Tahiti

På Tahiti kan du bo på hyddor vid stranden eller över vattnet, Franska Polynesien
 

Resor till Tahiti - koppla av i Stilla Havet!

På Tahiti kan du välja bland äventyr som att: snorkla, surfa och dyka, vandra och uppleva den vackra naturen, eller ta en harmonisk golfrunda. Det är lätt att resa runt, du kan njuta av kalla daquiri-drinkar på stranden och de glada invånarna kommer glatt att hälsa dig välkommen till dessa vackra öar. Res till Tahiti med KILROY!

Välkomen till Tahiti

Öarna i Franska Polynesien har lång erfarenhet av att ta emot turister och de är bra på det. Här finns det massa äventyr och aktiviteter att välja bland, ett populärt äventyr är en seglingstur längs kusten med stopp vid bl.a. botaniska trädgården, dramatiska vattenfall och gamla tempel. Varför inte besöka något av öns många museer - bl.a. Gaugain museet eller pärlmuseet en stillsammare dag. På Tahiti är det varmt året runt och temperaturen är sällan lägre än 30 grader. I januari och december regnar det mest.

Drinkar och lavastränder på Tahiti 

Namnet Tahiti skapar associationer hos många, bilder av tjejer med blomstergirlanger, palmstränder, festliga middagar och målningar av Gauguin flimrar förbi! Du kommer inte att hitta vita sandstränder här, de är istället svarta lavastränder.

På Tahiti finns även många små städer att utforska, nästan dolda i de grönskande vulkaniska dalarna. Vi rekommenderar också ett besök på Gauguin muséet, där man får veta mer om Gauguins produktiva år på Tahiti i slutet av 1800-talet.

Surfing i Tahiti - Teahupo'o

Tahiti påstår sig vara "the birthplace of surfing". Här kan du hitta fantastiska vågor både för nybörjare och för proffs som vill tveckla sin surfing. På Tahiti Iti, den mindre av de två öarna på Hava'e Pass hittar du en av världens största, farligaste och bästa vågor, Teahupo'o, som är reserverat för professionella surfare. Om du intressserad av surfing är detta ett fett surfspot att spana in proffsen på.

Tahitis huvudstad: Papeete

Tahitis huvudstad är Papeete. I Papeete är utbudet av restauranger stort och många av dem har ett internationellt kök. Lokala rätter består ofta av färsk fisk och som dagligen fraktas till restaurangerna längs kusten. Staden är dyr och ganska ointressant om du inte är intresserad av shopping och att gå på klubbar. Kanske lyxa till det med en gin och tonic på nån yacht medan du leker miljonär... 

Huahine - backpackers paradise

Om du letar efter en avkopplande beach-bum-atmosfär kommer du att älska Huahine. Lyxiga resorter har ännu inte fyllt öns vackra sandstränder, och därmed håller de vanliga turisterna sig borta. Det finns inte mycket att göra här, vågorna till surfing är riktigt bra, fantastiska stränder och vackra laguner som lockar backpackers och surfare. Huahine är en lite lat, billig och paradis-liknande reträtt.

Raiatea - vrakdykning på sällskapsöarna

Raiatea är en vild och otämjd ö, som är bortglömd av de flesta turisterna. Här finns inga riktiga stränder, men en rå natur och en befolkning som med stolthet lever efter urgamla traditioner. Det finns bra vrakdykning, bl.a en luftficka på 25 meters djup där du kan ta av dig regulatorn och njuta av lukten! 

Bora Bora - förförisk lyx 

Bora Bora är ett bra ställe om du vill avsluta semestern med stil. Här är det lätt att bo lite för dyrt, shoppa lite för lyxigt och äta lite för bra - men njut av att spendera dina pengar på en av de vackraste öarna i världen! Bora Bora är en ö omgiven av korallrev och små obebodda Bountyöar i revet. Vattnet i revet är kristallklart och från ytan kan du se alla möjliga fiskar simma flera meter under dig. Om du vill göra något lite mer ansträngande kan du bestiga Mt. Pahia som ligger mitt på ön. Det är en vacker men tuff vandring som dock belönar sig med en fantastisk utsikt när du nått toppen.

Maupiti - ett okänt paradis

Maupiti är som en miniversion av Bora Bora, så som Bora Bora var för 40 år sedan. Det finns inga resorts, några få restauranger och inga bankomater. Maupiti är ett turistparadis utan lyx, och det kommer uppfylla alla dina fantasier om stranden på en öde tropisk ö. Här kan du leva på Kokosnötter från den perfekta sandstranden och äta färsk harpunerad fisk från de turkosa lagunerna, där du snorklar i något som känns som ett naturlig akvarium. Maupiti är fortfarande ett okänt paradis på jorden, främst på grund av sitt avlägsna läge. 

Planera inför resan till Tahiti

Om du inte har många veckors semester men ändå vill få lite "Stilla Havs-känsla" i blodet, rekommenderar vi att du reser till Tahiti med de närliggande öarna i ögruppen "sällskapsöarna". Sällskapsöarna är alla en del av Franska Polynesien och ligger i Stilla Havet mellan Australien och Sydamerika.

Vi rekommenderar att planera resan hit i förväg, då det snabbt kan bli dyrt att arrangera och boka allt på plats. Franska Polynesien, med undantag från Huahine, är en dyr destination. Det finns dock lite knep för att hålla nere kostnaderna tex. bo på vandrarhem, laga din egen mat, ta bussen eller lifta runt öarna och ha en trevlig pratstund med invånarna på vägen. Det är också bra att ha med sig egen snorkelutrustning, det finns många ställen att snorkla på, men få ställen att hyra utrustning. 

Kontakt