Argentina

Dansa tango i Argentina
 

Resor till Argentina - kontrasternas land

Få länder kan uppvisa en sådan variation av klimat och varierande natur. Allt från Iguassu Falls i norr till det makalösa Patagonien i söder. Att resa runt är lätt och billigt och Argentina är därför startpunkten för många backpackers resa i Sydamerika. Boka din resa till Argentina hos KILROY travels!

Ett av de bästa tipsen vi kan ge dig är att lära dig lite spanska innan du åker. Att inte kunna göra sig förstådd på det inhemska språket kommer att begränsa dig. I ett land som Argentina är det viktigt att kunna kommunicera med lokalbefolkningen - bara ett par fraser på spanska kommer att få dem att vilja lära känna dig. Och glöm inte att det är från lokalbefolkningen som du kan få de bästa tipsen om de orörda pärlorna.

Huvudstaden Buenos Aires

Buenos Aires är Argentinas metropol och huvudstad och en av de vackraste städerna i Sydamerika. Visste du att staden även går under namnet Sydamerikas Paris? Staden är uppdelad i "barrios" där vart och ett av dem har sin egen unika karaktär. Sedvärdheterna är inte många, Buenos Aires är snarare en stad du upplever genom dess invånarna och kultur. Njut av en god stek och en het tango! I Palermo hittar du nöjen, caféer och kultur! Boca, före detta italienska arbetarkvarter, är en annan cool stadsdel med mycket konstärer och med fotbollsklubben Boca Juniors hemmaarena.

Ta sig runt

Argentina har massor att erbjuda och även om det rent geografiskt är ett stort land så är det oerhört lätt att resa runt. Antingen med inrikesflyg eller  buss vilket är både billigt och bekvämt. Men uppgradera gärna din plats på bussen till comfort-style-class. För bara några kronor extra får du massor av extra komfort. 

Iguassu Falls

Från Buenos Aires tar man sig lätt norröver till Iguassu Falls, en av världens största vattenfall. Faktiskt dubbelt så stor som Niagara fallen. Det är verkligen ett av naturens underverk och även om det är en riktig turistmagnet så måste det bara upplevas.     

Salta och Mendoza

Salta provinsen i väst är det perfekta stället för alla sportfans. Här finns massor av möjligheter till att vandra, forsränna och cykla. Men här finns även en fantastiskt välbevarad arkitektur. I Salta kan du även utöva den populära attraktionen "The train of the clouds". Tågturen tar dig genom vackra landskap via brosystem, tunnlar och viadukter - luta dig tillbaka och njut av åkturen.

Mendoza är inkörsporten till Andernas bergsplatåer. Om du gillar goda viner är detta stället att besöka. De flesta vingårdarna i Argentina är placerade just i Mendoza regionen.

Bariloche och Peninsula Valdes (Norra Patagonien)

När du sedan reser söderut från Mendoza (med eller utan tungt huvud från vinresan) kommer du att passera Bariloche. Bariloche ligger i den norra delen av Patagonia och här hittar du spegelblanka bergsjöar och sagolika skogar. Andas in den friska luften, upplev naturen och prova på någon av alla utomhusaktiviteter som Bariloche har att erbjuda. Buenos Aires ligger bara en timmas flygresa bort. 

Till öster om Bariloche på Atlantsidan ligger Peninsula Valdes. Det här området betraktas som en av platserna med bäst djurliv i hela världen. Här hittar du stora flockar av pingviner, sjöbjörnar, elefantsälar och andra stora sälar som tar sig fram i det lugna vattnet. Dessa djur kommer hit samma tid varje år för att para sig och ta hand om sina nyfödda ungar vilket ger dig som är intresserad av att fotografera massor av tillfällen till fantastiska bilder. Bästa tiden är oktober och november. 

Södra Patagonien och Ushuaia

Snötäckta bergstoppar, långa bergskedjor, kolossala glaciärer och väldiga ytor av orörda landskap - det är södra Patagonien. Det här är alla vandrares dröm. Staden El Calafate (8.000 invånare) är inkörsporten men även den välkända nationalparken Torres del Paine och Los Glaciers. Båda platserna är utsedda av UNESCO som kulturarv och båda nationalparkerna kan beskrivas som några av de mest orörda och oförstörda platserna på jorden. Vilken anledningen till att åka till södra Patagonia!

Ushuaia har vid ett flertal tillfällen blivit kallat "the end of the world". Här känner du dig ordagrant isolerad från resten av världen om du inte påminner dig själv om att det faktiskt bor 50.000 invånare här. Från Ushuaia är det inte långt till Tierra del Fuego och massor av äventyrsturer. Ushuaia är även känt för att vara den sydligaste staden i världen och vägen till Antarktis. Ett flertal expeditioner startar i Ushuaias hamn från november till mars varje år. Då är det sommar och dagarna har solljus dygnet runt och vattnet inte är fruset. Så, har du en kappsäck full med pengar är Antarktis absolut värt vartenda öre!

Kontakt