekligen en stark medtävlande till titeln "Europas coolaste stad"! Boka din resa till Berlin hos KILROY travels!

Värt att se

Berlin erbjuder en fantastiskt och unik blandning av landmärken och kommer garanterat att tillfredställa alla resenärers resedrömmar. Eftersom Berlin historiskt varit styrt under många olika regeringsformer, har det även påverkat infrastrukturen och arkitekturens uppbyggnad. Här trängs moderna glas- och stålkonstruktioner med gamla antika byggnader. Vill du snabbt få en blick över staden så ta hissen upp till observatoriet i Fernsehturm på Alexanderplatz. Det är den näst högsta byggnaden inom EU och vi lovar att utsikten är svindlande! Ett annat tips är att ta en rundvandring med New Berlin Tours. De erbjuder gratis rundvandring på över 3,5 timma, alla turer startar vid Brandenburg Gate.

Om du inte är sugen på en guidad tur, men vill se några av Berlins absoluta höjdpunkter, ta dig då till världskända Brandenburg Gate. Här kan du avnjuta det eleganta Pariser Platz torget, och om du har lite extra pengar över, ta en lyxig frukost på historiska hotell Adlon Kempinski, har du tur får du sitta på samma stol som några av deras tidigare gäster, Albert Einstein, Michael Jackson och Bill Clinton. När du ändå är på Pariser Platz måste du bara besöka BZ Bank, deras inredning är helt otrolig!

Härifrån kan du sedan promenera till Potsdamer Platz området, den främsta delen av "nya" Berlin. Från att i stort sett varit en övergiven sandhög är området idag packat med restauranger, hotell, barer, och museum.

Ett annat måste i Berlin är Judiska Museet. Det är beläget i en avant-garde byggnad designad av Daniel Libeskind och är verkligen en upplevelse! En annan intressant plats är Checkpoint Charlie. Här kan du fortfarande känna vibbarna  av delningen mellan öst- och väst från det kalla kriget.

Fortsätt sedan till Unter den Linden, Berlins mest välkända och historiska gata. Här kan du verkligen få se arkitektur utöver det vanliga. Men det finns även massor av intressanta museer i området.

Shopping

Om du tröttnar på muséer och vill ägna några timmar till shopping så ska du bege dig till Galeries Lafayette som erbjuder alla inhemska märken och självklart alla internationella. Eller besök KaDeWe, Europas näst största köpcentrum. Ett annat alternativ är Potsdamer Platz Arkaden, ett annat stort varuhus med över 100 butiker och en fantastisk foodcourt.

Nattliv

Berlin är den perfekta staden för dig som söker sofistikerade coctails och sena nätter. Klubbarna är öppna så sent som du bara kan hålla dig vaken och den elektroniska musiken har verkligen fått sitt fotfäste här. Några av de bästa ställena är Greenwhich, Würgeengel, Victoria Bar, Weekend och Watergate. Vi lovar att du kommer att få en natt du sent glömmer i Berlins heta nattliv.

Ta sig runt

Det finns flera sätt att upptäcka Berlin på. Du kan antingen gå, åka buss, båt, cykla eller ta spårvagnen. Varje distrikt har sin egen stämning och du kan upptäcka staden från olika perspektiv som arkitektur, historik och litteratur. Det bästa sättet att smaka på Berlins exceptionella autmosfär är att ta sig runt med så många olika transportmedel som möjligt.

Klassresa till Berlin

Är ni en grupp på 10 personer eller fler som vill resa till Berlin? KILROY är även experter på att att skräddarsy grupp-, studie- & klassresor till Berlin som kan hjälpa er med allt från flygbiljetter till boende och upplevelser.

Kontakt