Kuba

Magiska Cayo Guillermo Beach på Cuba
 

Resor till Kuba - mojito, salsa och cigarrer

Välkommen till landet med Mojito, salsa, cigarrer och Che Guevara t-sirts. Det här är landet likt ingenting annat. Kuba ger dig det bästa av natur, kultur och självklart, salsa! Boka din resa till Kuba hos KILROY travels!

Känner du att du har upplevt alla charter destinationer och längtar efter nya spännande reseutmaningar? Kan du tänka dig tuKula istälet för traditionell Pepsi eller Coca Cola? Bra! Då är Kuba något för dig! Det har aldrig varit svårare att ta ut pengar och du kommer aldrig att få vänta så länge på att kyparen ska komma ut med din mat som här. Men oroa dig inte, det är ok. Stress exciterar inte på Kuba, så ha tålamod.

Casas

I Havanna måste du bara besöka "Muses de la Revolution", gå på Malecón och äta världens godaste glass. Kvällstid är någon av alla Dirty Dancing-look-a-like salsaklubbar perfekt att gå till för en klassisk Ernest Heminwgway drink.

No stress, life goes on

Boende i Havanna och i andra städer på Kuba är lätt att hitta. Som backpacker ska du spana efter "casa". På ett casa bor du hos en vänlig kubansk familj som gärna har dig som gäst i sitt hem. För en liten summa pengar tvättar de även dina kläder och lagar mat, nästan som hemma, eller hur?

Pesos

Ett ! Utropstecken! i Kuba betyder pengar, och det finns två olika typer. Ett är för turister; Convertible Pesos (CUC) den andra är den lokala valutan; vanliga pesos. Den vaniga valutan är bara värd 1/25 av CUC. Var därför oerhört försiktig så att de inte ger dig fel valuta i växel.

Värt att se

Viñales har en av de bästa klättringsmöjligheterna i världen, men är även perfekt för cykling, ridning eller varför inte besöka en tobaksfarm. Res via Santa Clara på väg till Trinidad för att se Che Guevaras grav.

Varadero är en av Kubas charterdestinationer, som för övrigt är packad av kanadensare. Även om du inte gillar charter så kan det vara skönt att avsluta semestern i Kuba på ett billigt all-inclusive-hotell ett par dagar. De vita stränderna runt Kuba är fantastiska att jobba upp brännan på.

Snabba fakta

- Att ta sig runt Kuba är inte något problem, men var inte en tidsoptimist om du har en tid att passa, allt tar alltid lite längre tid på Kuba.

- Prisnivån är varken hög eller låg, det beror helt på hur du ser på det. En påse chips kostar lika mycket eller lite som en liter rom.

- Mataffärerna innehåller nästan ingenting, så förvänta dig inte några variationer på osten, och se till att ta med hygienartiklar hemifrån, det kan vara svårt att hitta alls.

- Internet är lååångsamt. Ta med ett USB-minne om du ska ta många bilder. Att ladda upp dem på Internet kommer att ta en evighet.

Tänk att den fortfarande rullar!

Om det är en plats som du vill berätta om för dina kommande barnbarn så är det verkligen Kuba. Nu när Fidel Castro har avgått och lämnat över makten till sin mer liberala bror är det ingen som vet hur Kuba kommer att se ut om 20-30 år. Förhållandet mellan USA och Kuba kanske förbättras och genom västvärldens intåg så finns det en stor risk att Kuba tappar sin retrostil.

Kontakt