Grenada

Vacker strand i Grenada
 

Resor till Grenada - väldoftande & kryddig Karibisk pärla

Grenada är en vulkanö med djupa, lummiga regnskogar, vattenfall och underbara vita sandstränder. Det är en klassisk paradisö och inte så turistig som du kanske tror. Doften av färska kryddor som muskotnöt, kryddnejlika, kakao och kanel fyller luften och stämningen är avslappnad och vänlig. Boka din resa till Grenada hos KILROY travels!

Huvudstaden i Grenada heter St George och den här färgstarka staden är känd för att vara en av Karibiens mest charmiga städer. Fram till 1994 var Grenada en brittisk koloni, men ön har en gång också varit under franskt styre - som är anledningen till den blandning av fransk kolonial och georgisk arkitektur som finns här.

St: George och utflykter

En resa till Grenada erbjuder resenärer många underbara upplevelser. En rekommenderad utflykt är ett besök i St George, en färgstark och vacker stad beläget mitt ibland backiga sluttningar. Strosa runt på de branta gatorna, absorbera den vänliga atmosfären och paus för eftertanke. Stanna till vid en av de många härliga restauranger och barer. En vandring i bergen genom bananodlingar, muskotplanteringar och regnskog är också värt att uppleva, och som belöning för ditt hårda arbete kan du svalka dig med ett dopp i ett av de uppfriskande vattenfallen på vägen. För att se mer av Granada, är en tur med hyrbil det perfekta alternativet, eller för dem med lite mer energi kan du även hyra en cykel - som är ett bra sätt att ta sig runt och lära känna de magiska platser som ön har att erbjuda. 

Nationalparker och vita stränder

Grenada kan skryta med flera vackra nationalparker, vulkaner, sjöar, vattenfall och kryddplantage. Nationalparkerna Grand Etang och Levera är två parker som vi absolut rekommenderar. Du kommer bland annat att få ta del av fantastisk natur, storslagna vyer och intressanta djur. Grenada är också hem för en av de vackraste vita sandstränderna i Västindien- nämligen Grand Anse Beach, som också har ett underbart korallrev. Efter lite sol, bad och sightseeing kanske det är dags att utforska det marina livet lite djupare. Varför inte testa att dyka eller snorkla? Du kommer att bli förvånad över alla de spektakulära fiskarna och det marina livet i allmänhet - det går minsann inte av för hackor!

Västindisk njutning

Det finns båtar som dagligen avgår från Grenada till de närliggande öarna Carriacou och Petite Martinique, så en liten utflykt hit är ett kul alternativ för ultimat avkoppling och samtidigt ta del av det som omgivningen har att ge. Lugn och lugnare är nyckelorden här. Det kan helt enkelt inte bli bättre om du söker en avslappnad semester.

Bra att veta

Temperaturen i Granada ligger kring härliga 25 - 30 grader varmt året runt. När det kommer till boende kan du välja bland billiga guesthouses eller 3 stjärnigt boende på vackra Grand Anse Beach, bara några kilometer från St George. För att ta sig runt på ön avgår minibussar med plats för 15-20 personer regelbundet från olika platser runt om på ön. Så njut av omgivningen och lyssna på skön calypsomusik medan din glada lokala och kapabla(!) chaufför tar dig till nya platser. 

Kontakt