Jamaica

Häftiga Montego Bay på Jamaica
 

Resor till jamaica - en västindisk pärla!

Jamaica är ett tropiskt paradis och en verklig pärla i Västindien, strax söder om Kuba. Åk hit och upplev reggaemusiken och dess färgsprakande kultur som satt sin prägel på hela landet. Jamaica är minst sagt ett paradis på jorden! Boka din resa till Jamaica hos KILROY travels!

Jamaica är en tropisk paradisö och en verklig pärla i Västindien. Ön är den tredje största av de västindiska öarna och ligger strax söder om Kuba. Låt dig hänföras och sjung med på sången om Montego Bay, drick den förföriska rommen eller simma ut i det kristallklara vattnet. På nord- och västkusten ligger många av de tropiska stränder som har gjort landet världsberömt. I det bergiga inlandet växlas underjordiska grottor och floder i ett virrvarr av exotiska växter. Jamaica är minst sagt ett paradis på jorden!

Historia

Ön upptäcktes av Christopher Columbus i slutet på 1400-talet och blev därför först en spansk koloni. Några år senare erövrades ön av engelskmännen. Men i modern tid var det närmast hippierna som erövrade ön och blev fascinerade av naturen, de euforiserande preparaten och reggaemusiken. I dag är Jamaica dock resmål för många typer av turister som kommer hit för solen, stranden och den härliga stämningen.

Livet på Jamaica

På Jamaica lever man enligt mottot "No problem!" och "No worries!" i sann jamaicansk rastafarianda. Här gäller "ö-tid" och saker går i en aning långsammare takt. Överallt på ön spelas Reggae och dess färgsprakande kultur har satt stark prägel på landet. Den rika musikscenen kan stoltsera med världsartister som bland andra Bob Marley, Sizzla, Elephant Man, Brick and Lace och Jean Paul.

Sol och bad

Koppla av i en hängmatta under palmerna och lyssna till havsbrisen! De flesta turister besöker ön för de läckra badstränderna, och staden och semesterparadiset Montego Bay är odödliggjord med sången av Bobby Bloom. Med badmöjligheterna följer också coola dykvatten och massor av möjligheter för surfing. Njut av Negrils milslånga strand, det vackra vattenfallet "Dunn´s River Falls" i Ocho Rios eller Seven Mile Beach med sin bländande vita strand.

Golf, vandring, marknader

Skulle du tröttna på sol och bad kan du istället göra en vandring vid Blue Mountain Peak, som är öns högsta punkt, och kolla in ön från en annan vy. Du kan också spela golf på Half Moon Golf Club, Cinnamon Hill Golf Club eller någon av öns andra golfbanor som trollbinder från första tee. Ett tips är att kolla in de lokala marknaderna och shoppa loss bland souvenirer och mycket annat. Oavsätt vart du åker på Jamaica kommer öns bländande skönhet och vänliga leenden göra att du ständigt vill återvända!

Kingston

Karibiens största engelskspråkiga stad och Jamaicas huvudstad Kingston är ett resmål som måste ses när du är på Jamaica. Här hittar du öns kulturella centrum och det passar den som vill lära sig mer om landets historia. Du kan också besöka Bob Marleymuséet som har många minnen från den berömda artisten. Är du ute efter party och nattliv till småtimmarna är det här "the place to be"!

Mat och dryck

Du kan inte resa till Jamaica utan att smaka den speciella jamaicanska rommen, en kraftfull dryck som man blir lite vimmelkantig av. Den lokala maten med barbeque, fisk och skaldjur med färgrika tillbehör är ett annat måste och dessutom sååå gott!

Boende

Om du vill få ut det mesta av dina pengar så är det bästa alternativet att välja ett all-inclusive-hotell. För ungefär samma pris som på ett vanligt hotell får du här alla måltider och drycker inkluderade i priset. Andra schyssta alternativ är mindre budgethotell. Men se till att ditt boende fortfarande ligger bra till, några av de billigaste alternativen ligger nämligen alltför långt från "where the action is", och då kan det vara värt att pröjsa lite extra.

Att ta sig runt?

Enklaste och bästa sättet att ta sig runt och uppleva ön är genom hyrbil. Du sparar både pengar och tid när du bokar hyrbil i Karibien online. Vi har bra priser för alla! Det finns även lokalbussar och taxi för den som hellre vill det.

När ska du åka hit?

Klimatet på Jamaica är tropiskt, men på grund av luftströmmar från Karibiska havet blir det sällan för varmt. Högsäsongen ligger i december till april, och regntiden ligger från maj till november.

Kontakt