Bahamas

Bahamas - en paradisö!
 

Resor till Bahamas - Strand & vattenparadis!

Ett perfekt strandparadis där vattenaktiviteterna flödar. Njut av kritvita sandstränder på någon av de 700 olika öarna, svalka dig under en palm, spana in alla vackra blommor och fantastiska korallrev. Boka din resa till Bahamas hos KILROY!

Bahamas består av en kedja av runt 700 öar, i härliga Karibien. Här finns gröna skogsområden, kritvita sandstränder, palmer, korallrev och färggranna fiskar som lockar sina besökare. Mycket av aktiviteterna handlar om dykning och snorkling eftersom det finns oändligt mycket korallrev. Att ta en dagstur ut på havet är ett måste! De populäraste öarna är Bimini, New Providence, Grand Bahamas då många av kryssningsfartygen stannar till här. Vill man ha liv och rörelse ska man bege sig till Paradise Island.

Nationalpark, delfiner och aktiviteter

När du är på Bahamas kan du förutom att just åka runt mellan öarna också besöka Nationalparken Inagua, med sina stora flamingos på ön med samma namn. Har du någon gång drömt att få simma med delfiner har du chansen att gör detta på ön Brand Bahuma. Andra aktiviteter är vattensporter av olika slag och golf för att nämna något. 

Nassau & Paradise Island

Mitt bland alla öar ligger Nassau och Paradise Island, ca en timmes flyg öster om Miami, Florida. Hit åker man först och främst för stränder och dykning. Att vattnet är härligt turkost ser man redan från flygfönstret på inflygningen till ön. Men inte nog med det, härligt vita stränder ligger som en ram runt hela ön. Inne i Nassau, som är huvudstaden på Bahamas, ligger lyxkryssarna på rad. Många av dess passagerare beger sig från båten och över bron till Paradise Island. Här är det lyxhotell och casinon som lockar och här rullar de stora pengarna. För 1 kula glass kan du få betala runt 42kr! För dig med en tajtare plånbok går det självklart att hitta lite enklare restauranger med bra priser i centrala Nassau. Maten då, jo självklart är det fisk som gäller i alla de former och det smakar smaskens!

Nassau är inte någon utpräglad shoppingdestination. Det finns en del souvenirbutiker vid lyxkryssarna och en del exklusiva butiker i centrum, men inte så mycket mer. Om man är ute efter ädelstenar och smycken finns det däremot ett mycket bra utbud. Sola gör man på 4 kilometersstranden Cable beach. Vill du festa när du är i Nassau kan du testa VIP lounge eller klubben Pure Nightlife, men som sagt ta spenderarbrallorna på dig!

Håll i hatten!!

Att åka buss runt på öarna är en härlig upplevelse och ett riktigt billigt nöje. Förbered dig dock på att det alltid är smockfullt, samtidigt som musiken flödar från stereon - och håll i hatten för det går undan!!!

Häng med locals

Ett annat kul tips är "People to People-program" som för samman turister och invånare från ön under en kväll. Här utbyts erfarenheter och så äts en hemmagjord måltid tillsammans.

Fågelälskare

För den som är intresserad av fåglar är Bahamas en exotisk plast med många olika fågelarter.

Boende

Resorts finns det många av och de ligger på ca 1500-2000kr per person och natt. Enklare hotell kostar ca 750-1000kr per person. Hostel kostar ca 330kr per person i dubbelrum. Sovsal kostar ca 180kr natten. Du kan också bo i färgglada traditionella Junkarroo hus! Boka online eller kontakta någon av våra duktiga reseexperter för mer tips och råd om boende, flyg och upplevelser på Bahamas!

Klimat

Klimatet på Bahamas är tropiskt med en medeltemperatur på 21 grader på vintern och 30 grader på sommaren. Regnperioden är mellan maj och oktober.

Kontakt