Barbados

Västerut hittar du Barbados bästa sandstränder!
 

Resor till Barbados - Strand & vattenparadis!

Barbados är en tropisk ö omgiven av vackra vita sandstränder och det renaste vattnet i världen!!! Dansa till calypso-rytmer och drick världskänd rom! Boka din resa till Barbados hos KILROY travels!

Längtar du efter avslappnade stränder, sportaktiviteter eller en lugn och sofistikerad semester kombinerat med fart, fest och underhållning? Då är Barbados resmålet för dig! Barbados har något för alla. Klimatet är varmt och behagligt året runt och den generösa solen gör att de vackra, exotiska blommorna fullkomligt exploderar i regnbågens alla färger.

Ön

Barbados är den östligaste av de karibiska öarna och gränsar till två stora hav, det Karibiska havet i väst och Atlanten i öst. Vid öns södra kust, där de två haven möts, kommer små fina hotell och massa vindsurfare att välkomna dig! Ön har en yta av 430 km2 och totalt bor det 300 000 människor på ön, som är indelat i 11 kommuner. Huvudstaden heter Bridge Town och det officiella språket är engelska. Barbados är en del av den lilla ögruppen Antillerna och har vulkaniskt ursprung.

Stränder och sevärdheter

På öns västkust hittar du sandstränder och korallrev, medan östkusten är mer kuperat och kraftiga vågor. De största attraktionerna på Barbados är alla de olika fantastiska badstränderna. Prova snorkling i Carlisle Bay och se de vackra korallreven på nära håll. Även slottet Sam Lord med sina många historier, Barbados Museum och Sunburry Plantation House är värda ett besök.

Historiskt arv

Den lokala befolkningen, allmänt kända som Bajans, bär på ett arv från 350 år av brittiskt styre. De första slavarna som befolkade ön var tvungna att slita hårt på sockerplantagen. Dessa traditioner har påverkat livet på ön ur flera aspekter. Dagens musik, dans och livsstil präglas tex ofta av öns historia.

Klimat

Du kan vara ganska säker på sol och behagliga väder när du åker till Barbados. Den bästa tiden att besöka ön är under perioden december-maj när vädret är lite svalare och torrt.

Boende

Barbados har idag ett stort antal hotell av hög internationell standard. Men det finns också mer enkla och billiga pensionat, guesthouses och lägenheter. Sydkusten har flest medelklasshotell, otaliga restauranger och mer liv än västkusten, där tempot är lite lägre. På östkusten finns färre hotell, men istället är havet och landskapet mer dramatisk. Boka boende, flyg och  upplevelser online eller kontakta någon av våra duktiga reseexperter!

KILROYs tips

Ta dig tid att resa runt på Barbados och uppleva den storslagna, omväxlande naturen och alla de vackra stränderna. För att ta dig runt ön kan du åka lokalbuss, det kostar nästan ingenting och är samtidigt en kul upplevelse. Det kan hända att busschauffören gör ett litet stopp för att leverera något till en vän eller för att köpa något att dricka... Men du får i på så sätt lära känna hur lokalbefolkningen lever :)

Kontakt