Trinidad & Tobago

Kritvita stränder och turkost vatten – välkommen till Trinidad & Tobago!
 

Resor till Trindidad & Tobago - Slappa och festa!

Trinidad & Tobago är lika med karneval, cricket, soca, calypso, reggae, paradisstränder, kristallklart vatten, regnskog, kryddor, rom och den underbara karibiska atmosfären. Boka din resa till Trinidad & Tobago hos KILROY travels!

Tobago

Tobago är den minsta av öarna med endast 50 000 invånare. Om du är ute efter avkoppling så hyr ett rum eller en bungalow i en av de små fiskebyarna längs den norra kusten. Spendera dagarna i skuggan av en palm på stranden "liming" med de lokala fiskarna med en iskall Carib i handen. Uttrycket "to lime" betyder "att göra ingenting", slappa i ett hörn, prata skit och ta en öl eller smutta på lite rom i skuggan.

På Tobago har man ingen brådska, tiden verkar gå lite långsammare här än på andra ställen. Om du däremot känner för lite fart så är en bra idé att följa med de lokala fiskarna på en av deras resor. De är ofta mer än villiga att ta dig med. Om du har tur kanske du får en stor tonfisk på kroken och då blir din dag fulländad! Om du gillar vattensporter så kommer du att hitta flera platser som är ideala för snorkling och dykning och på den norra sidan av ön finns det riktigt bra ställen för surfing.

Ön är grön och lummig och ett bra sätt att ta sig runt är med en egen hyrbil. Vägarna är smala men det är nästan ingen trafik alls. Det finns många små fiskebyar att besöka men även små idylliska vikar med fantastiska stränder och djungel att vandra i, följt av en simtur i ett av de friska vattenfallen. Om du får nog av naturen så ta dig till Scarborough för att uppleva lite stadsliv och shopping.

Trinidad

Trinidad är Tobagos storebror och erbjuder många av de saker som lillebror Tobago inte gör. Huvudstaden är Port of Spain med 300 000 invånare om man inkluderar förorterna.

Trinidad är förmodligen mer allmänt känd på grund av sin populära och galna karneval, erkänd som den näst största i världen. Och människorna på Trinidad älskar verkligen sin karneval! Förberedelserna pågår hela året och från nyår och framåt har invånarna fullt upp i stort sett varje helg. När det stora eventet till slut kickas igång i februari så är det parader "non stop" dygnet runt med ståltrummor, soca, kostymer, rom, svettiga kroppar och fest, fest, fest!

Men Trinidad är mer än bara en karneval! Trinidad är också orörda stränder, vacker natur, berg, regnskogar med ett rikt djurliv. Återigen, att hyra en bil är ett jättebra sätt att ta sig runt. På det sättet kan du enkelt nå mer avlägsna platser på ön och upptäcka alla dess gömda skatter!

Boende

De flesta av Tobagos hotell är belägna runt Pigeon Point nära flygplatsen. Du kan välja allt mellan enkla rum för 20 EUR per natt och fantastiskt lyxiga tillflyktsorter som kostar flera hundra euro per natt. Vi rekommenderar att du hyr en semesterstuga i en av fiskebyarna längs den norra kusten. Atmosfären är mycket mer avslappnad här och på stränderna finns det gott om plats. Boka online eller kontakta någon av våra duktiga reseexperter!

På Trinidad rekommenderar vi den lilla fiskestaden Grand Riviere, på den norra sidan av ön. Har du tur kanske du kan få syn på en havssköldpadda som tar sig i land för att lägga ägg! Det är verkligen en spektakulär upplevelse!

Mat

Maten här är en blandning av indiska och karibiska traditioner och är ofta ganska kryddstark. Typiska tillbehör brukar vara ris eller bönor. På Tobago kommer du att få en hel massa delikat fisk, framför allt den populära tonfisken och även "kingfish".

När ska man åka?

Vädret är varmt och skönt hela året på Trinidad & Tobago men notera att regnperioden pågår från juni till november. Det innebär en skur eller två dagligen, men det är sällan som det regnar flera timmar åt gången.

Transport

Det lättaste sättet att resa mellan de två öarna är med flyg och det tar bara blygsamma 15 minuter, men det finns också färjor som tar cirka fyra timmar. Väl på de respektive öarna rekommenderar vi hyrbil!

Kontakt