Dominikanska republiken

Kajaker på en vacker strand i Dominikanska republiken
 

Resor till Dominikanska - En tropisk tillflykstort

Vita sandstränder, svajande palmer under en het sol, och Karibiska havet ligger vid dina fötter. Drömmer du om att sätta på badkläderna och luta dig tillbaka i en solstol långt bort från det regniga norr? Då är Dominikanska republiken ett perfekt val. Boka din resa till Dominikanska republiken med KILROY travels!

Dominikanska republiken ligger på den bergiga ön Hispaniola (som delas med Haiti) halvvägs mellan Nord- och Sydamerika. Dominikanska republiken är därmed en del av det tropiska Västindien, som med sina 7000 öar och skär hör till världens mest eftertraktade destinationer för strandälskare. Detta är inte särskilt förvånande, för det finns gott om storslagna vyer och ett underbart varmt klimat med sol året runt. En resa till Dominikanska republiken kommer med största sannolikhet få dig att känna dig som en ny och bättre människa.

Grönskande dalar och färggranna fiskar

På en resa till Dominikanska republiken kan man lätt få känslan av att man befinner sig i ett vykort. Här finns grönskande gröna dalar, stora vattenfall och höga skogsbeklädda berg. Och inte att förglömma en fantastisk utsikt över havet, som är hem till korallrev, färgglada fiskar och ibland även havssköldpaddor. Och det mest fantastiska är att du kan se allt på nära håll, så kom ihåg att ta med cyklop och snorkel.

Trekking på Pico Duarte

Öns högsta punkt heter Pico Duarte. Om du gillar tuffare vandring eller klättring och inte har något emot lite svett, kan du överväga att ta en tur till toppen av detta berg. Hela resan tar ett par dagar, och rutten passerar små stugor som ni slår läger i på vägen.

Lago de Enriquillo och Este National Park

Gillar du inte bergsvandring och klättring? Lugn då finns det andra alternativ. Ett av dem är att utforska karibiens lägsta punkt, saltvattenssjön Lago de Enriquillo. Sjön är beläget 30 meter under havsytan och innehåller vatten som är tre gånger så salt som vattnet längs kusten. Eller, så kan du flytta in i en av öns naturliga parker. Este National Park är en av dem. Här kan du se leguaner, delfiner, fladdermöss och beöska grottor med gamla grottmålningar. Lago de Enriquillo och Este National Park tillhör de absoluta höjdpunkterna på Dominikanska republiken, och rekommenderas verkligen när du känner för något annat än att palmstränder.

Upptäckt av Columbus

Ön Hispaniola upptäcktes 1492 av Columbus, som använde ön som utgångspunkt till de första expeditionerna i "den nya världen". På Dominikanska republiken finns det än idag fortfarande många spår av den koloniala eran. Du kan bland annat se det på byggnadsstilen och det finns också många intressanta gamla hus och kyrkor. Dessutom är det här du hittar Amerikas första universitet, som invigdes 1538. Det huvudsakliga språket på ön är spanska, men kulturen påverkas även från Frankrike, Afrika och Haiti. 

Kontakt