Washington

Capitol Hill i Washington, är säte för USA:s kongress
 

Resor till Washington - maktens huvudstad

Washington DC är mycket mer än bara Vita Huset och en massa monument. Nationens huvudstad har också några av landets bästa museer; Naturhistoriska, Tekniska Museet och Museum of American History - För dig som reser med en begränsad budget är en glad nyhet att alla museer har gratis inträde. Boka din resa till Washington med KILROY travels!

Washingtons alla monument är mycket imponerande, vi rekommenderar dig att se åtminstone; Lincoln Memorial, med sin berömda staty av Abraham Lincoln och det svindlande höga Washington Monumentet nära Vita Huset. 

Det spetsiga monumentet är omringat av flaggstänger där den Amerikanska flaggan vajar - den perfekta platsen för oförglömliga fotomöjligheter. Glöm inte att promenera från Lincoln Monument hela vägen ner till Capital Hill - maktens epicenter.

Presidenter och krig

För att vara ett relativt ungt land har USA varit delaktig i många krig runt om i världen. Washington DC är hemstaden till mäktiga monument som hedrar soldater från alla dessa krig. Det mest kända av alla monument är den så kallade Vietnam Memorial, med 58000 namn inetsade på den svarta väggen. Här kommer familjemedlemmar för att hedra och minnas sina släktingar och vänner.

En annan välbesökt plats är Arlington Military Cemetary vid kanten av Potomac Floden nära Pentagon. Det är här John F. Kennedy ligger begravd tillsammans med tusentals soldater som har dött för sitt land. Det är fortfarande vanligt med begravningar här eftersom Amerikanska soldater fortfarande mister sina liv i krig runt om i världen. Framförallt i Afghanistan och Irak.

Obama och Politik

Det är ingen hemlighet att Washington är centrum för amerikansk politik och historia. Om du är en "Backpacker" med politik som intresse har du kommit till rätt stad. Men om du är ute efter en avslappnad stad med små mysiga caféer eller chica butiker, då är det Boston eller New York som gäller. Varje stad har någonting särskilt att erbjuda och så även Washington. Om du vill få en glimt av President Barack Obama får du räkna med att trängas med många fler vid de tillfällen som allmänheten har en chans. Och om du vill köpa biljetter till en guidad rundvandring av Vita Huset så ska du vara uppe med tuppen - kön är lång!

Centralt läge

Washington DC ligger bara några få timmar från New York och du har möjlighet att välja mellan olika flygplatser. Det är också möjligt att hyra en bil och köra ner för östkusten. Washington DC är nära Baltimore som har bra förbindelse med tåg, flyg och buss till resten av landet. Här finns alla typer av boende, allt från billiga hostels Downtown till flådiga femstjärniga hotell strax utanför citykärnan. Om man besöker Washington i lågsäsong blir det självklart mycket billigare - undvik sommar och politiska höjdpunkter. Om du reser med bil under sommartiden då är camping ett billigt alternativ. Campingplatsen ligger ca. 20-30 km utanför stan och kostar inte mycket mer än $10 per natt. Om du inte har en bil då är kollektivtrafiken helt OK. Det är inte långt mellan de viktigaste sevärdheterna så att du kan lätt promenera och se det mesta. Om det är naturen och friluftsäventyr som lockar då ska du ta dig in i landet längs Potomac Floden och fortsätta din resa till resten av USA.

Utlandsstudier eller klassresa till USA

KILROY är även experter på att hjälpa dig att hitta relevanta universitet & studier i USA, samt på att skräddarsy klassresor till Washington för grupper på minst 10 personer.

Kontakt