Bahrain

Mumsiga ostron i Bahrain
 

Resor till Bahrain - en pärla i Persiska viken!

Bahrain ligger i Persiska viken mellan Saudiarabien och Qatar, och öarna är vackra som glittrande pärlor. Det finns massor att göra när man turistar i Bahrain, du kan uppleva allt från en modern Jet Set livsstil, fantastisk shopping både dag och natt, formel 1-lopp i antika städer, en vacker natur och fantastiska dykäventyr. Boka din resa till Bahrain hos KILROY travels!

Bahrain rankas som en av de mest ekonomiskt konkurrenskraftiga länderna i den arabiska världen och är en av de mest utvecklade i regionen. Många Saudier kommer för att besöka Bahrain vid veckoslut och helgdagar för att göra utnyttja det liberala Bahrain vilket är en verklig bonus för kvinnor. Bahrain är en plats där du kan njuta av livet utan att begränsas av strikta religiösa lagar. Du kan gå på konsert eller film som du vill, det vill säga med vem du vill och när du vill, ta en drink i en bar, dansa hela natten eller bara gå hand i hand längs stranden med din partner.

Manama

Namnet betyder "den plats som sover". Man undrar hur namnet kom till. Staden sover aldrig. Med sin pulserande energi, kvällsöppna och livliga barer och klubbar, it just doesn't make any sense at all!

Missa inte

En av de kulturella höjdpunkterna är Nationalmuseet, där du kommer få en bra inblick i landets historia och en förståelse av den forntida Dilmun civilisationen liksom se många intressanta arkeologiska skatter. Ett annat museum som är väl värt ett besök är Oil Museum, som ger dig en ordentlig tankeställare på hur historien och produktionen av olja har haft för inverkan på världen i dag. Al-Areen, ett naturreservat och park är ett annan intressant stopp. Du kommer att se en fascinerande natur och möta djur som Oryx och Addax (Antilop-djur). Bahrain är ett stort fan av motorsport och 2004 arrangerade Bahrain sitt första Formel 1-VM tävlingen på Sakhir racerbanan. Vi skulle definitivt rekommendera att du passar på att se ett lopp, även om det inte är en formel 1-lopp, vilket prestandabillopp som helst kommer ge dig en riktig kick! Qala'at al-Bahrain är en gammal plats och var centrum för Dilmun-civilisationen och rankas som ett av de viktigaste områdena i regionen, med ruiner av heliga byggnader samt spår av en förlorad civilisation med anor från 2300 BC.

Mat, mat, mat...

Du behöver inte vara orolig för att du ska gå hungrig i Bahrain, här kan du verkligen äta riktigt gott, Adlya-området är fullt av bra restauranger. Passa på att prova lokala delikatesser såsom Baba ghanoush, en kryddstark kycklingrätt eller en populär lammrätt med färska dadlar, nötter och yoghurtdressing. Det kommer bli en fantastisk mat-upplevelse!

Kvällsshopping och pärlor

Kvällsshopping är normen i Bahrain och något man inte får missa. Att strosa runt på gatorna i Bab al-Bahrain är inte bara pittoreskt utan det finns också chans att hitta några riktiga och unika fynd. Det finns även moderna shoppingkomplex säljer allt och mer därtill. Pärlor är en lokal specialitet, så om du inte har ett par pärlörhängen då är det här stället att köpa dem på och om du är intresserad av hur de skördas så kan du boka dig på ett spännande dykäventyr.

När ska man åka dit?

November-mars är de bästa månaderna. Juni-September är det kvävande varmt och då blir det AC i shopping komplex som kommer att dra de största folkmassorna och det vore synd, eftersom Bahrain har så mycket att erbjuda!

Kontakt