Abu Dhabi

Moskén Sheikh Zayed i Abu Dhabi
 

Resor till Abu Dhabi - modernt och häftigt

Åk med på KILROY till Abu Dhabi. Från flyget får du se en vacker, modern storstad sträcka ut sig längs den Persiska golfen.

Emiratets största emirat: Abu Dabi

Abu Dhabi är huvudstaden i emiratet med samma namn, det största emiratet i Förenade Arabemiraten. Även om staden kan verka mycket strömlinjeformad finns det mycket att uppleva i de trånga gränderna. 

Abu Dhabi är en modern storstad med höga hus, köpcenter och allt annat som hör till. Det är är rätt plats om du ska köpa den senaste elektriska utrustningen till ett bra pris. Sheik Zayed Street har datorbutiker så långt ögat kan nå. 

En högmodern oas med och för många smaker

Abu Dhabi ligger ut mot den den Persiska golfen och liknar en högmodern oas, mitt i ökenlandskapet. Det är nästan omöjligt att föreställa sig att för nästan 50 år sedan var alla invånare kameldrivare.

Det bor nära två miljoner människor i Abu Dhabi, varav 80% är gästarbetare, framförallt från Indien och Pakistan. Det skapar en mångkulturell miljö, där upplevelser av alla de slag är möjliga. Eftersom Abu Dhabi har så många gästarbetare från hela Asien, så finns det goda möjligheter att smaka på hela det asiatiska köket. Nästan alla har tagit sitt eget kök med sig, så att de kan få en smak av hemlandet, när de får hemlängtan.

I juli och augusti är Abu Dhabi upp mot 50 grader varmt, så åk bara dit då om du är mycket förtjust i höga temperaturer. Å andra sidan kan du få upp mot 50% rabatt på hotellet då.

Kontakt