Montreal

Montreal, Kanadas kulturhuvudstad. Utsedd till UNESCO:s stad Design
 

Resor till Montreal - tvärspråkig charm!

Montreal är Quebecs huvudstad och här finns den största koncentrationen av fransktalande kultur blandad med engelsk. Staden är lika inbjudande och trevlig som den är elegant, kulturell och vacker, det finns en stor chans att du blir förälskad i Montreal på nolltid. Boka din resa till Montreal hos KILROY travels!

Om det finns något som är sant vad gäller Montreal, så är det människornas otroliga förmåga att uppskatta livet och göra det bästa av det varje dag. Med tanke på de starka franska influenserna är det kanske ingen överraskning, att en sådan 'joie de vivre'-mentalitet (livsglädje) är så framträdande just här. Den franska elegansen och den avslappnade livsstilen är mycket påtaglig här, cafélivet är högt uppskattat, kulturen flödar och maten är njutningsfull - livet leker.

Maten är SÅÅÅ god…

Varför inte börja med det bästa? Alltså maten. Mat är inte bara mat i Montreal, maten är, om inte en mani, så iallafall dagens höjdpunkt för de flesta medborgare. Och faktum är att det är svårt att föreställa sig bättre matstäder än just Montreal. Här kan du hitta all slags mat och dessutom mat med mycket hög kvalitet. Särskilt områdena Downtown och Plateau bjuder på raffinerade smaker i mängder, pröva till exempel restaurangerna Bronté i Downtown och Au Pied de Cochon i Plateau. Det är svårt att endast lyfta fram en kulinarisk höjdpunkt eller måste i Montreal, för det finns så många! Mycket tack vare de betydande etniska influenserna, allt handlar om att upptäcka och pröva nya saker. Lyckligtvis finns det något gott för alla plånböcker.

Kvarter att bli förälskad i Montreal är också rikt på karismatiska och förtjusande områden. Quartier Latin, är ett av de mest ungdomliga och livliga kvarteren. Här ligger Université de Quebec, mycket tack vare detta är det goda vibbar och det sjuder av liv 24 timmar om dygnet. Du behöver inte gå långt för att hitta vad du än önskar: hippa barer och bistros, teatrar, skivaffärer, musikställen och en allmän konstnärlig anda. Ja, detta är verkligen i händelsernas centrum, även en stor del av dagens blomstrande kanadensiska musikscener har sitt ursprung härifrån. Från Quartier Latin löper Rue St-Denis, en av Montreals största gator full av underhållning och shopping, in mot gamla Montreal, där den historiska charmen är i en klass för sig. Romantiker kommer älska detta ställe, med kullerstensgator, viktorianska koloniala stenhus, intima restauranger, gallerier och utmärkta små boutiques. Kvällarna är särskilt mysiga här, fasaderna är upplysta och den gamla hamnen invid St. Lawrence River ger en fantastisk atmosfär. I närheten är det fullt av underbara små torg omgivna av vackra byggnader, den imponerande Basilique Notre Dame och Place Jacques Cartier, får man bara inte missa. The Village är ett annat av stadens fascinerande kvarter, känt för att vara gaytätt, färgglatt och på gång. Vill du festa? Festen är här!

Ett berg mitt i stan

Montreal har också ett berg! Kanske inte ett typiskt berg, men dock en platå. Plateau är också namnet på den mest ungdomliga, livfulla och konstnärliga delen av staden. Här är hippt och hippielikt och totalt välkomnande och inspirerande. Det är området som alla skulle vilja bo i, om de hade råd. Och troligen kommer du både gilla arkitekturen och den färgstarka karaktären på kvarteren i Plateau. Väster om Plateau ligger Parc du Mont Royal, en annan höjdpunkt, bokstavligt talat. Detta är en luftig och härlig park, som ligger på en höjd kallad Mont Royal med en enastående utsikt över staden. Här finns behagliga och romantiska små ställen i det gröna, och man kan cykla, jogga, rida och även åka skidor på vintern.

Klimatiska klimax Årstiderna och klimatet är ständigt påtagliga i Montreal. Skillnaden mellan sommaren och vintern är extrem - ibland händer det att temperaturen stiger till 40 grader på sommaren, och sjunker till minus 40 grader på vintern, det är dock vanligare med mindre svängningar. Oavsett säsong, är Montreal en stad att utforska till fots. Här finns så mycket att se och uppleva, att det är omöjligt att säga vilken säsong som är bäst. När vädret blir outhärdligt, för varmt eller för kallt, kan du finna ro i den tempererade staden under jord. Här finns både shopping, närhet till tunnelbana, restauranger och museum. En fascinerande labyrint med underjordiska gångar.

Studera i Kanada?

Är du kanske intresserad av att studera i Kanada? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Kanada!

Kontakt