USA

Washington D.C. är huvudstaden i USA
 

Resor till USA - Möjligheternas land!

Det finns få länder som är så mångfacetterade som USA; oändliga stränder, övergivna prärier, böljande kullar, mäktiga berg, fuktiga träsk och förargliga öknar. Här finns allt och lite till, det gäller bara att välja det du gillar bäst - eller det som skrämmer dig mest…Boka din resa till USA hos KILROY!

USA är utan tvekan en underbar destination och det finns oändligt mycket att se. De stora städerna har den speciella amerikanska atmosfären som garanterat inte finns någon annanstans. USA är ett mycket stort land, vill man se mycket på kort tid så rekommenderar vi att man flyger mellan de olika destinationerna. Ett annat perfekt sätt att ta sig runt på är med bil, landet är i princip uppbyggt efter biltrafik och här kör man överallt! Du kan givetvis också resa med tåg eller buss. 

Roadtrip

Om du bara ska spendera ett par veckor i USA, välj då ut en eller ett par specifika regioner. Om du däremot har massor av tid (och pengar) att spendera så ska du absolut åka på en kust-till-kust roadtrip i USA. Att köra från en kust till kust i USA är ett fenomen som inte kan beskrivas, det måste helt enkelt upplevas. För europeer som oss så kan det vara svårt att förstå vitsen med att köra tusentals mil och äta munkar längs vägen. Men när du väl är där kommer du att falla för frestelsen, det handlar ju inte om att köra utan snarare om platserna som du får möjlighet att besöka.

Äventyrsresor

USA är ett så stort land att det är svårt att få grepp om det. Variationerna är dessutom enorma i de olika delstaterna och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Många väljer att resa i soliga Kalifornien eller Florida, men det kan i många fall vara en ännu större upplevelse att besöka några av de stater som inte är så kända för turism i de inre delarna av landet. På en äventyrsresa i USA med en av våra leverantörer reser du i en liten internationell grupp och med en erfaren guide. Här får du tillfälle att se de populära turistmålen men med en liten "twist". Och dessutom brukar du få tillfälle att uppleva saker som du kanske inte ens hade kunnat tänka dig att du kunde göra på egen hand. Det finns mini-äventyr på några dagar som tar dig utanför storstäderna New York, Los Angeles, Las Vegas och San Francisco bl.a. Det finns också overlanding turer som tar dig från kust till kust i USA med massor av stopp på vägen.

Nationalparker

USA är känt för många saker, men nationalparkerna är verkligen något som de själva är stolta över. Dessa naturfenomen är en av de populäraste turistattraktionerna och om du har besökt en så förstår du varför. Det är inte bara Yellowstone  och Grand Canyon, utan även Everglades i Florida, Redwood trees i Kalifornien och den Atlantiska stränderna i Acadia och Cape Cod. När ska man åka? Det spelar faktiskt inte någon roll alls. I USA finns att göra året om även om aktiviter utomhus är aningen begränsade under vinterhalvåret. Sommaren är hektisk och priserna höga, så om du kan vara flexibel i dina semesterplaner skulle vi rekommendera dig att åka under våren eller hösten.

Utlandsstudier eller klassresa till USA

KILROY är även experter på att hjälpa dig att hitta relevanta universitet & studier i USA, samt på att skräddarsy klassresor till USA för grupper på minst 10 personer.

 

Kontakt