Kanada

Kanadas natur med skogar och berg är en viktig del av landets identitet
 

Resor till Kanada - upplev fantastisk natur!

I Kanada snackas det både engelska och franska. Det är en underbar destination som verkligen lockar alla typer av människor i alla åldrar. Kanadensarna är trevliga och utåtriktade och städer som Vancouver, Toronto och Montreal är väl värda ett besök. Och inte minst - landet är en drömdestination för dig som vill uppleva fantastisk natur. Boka din resa till Kanada hos KILROY!

Kanada är världens största land efter Ryssland. Du kan inte bara sätta dig i bilen och förvänta dig att vara på andra sidan av landet på ett dygn. Det tar dagar och åter dagar, men det gör att du har desto mer att upptäcka!

Fantastisk natur

De flesta kommer till Kanada för att njuta av de fantastiska nationalparkerna i de västra provinserna av British Colombia och Alberta. Här hittar du bland annat parkerna Banff, Jasper, Kootenay och Glacier i hjärtat av de Kanadensiska Rocky Mountains. Du kan också besöka Vancouver Island som är känt för sin oförstörda kust och brittiska charm. Många djur knatar även runt i de svenska skogarna; räv, bäver, älg, rådjur, varg och björn. Fast här finns kanske chansen till ett närmare möte. Dessutom finns det möjlighet att spana in grizzlybjörn och även val under vissa delar av året!

Det här är inte USA

För guds skull, glöm inte att det här inte är USA! Jämför aldrig någonsin en kanadensare med en amerikan. Kanadensarna har sina egna traditioner och är mycket stolta över dem. En resa till Kanada är inte helt sällan kombinerad med en resa till USA och du kommer då se att det är ganska uppenbart att det finns många skillnader.

Kanadensarna är oerhört sociala och allmänbildade och pratar gärna med turister, så tveka inte att snacka med dem oavsett om det är på en glassig bar eller på en liten lokal pub.

Yes, det är kallt i Kanada! Även om kanadensarna har massor av kvadratkilometer per invånare så bor de flesta närmast gränsen till USA. Uppe i norr är vintrarna hårda och långa, vanligen från oktober till maj, och vägarna dåliga. Det är inte många som åker dit om det inte är för att de fått ett väldigt bra jobberbjudande eller har ett brinnande intresse för polarexpeditioner.

Gillar du vintersporter som skidåkning och hockey är Kanada den perfekta platsen att besöka vinertid. Banff och Whistler i västra Kanada är en av världens bästa skidorter. Hit vallfärdar backpackers för att få uppleva riktig pudersnö och galet bra skidåkning. Låter det du för bra för att vara sant? Vad sägs då om chansen att jobba på en skidort i Kanada med ett Working Holiday-visum!

Åk österut istället

Vi vill återigen poängtera att Kanada verkligen är mycket mer än bara Rocky Mountains och grizzlybjörnar. I de östra provinserna hittar du Nova Scotia, New Brunswick och Prince Edward Island. Mindre provinser men med massor av charm och historia att erbjuda. Missa inte heller Louisbourg och Cape Bretton Higlands nationalpark på toppen av Nova Scotia.

Storstadsliv

Det är inte bara New York och San Francisco som är balla storstäder! Städer som Vancouver och Toronto går inte av för hackor de heller. Montreal ligger i de franskspråkiga delarna av Quebec och en kul kontrast eftersom staden skiljer sig radikalt från övriga Kanada.

Studera i Kanada

Är du sugen på att studera i Kanada? En termin eller kanske en hel utbildning? KILROY education samarbetar med fantastiska skolor i Kanada! Läs mer här!

Fly and drive

Om du ska upptäcka Kanada bör du börja med att bestämma om du ska se - den östra eller den västra sidan? Ta dig runt med en hyrbil på en äkta kanadensisk roadtrip, vilken frihet!

Kontakt